DayTrading: Piątek 11.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 lis 2016, 00:00

Wzrost
2
29%
Bez zmian
4
57%
Spadek
1
14%

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 11.11.2016

Nieprzeczytany post autor: leechang »

Ambasador pisze:
Z takim podejściem?

walisz pozycje i niech się dzieje... prędzej czy później wyzerujesz rachunek... kwestia czasu. Grasz bez Sl i w dłuższym okresie Cię to przewiezie. Ale to nie mój problem. :) i wklejanie wyników kwotowych to w tym temacie nie wiele wnosi bez podania wejścia i wyścia.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

musi to na Rusi,ujek w gorę ,kabel też to rzeźnik w górę,dobre

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

leechang pisze:
Ambasador pisze:
Z takim podejściem?

walisz pozycje i niech się dzieje...
Chcesz mi powiedzieć, że przez "walenie pozycji i niech się dzieje" zrobiłem +117k od 01.03 lub +98k w całym 2016 r.?

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Ambasador pisze:
leechang pisze:
Ambasador pisze:
Z takim podejściem?

walisz pozycje i niech się dzieje...
Chcesz mi powiedzieć, że przez "walenie pozycji i niech się dzieje" zrobiłem +117k od 01.03 lub +98k w całym 2016 r.?
TAk

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Oj dobra nie kłóćicie sie. Każdy ma swój system i bierze za niego odpowiedzialność. Aczkolwiek też uważąm, że takie hodowanie stratnych pozycji jak ten buy na 10811 to po prostu zły nawyk i błędna, niepotrzebna koncepcja. Zamknąć przy pierwszej okazji i zapomnieć- tak bym zrobił i skupił się na grze.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

Jeśli będę zarabiał 100k rocznie na "waleniu pozycji" jak to mówisz. Może tak być:)

Ps. Swoich wyników widzę nie ma co wrzucać.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Świeżak44 pisze:Oj dobra nie kłóćicie sie. Każdy ma swój system i bierze za niego odpowiedzialność. Aczkolwiek też uważąm, że takie hodowanie stratnych pozycji jak ten buy na 10811 to po prostu zły nawyk i błędna, niepotrzebna koncepcja. Zamknąć przy pierwszej okazji i zapomnieć- tak bym zrobił i skupił się na grze.
i tu się zgodzę. Jeśli tak będziesz robił - to nie stracisz.
Nawet jak faktycznie widzisz trend UP i trzymasz pozycję czekając na koniec korekty...
tylko co jeśli mamy BUY od 10811, trend jest wzrostowy, ale korekta leci na 7000 punktów by potem poszedł na 15000 ?
tego nie wiesz... i od tego wypada mieć SL, i nie kisić strat. Ktoś powie: hedge.... ale po co?
lepiej zamknąć tamto złe BUY, lecieć SELL na korekcie dużej... i potem znowu BUY jak zacznie rosnąć....
lecieć zgodnie z ceną. Tylko tyle i aż tyle....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Ambasador pisze:Jeśli będę zarabiał 100k rocznie na "waleniu pozycji" jak to mówisz. Może tak być:)
Pogadamy za jakiś czas. W tym biznesie najważniejsza jest REGULARNOŚĆ. Utrzymaj to przez kilka lat to wtedy będziesz mógł coś na ten temat powiedzieć. A teraz to są dwa uda : albo się UDO albo nie UDO.... :)

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Świeżak44 pisze:I tak zrobie jak będę uważał.. :p Jeszcze muszę się upewnic co do swoich umiejętności zanim przejdę do realu..doszlifowac system, wyeliminowac ostatnie błędy.. Co do różnicy między gra na realu, to owszem bedzie, ale na pewno będę też staranniej dobierał setupy i grał mniejszym kapitałem niż na demo, więc chyba nie bedzie tak źle. (...)
Bedziesz staranniej dobieral setupy, będziesz grał mniejszym kapitałem, będziesz też się bardziej wahac przy otwieraniu pozycji, będzie ci ciezej zamknąć stratna pozycje i będziesz szybko ucinal zyski, bo będziesz grać za prawdziwe, a nie wirtualne. I dopiero będziesz się uczył. :mrgreen:
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Zablokowany