Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Nieśmiertelny Trader pisze:
niemiaszek pisze:
Marcifx pisze:niemiaszek czas zmienić maszyne. Kup sobie macbooka lub maca. Niezawodność gwarantowana. Dla mnie ostatni dobry Windows to xp. Późniejsze wersje to niestabilny chlam. A Apple to Apple sprzęt drogi ale wart swojej ceny

nie chodzi o cenę, chodzi o spokój w klikaniu i ma być bez "niespodzianek" jaka się teraz wydarzyła ponownie :evil:

Zwiech tickmilla? Jeśli platforma się wiesza to chyba wiesz co to znaczy. :?
wrzuciłem screena z kwotowaniem, specjalnie 2 okienka z różnymi wskaźnikami tej samej pary i to jest z jednej MT4 i od TICKMILL, bo nie korzystam z innych brokerów, nie podejrzewam brokera i jego "pomocy", więc zacząłem sprzątanie kompa, odciążyłem wrzucając 3 x MT4 i kopiarkę na VPS w celu usprawnienia klikania i wyeliminowania "niespodzianek" w najmniej odpowiednim momencie :idea:
kilka kliknięć i wszystko było ok, do momentu otworzenia tej pozycji na GBPJPY... myślałem, że mnie coś trafi :twisted:
naprawdę złego słowa na brokera nie mogę powiedzieć, bo nie mam żadnych podstaw, tak samo byłem zadowolony z Armady :D
zamknąłem na małej stracie, nie chciałem zostawiać do jutra, bo nie mam zdrowia już dzisiaj na rozkminkę... :roll:

jutro też jest dzień... pzdr all :564:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

zastanow sie czy czasem te wskazniki lub klikacze, z ktorych korzystasz, nie fiksuja przy parach jenowych, gdzie masz kwotowania ,000 a nie ,00000. Mialem kiedys podobny problem z jednym wskaznikiem, po przelaczeniu wykresu na jena zaczynala sie kilkuminutowa zwiecha zanim mt4 narysowal wszystkie obiekty na wykresie.

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

Wskaźnik RangeBars zamula platformę . Ja mam 10 wykresów odpalonych , 3 witryny internet. i przycina .
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Kolego Niemiaszek, w przeciwieństwie do wszystkich Twoich doradców komputerowych, akurat mam w tym trochę skila.
1. włącz komputer i otwórz manager zadań, zakładka wydajność i zapisz ile masz zużycia procesora i ile zajętej pamięci przy świeżo odpalonym systemie, potem odpal cały swój cyrk i zapisz ile masz użycie procesora i ile zajętej pamięci. Przy samym systemie procesor poniżej 5% użycia i pamięć w okolicach 30% (4 GB dla win 8.1) jest ok. Obciążenie pamięci powyżej 80% to już granica, powyżej której komp zaczyna "pływać".
Właściwie to mógłbym napisać jeszcze podgląd zdarzeń, które procesy łączą się z internetem i ile łącza zabierają dla siebie, ale z 80% prawdopodobieństwem nie przejdziesz punktu 1. Windows każdy, grabi i grabi i grabi, a jak już nagrabi to zamula coraz bardziej. Nowy sprzęt też nie pomoże, czasem ktoś mnie woła do pomocy przy kompie, to aż uwierzyć nie mogę: laptop jak Ferrari a wydajność Stara 60. Czeka Cię najprawdopodobniej reinstalacja systemu, pisałeś tam gdzieś, że sprzątasz w systemie jako stary komputerowiec mówię Ci daj se z tym luz - szkoda czasu. Jak byś nie wiedział co zainstalować i jak daj znać ja Cię "oświecę" 8)
Obrazek

irmentruda
Maniak
Maniak

rzeczywiscie, skill niesamowity...

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

sardo nunspa pisze:Kolego Niemiaszek, w przeciwieństwie do wszystkich Twoich doradców komputerowych, akurat mam w tym trochę skila.
1. włącz komputer i otwórz manager zadań, zakładka wydajność i zapisz ile masz zużycia procesora i ile zajętej pamięci przy świeżo odpalonym systemie, potem odpal cały swój cyrk i zapisz ile masz użycie procesora i ile zajętej pamięci. Przy samym systemie procesor poniżej 5% użycia i pamięć w okolicach 30% (4 GB dla win 8.1) jest ok. Obciążenie pamięci powyżej 80% to już granica, powyżej której komp zaczyna "pływać".
Właściwie to mógłbym napisać jeszcze podgląd zdarzeń, które procesy łączą się z internetem i ile łącza zabierają dla siebie, ale z 80% prawdopodobieństwem nie przejdziesz punktu 1. Windows każdy, grabi i grabi i grabi, a jak już nagrabi to zamula coraz bardziej. Nowy sprzęt też nie pomoże, czasem ktoś mnie woła do pomocy przy kompie, to aż uwierzyć nie mogę: laptop jak Ferrari a wydajność Stara 60. Czeka Cię najprawdopodobniej reinstalacja systemu, pisałeś tam gdzieś, że sprzątasz w systemie jako stary komputerowiec mówię Ci daj se z tym luz - szkoda czasu. Jak byś nie wiedział co zainstalować i jak daj znać ja Cię "oświecę" 8)
po wczorajszym dodatkowym sprzątaniu, bez reinstalacji sysa, wygląda to tak :idea:
pewnie dzisiaj coś zacznę klikać i zobaczę jak obecnie wyjdzie wszycho w praniu :wink:

Obrazek

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

O! stary manager
Jak to jest XP 64 i na starcie ma tyle zjedzonej pamięci to nie jest dobrze, ale przy obciążeniu jeszcze jest wszystko ok. Jeśli to Vista :563: , cóż, jest to drugi najgorszy system jaki wypuścił Microsoft jedyny jakiego nie miałem. Na Vistę to jest jedna rada - wszystko tylko nie Vista. A co do xp to: obserwuj czy pamięć i obciążenie procesora nie do chodzi do granicznych wartości; jest taki program dziennik zdarzeń, nie jest wbudowany w XP więc trzeba ściągnąć, obejżyj błędy systemu i błędy aplikacji, ale tylko w z tego okresu gdy masz problemy; Xp jest najlepszy ale jest stary (tak jak mt4) i coś może w czymś niedomagać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marcifx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marcifx »

Przeciez juz na pierwszy rzut oka widać że to nie xp. Na 99%jest to Windows 8.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

sardo nunspa pisze:O! stary manager
Jak to jest XP 64 i na starcie ma tyle zjedzonej pamięci to nie jest dobrze, ale przy obciążeniu jeszcze jest wszystko ok. Jeśli to Vista :563: , cóż, jest to drugi najgorszy system jaki wypuścił Microsoft jedyny jakiego nie miałem. Na Vistę to jest jedna rada - wszystko tylko nie Vista. A co do xp to: obserwuj czy pamięć i obciążenie procesora nie do chodzi do granicznych wartości; jest taki program dziennik zdarzeń, nie jest wbudowany w XP więc trzeba ściągnąć, obejżyj błędy systemu i błędy aplikacji, ale tylko w z tego okresu gdy masz problemy; Xp jest najlepszy ale jest stary (tak jak mt4) i coś może w czymś niedomagać.
wrzucałem już wcześniej te screeny :wink:

Obrazek

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

irmentruda
Maniak
Maniak

i7 powinien z palcem w d... śmigać z normalną platformą. Ja na Core2Duo E5400 nie mam żadnych zwiech przy dwóch MT4, jak włączę trzeciego to zaczynają się problemy ale nie takie, żeby zablokować klikanie.

ODPOWIEDZ