next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
irmentruda
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

@pol75 - wchodzisz na 61,8% czy czekasz na szybki retest lini flagi od gory (jak widać u Ciebie na screenie)?

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

Własnie testują takie mikro wsparcie na 5m wiec tu można dokładać. Ja tak w ogóle to wchodziłem jeszcze w samym klinie na dole, bo fibo 61 tam było i mam po 1,0672.

Zrealizowałem na chwile obecną zysk ( 27pip), bo ten pinbar na 15m mnie niepokoi. Mogą faktycznie wrócić na test bandy klina.

Jest jeszcze jedna opcja z retestem. Dojdą do oporu na 1.0713 i tam wystraszą ludzi.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2017, 10:24 przez pol75, łącznie zmieniany 1 raz.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

pol75 pisze:Zrealizowałem na chwile obecną zysk ( 27pip), bo ten pinbar na 15m mnie niepokoi. Mogą faktycznie wrócić na test bandy klina
Heh, a ja właśnie zacząłem dokładać powoli :p Ok, to zostawie tylko kontrolną i będę sobie śledził do końca dnia bo mam SL pod dołkiem. To demo, ale jest okazja potrenować... po przerwie.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

-rookie- pisze:
pol75 pisze:Zrealizowałem na chwile obecną zysk ( 27pip), bo ten pinbar na 15m mnie niepokoi. Mogą faktycznie wrócić na test bandy klina
Heh, a ja właśnie zacząłem dokładać powoli :p Ok, to zostawie tylko kontrolną i będę sobie śledził do końca dnia bo mam SL pod dołkiem. To demo, ale jest okazja potrenować... po przerwie.

Trenuj trenu. Trzeba sobie reakcje wyrabiać co kiedy zrobić, bo sam widzisz masz teraz formacje i dylemat co zrobią. Wiesz że są powroty na test bandy i wiesz że mogą iść lawinowo w jednym kierunku. Jest kilka możliwości i teraz się uczysz jak Ty zareagujesz. Pozycja kontrolna przy wyjściu z formacji jest wskazana. Jak wrócą na test to dokładasz , a jak idą jak przecinak to coś tam masz w dobre cenie a jeszcze po drodze można cos dołożyć. TP myślę że minimum 1,0727 a w śmielszych myslach nawet 1,0755

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Opór na 1.0713

Wsparcie na 1.0695 przetestowane. Fajnie widoczne na 1m

Możliwy test bandy kanału w połączeniu ze wsparciem w okolicy 1.0682. Na doczepkę widać teraz jak by 5 falowy układ. Może sie zrobić 5-3-5. Pierwsza piątka była w górę, druga pójdzie w dół na retest a trzecia piątka wyciągnie formacje. Miejsce wsparcia i banba kanału przypadają na 12:00 - 13:00. To dało by też szansę wejścia hameryki w tej dobrej cenie. Różne posunięcia grubasków trzeba próbować przewidzieć. To jeden ze scenariuszy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

hal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hal »

W AdmiralMarkets jest spora luka cenowa z 07.02 przy 1.07487 oraz dzisiaj się pojawiła niewielka luka przy 1.06731.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Fibo 61 złapane. Ciekawe czy tu zawrócą czy dotkną bandy klina

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Zeszli ładnie. Aż fibo 88 złapali + dywergencja. Proszą się żeby buy brać :) Godzina zejścia też pasuje, co wyżej pisałem 12:00 - 13 :00

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

pol75 pisze:Zeszli ładnie. Aż fibo 88 złapali + dywergencja. Proszą się żeby buy brać :) Godzina zejścia też pasuje, co wyżej pisałem 12:00 - 13 :00
Nie było mnie przez chwile, dopiero wróciłem. Dołożyłem teraz 4 pozycje oprócz tej kontrolnej która była na górce. Głębiej troche zeszli widze, ale odbijają. Wrzucam wykres dla porównania. Najwyżej zrobiłem głupote i przegiąłem... wyjdzie w praniu.
122 - 09.02.2017 - EURUSDM5.png
123 - 09.02.2017 - Chart_EUR_USD_5 Mins_snapshot.png
AHa :D To demo :D gram nadal na demo. Hehe i powrót do podstaw. Pozycje zajęte i teraz dylemat - zamykać czy zaufać analizie i trzymać :?: A coraz bliżej SL...

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

Ale po co piramidujesz... I to stratę :O... Piramidowanie to jest wyższa szkoła jazdy, bierz się za nie jak nauczysz się sobie radzić z pojedynczą pozycją. Musisz mieć obcykaną swoją swoją strategię na poziomie pół-robota, bo inaczej do gry wejdzie psychika i porażka murowana.

Inna sprawa to trading plan. Taki prawdziwy, w którym znajdzie się:
0. Cel
1. Mindset
2. Money Managament
3. Zasady wejścia
4. Zasady prowadzenia
5. Zasady wyjścia
(Albo jeszcze lepiej zamień 5 .i 3. kolejnością - wejście to najmniej istotny element tradingu)

Ja dopiero niedawno z pomocą kolegi z naszej "grupy badawczej" o której pisałeś z lekceważeniem że tak Cię rozp... stworzylem swój pierwszy, kompleksowy trading plan (jak chcesz to mogę Ci go wysłać) gdzie mam to wszystko opisane... Jakże trading nagle stał się łatwiejszy.
Bez dobrego spisanego na kartce planu to błądzisz po omacku, nie wiesz na jakiej podstawie tradujesz i, co bardzo ważne, nie możesz określić czy robisz jakiekolwiek postępy - a to dlatego że nie masz celu do którego mógłbyś się odnieść.

Pzdr

Zablokowany