Daytrading system M1 - M5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jackub

Re: Daytrading system M1 - M5

Nieprzeczytany post autor: jackub »

dwa może trzy lata temu , jak dowiedziałem się co to jest rozkład normalny i odchylenie standardowe i zobaczyłem krzywą dzwon gaussa i zaznaczone odchylenia to wyszło że odchylenie 2 w BB to zaledwie 92% cen mieszczących się pomiędzy bandami, jak zobaczyłem że 3 to 99,8 wszystkich cen zawiera to było jasne że wszystko co wyskoczy poza odchylenie jest niezwykłe unikalne i KRÓTKOTRWAŁE i musi wróci ć do wewnątrz i Tak można znaleźć szczyty i dołki, Dobrze się to sprawdza w konsolidacjach, trochę trudniej łapać szybkie ruchy impulsy....
Dlaczego nie używam, bo mi się znudziło. Nie jestem rasowym traderem, ciekawią mnie różne rzeczy... i szybko nudzą... :oops:

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

spora część traderów używa pojedynczego wykresu, natomiast jeżeli się porówna dwa, trzy wykresy z różnymi TF daje to inny obraz wejścia w pozycję, nawet SL może być o wiele mniejszy. Jeżeli mamy wskaźniki również powinny być odpowiednio ustawione aby całość wykresów była harmoniczna i dawała szerszą perspektywę poglądową. Jeszcze dodam że od ponad roku nie używam świec ( są one niezrozumiałe o różnej sumie pipsowej ) na korzyść wykresu RB.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Witajcie,
@calderborn - pytam, bo stworzyłem sobie coś podobnego ale opartego o pojedyńczą wstęgę i moduł do gridowania, w testach mam z tym fajne wyniki ale jak to z gridem bywa czasem nad wozem, czasem pod wozem :)
@krystian - jak robisz wykres z range bar?

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Mam platformę z Range Barami.
Pomysł został zaczerpnięty z http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=583609
System na którym Ja pracuję został rozbudowany do granic możliwości mojej wiedzy; o ichimoku, skalping w oparciu o inne systemy itd.....

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

krystian74 pisze:spora część traderów używa pojedynczego wykresu, natomiast jeżeli się porówna dwa, trzy wykresy z różnymi TF daje to inny obraz wejścia w pozycję, nawet SL może być o wiele mniejszy.
Bardzo dobry pomysl. BB 100 na m1 to BB 20 na m5 a BB 300 na m1 to BB 20 na m15. Patrzymy na jeden wykres a widzimy to co dzieje sie jednoczesnie na trzech. Jezeli wychodzimy za bardzo poza opory z tych trzech wykresow to wystarczy przeskoczyc na m5 czy m15 i pojawiaja nam sie nowe opory i wsparcia z jeszcze wyzszych TF's. Jak ktos chce to moze ustawic sobie odpowiednik BB 20 ze wszystkich TF's( nawet W1 czy M1) i miec caly obraz sytuacji na m1. To tylko przyklad jak mozna zastosowac BB's. Najlepiej samemu sprawdzic na jakie BB's Edek reaguje najczesciej i je zastosowac.
Tak jak jackub mowi niestety ten sposob moze zanudzic na smierc. Ale nawet i film jest nudny kiedy wiemy jak wszystko sie skonczy. Powodzenia

jackub

a dlaczego używać jako podstawę 20 okresów?

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

jackub pisze:a dlaczego używać jako podstawę 20 okresów?
BB 20 to tylko przyklad. Jezeli stwierdzisz, ze BB 15 ---- 26 jest lepsza to czemu nie. Sprawdz na W1 na konsolach co jest lepsze dla danego instrumentu. Na poczatek zacznij od BB 20. BB's 100, 200, 300.....2400 mozesz ustawiac parami lub jako pasma o roznych deviations np. 2.0, 2.5, 3.0, jak widac w zalacznikach na zlocie. Inwestujesz swoja kase i powinienes dopracowac to jak najlepiej.

jackub

Myślałem np sobie o BB60/2 i 60/3 na wykresie M1 ... 60 okresów na M1 ... i łapiesz rewersali z H1 na M1 bardzo dokładnie .... chciałbym aby liczba okresów miała jakiś sens ... bo 100 200 itd itp to przyjete ogólnie przez wszystkich trochę bezkrytycznie, na zasdzie że wszyscy uzywają.... czy chcemy robiś jak wszyscy?
AUDNZD.lmxM1.png
AUDNZD.lmxH1.png

:564:

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

@jackub - jak na obrazku
??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nie znam AUDNZD to tak na szybko BB 100 i 300. Moze lepiej robic to co "wszyscy" tylko trzeba zdefiniowac slowo "wszyscy". 100, 200, 300 na Edku na W1. Jak ktos chce to moze a jak nie... :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ