next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
irmentruda
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

rookie, zobacz to:
http://followfx.pl/wp-content/uploads/2 ... 3w-AT1.pdf
http://followfx.pl/webinar-laczenie-elementow-analizy/
(to jest to samo tylko nie wiem czy pierwsze dobrze linkuje).
Kolezanka ładnie pokazuje co i jak z fibo i formacjami swiecowymi ale co najwazniejsze, pokazuje przykładowe transakcje zawarte na podstawie takich analiz.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

pol75 pisze:A zauważyłeś RGR-a. Bo jakoś o nim nic nie wspominasz a w sumie czekałem na to. Inna sprawa czy się zrealizuje. RGR po długim miesięcznym trendzie pasował by, bo jak wiadomo , bo piszą o tym w książkach, które zapewne czytałeś , RGR jest formacją szczytową.

I RGR zrealizowany.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

pol75 pisze:
pol75 pisze:A zauważyłeś RGR-a. Bo jakoś o nim nic nie wspominasz a w sumie czekałem na to. Inna sprawa czy się zrealizuje. RGR po długim miesięcznym trendzie pasował by, bo jak wiadomo , bo piszą o tym w książkach, które zapewne czytałeś , RGR jest formacją szczytową.
I RGR zrealizowany.
Miałeś racje z tym że trzeba ćwiczyć oko. Próbowałem znaleźć RGR i na początku walnąłem się z poziomami, potem w drugim obrazku poprawiłem błędy, a i tak teraz nie wiem czy to jest dobrze, bo nie mam podstawowej wiedzy o tym jak ma wyglądać ten układ. Dopiero teraz moge zaobserwować jakie podstawowe błędy robie w czytaniu wykresu, a co dopiero w szukaniu formacji albo bardziej skomplikowanych układów... Nawet godziny mi się mieszają, heh.

irmentruda
Maniak
Maniak

@pol75 - mozesz zerknąć czy ja dobrze spojrzałem i oznaczyłem korektę nieregularną? USDCAD H4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-rookie-
Maniak
Maniak

irmentruda pisze:rookie, zobacz to:
http://followfx.pl/wp-content/uploads/2 ... 3w-AT1.pdf
http://followfx.pl/webinar-laczenie-elementow-analizy/
(to jest to samo tylko nie wiem czy pierwsze dobrze linkuje).
Kolezanka ładnie pokazuje co i jak z fibo i formacjami swiecowymi ale co najwazniejsze, pokazuje przykładowe transakcje zawarte na podstawie takich analiz.
Bardzo ogólnie wszystko, tylko wzmiankami powiedziane i pokazane, a to co mnie interesuje ( overbalance ) to strefa VIP :D Ale obejrzane jest, mam to za sobą. Będę miał już spokój z tym.

Rozprasza mnie pisanie po forum i zaglądanie w trakcie dnia tutaj. Akurat popołudniami często wchodzę, właśnie w tych godzinach i potem już prawie nic do końca dnia nie robię. Teraz mam taką samą zwieche. Nie chce mi się już nic robić. Lepiej chyba dać sobie z tym spokój dziś, jutro siąść od nowa i wyciągnąć wnioski na przyszłość bo to nie pierwszy raz kiedy widzę u siebie spadek motywacji i rozkojarzenie jak wejdę na forum, w tych godzinach.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

irmentruda pisze:@pol75 - mozesz zerknąć czy ja dobrze spojrzałem i oznaczyłem korektę nieregularną? USDCAD H4

Ja dziś tak szybko wiec nie bede sie rozpisywał. Jak dla mnie to nie jest prawidłowe oznaczenie. Fala B powinna wyraźniej wyjść po za dołek 5 fal i tam się zamknąć , a dodatkowo fala B powinna dać się rozpisać na 3 pod fale. Tu fala B ma jedną wielką lawine. Ja by powiedział że to drugi test końca 5 fali. Rynek w ważnych momentach często daje tak zwana drugą szansę, czyli testuje już wcześniej odwiedzane dołki / szczyty. To własnie takie podwójne dno na zakończenie 5 fali z potwierdzeniem wsparcia

irmentruda
Maniak
Maniak

pol, ok, dziekuje.

-rookie-
Maniak
Maniak

Tutaj irmentruda jest troche konkretów https://atskaner.pl/baza/teoria-fal-ell ... wadzenie-1

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Klin z nawrotką na fibo 61. Jest szansa na realizacje chyba że grubaski inaczej wymyślą :)

-rookie-
Maniak
Maniak

pol75 pisze:Klin z nawrotką na fibo 61. Jest szansa na realizacje chyba że grubaski inaczej wymyślą :)
Załóżmy że wziąłem kontrolną pozycje. Gdzie byś dokładał albo szukał potwierdzeń że pójdą w góre, albo wychodził z tej pozycji? Troche wysoko, bo późno przeczytałem tego posta.
_09_02_2017_EURUSDM5.png

Zablokowany