-rookie- pisze:Ty to tak na spokojnie do tego podchodzisz. Właśnie dlatego lubie czytać fragment o analizie z poprzedniego wpisu ( ten z grudnia ), bo fajnie to tam opisałeś. Dzięki.
rookie , bo ja działam na prostych rzeczach , które idzie wyznaczyć z wyprzedzeniem , a co ważne masz określony poziom stopa. I to wprowadza spokój przy grze. Są jasno określone zasady i wiesz co robisz. Przemierz na historii rożne swingi i zobacz na jakich poziomach fibo rynek reagował i jak reagował. Dodatkowo poszukaj tak jak wcześniej pisałem np oporów / wsparć , formacji świecowych , drugiego testu danego obszaru. Historia musi nauczyć Cie rozpoznawać sytuacje. W tym długi poście pisałem Ci, że ja też ciągle się ucze. Przykład z chwili obecnej. Obserwuje kabla i patrze czy to co zaznaczyłem będzie falami korekcyjnymi 5-3-5 , gdzie juz teraz teoretycznie widać 5 fal zaznaczonych. Teraz będę patrzył czy zrobią się i jak będą wyglądać 3 fale w górę , a potem czy zejdą 5 falami w dół np do fibo 61 z ostatniego dużego swingu jaki można zmierzyć. Trzeba mieć plan gry i ciągle patrzeć na rynek co rysuje i po co. To uczy. Nie wiem czy to się zrealizuje , ale z każdego swingu będę mierzył fibo i patrzył gdzie zawracają itp. rynek to ciągła nauka. Dużo umiem, ale chce być przygotowany jak najlepiej. Nie można siadać do wykresów i gapić się na nie. Ciągle coś mierze a przy okazji gram i się uczę zachowania.