Dlaczego nie używam, bo mi się znudziło. Nie jestem rasowym traderem, ciekawią mnie różne rzeczy... i szybko nudzą...

Bardzo dobry pomysl. BB 100 na m1 to BB 20 na m5 a BB 300 na m1 to BB 20 na m15. Patrzymy na jeden wykres a widzimy to co dzieje sie jednoczesnie na trzech. Jezeli wychodzimy za bardzo poza opory z tych trzech wykresow to wystarczy przeskoczyc na m5 czy m15 i pojawiaja nam sie nowe opory i wsparcia z jeszcze wyzszych TF's. Jak ktos chce to moze ustawic sobie odpowiednik BB 20 ze wszystkich TF's( nawet W1 czy M1) i miec caly obraz sytuacji na m1. To tylko przyklad jak mozna zastosowac BB's. Najlepiej samemu sprawdzic na jakie BB's Edek reaguje najczesciej i je zastosowac.krystian74 pisze:spora część traderów używa pojedynczego wykresu, natomiast jeżeli się porówna dwa, trzy wykresy z różnymi TF daje to inny obraz wejścia w pozycję, nawet SL może być o wiele mniejszy.
BB 20 to tylko przyklad. Jezeli stwierdzisz, ze BB 15 ---- 26 jest lepsza to czemu nie. Sprawdz na W1 na konsolach co jest lepsze dla danego instrumentu. Na poczatek zacznij od BB 20. BB's 100, 200, 300.....2400 mozesz ustawiac parami lub jako pasma o roznych deviations np. 2.0, 2.5, 3.0, jak widac w zalacznikach na zlocie. Inwestujesz swoja kase i powinienes dopracowac to jak najlepiej.jackub pisze:a dlaczego używać jako podstawę 20 okresów?