Daytrading system M1 - M5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Re: Daytrading system M1 - M5

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Dlaczego nie ma żadnej firmy proptradingowej grającej daytrading na forex? Nawet jednej poważnej firmy?
Skad takie wiadomosci?
Nie wiem jak w Polsce ale w Ameryce Polnocnej i Zachodniej Europie wszystkie firmy, ktore maja uprawnienia do handlu na rynkach "futures" tam inwestuja np. Banki czy Hedge Funds. Mutual Funds nie handluja bo musza trzymac zyskowne pozycje przez okres jednego roku zeby placic zmniejszony podatek o 50% i maja prawo inwestowac tylko na okreslonych rynkach. Hedge Funds to DT. Gdyby nie DT tych olbrzymich firm to kto zapewnilby plynnosc na FX? Leszcze i frajerzy?
Nawet Dr. Elder opisal w swojej ksiazce jak handluja traderzy tych firm.
Wracajac do watku. Na m1 czy D1 wykres wyglada tak samo. Te same swieczki tylko pomylki kosztuja duzo taniej. Powodzenia

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

dziś coś takiego wpadło, odgrzebałem takiego swojego robocika co popełniłem go rok temu, przetestowałem ponownie, zmieniłem troszkę ustawienia i od nowa puściłem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Mój robocik też cos dzisiaj zarobił
EURUSDM5.png

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Jezeli ktos chce pohandlowac z wstegami BB to na Edku najlepiej pracuja wstegi 40, 100 i 300+/-. Najlepiej jak kazdy sam zrobi sobie system na swoja miare. Same wstegi nie pomoga, trzeba troche poczytac jak odczytac sygnaly kupna i sprzedazy. W internecie jest duzo smieci na temat BB's dobrze byloby dotrzec do opisow Bollingera. Powodzenia

irmentruda
Maniak
Maniak

tak też bywa

jackub

EURUSDM5.png
a ja dzisiaj 2:1

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Wczoraj podalem jakie BB's najlepiej pracuja na Edku. Super wejscia mozna uzyskac wowczas kiedy wstegi ustawione sa w odpowiedniej kolejnosci od najmniejszej do najwiekszej tak na gorze jak i na dole. Kiedy dodamy do tego dywergencje na CCI na m1 i m5 nic wiecej nam nie trzeba. Takich super wejsc bylo dzisiaj 3(oznaczone kolkami). Mozna ograniczyc sie do gry tylko w tych miejsca ale nikt nam nie zabroni wykorzystac kazda okazje z zoltej czy czarnej linni. Jak ktos ma jakies pytania to chetnie odpowiem a jak nie to tyle na temat tej strategii. Powodzenia

jackub

Kiedyś używałem sobie takiego zestawu BB....i zagrywałem przestrzenie pomiędzy górnymi i dolnymi bandami
EURUSDM5.png

irmentruda
Maniak
Maniak

@caldeborn - ciekawie to wyglada, dlugo tym smigasz?

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

jackub pisze:Kiedyś używałem sobie takiego zestawu BB....i zagrywałem przestrzenie pomiędzy górnymi i dolnymi bandami
EURUSDM5.png
Dlaczego przestales? Sam to wykombinowales?

-- Dodano: 06 gru 2016, 22:32 --
irmentruda pisze:@caldeborn - ciekawie to wyglada, dlugo tym smigasz?
Dlugo.

ODPOWIEDZ