Ambasador pisze:
Z takim podejściem?
walisz pozycje i niech się dzieje... prędzej czy później wyzerujesz rachunek... kwestia czasu. Grasz bez Sl i w dłuższym okresie Cię to przewiezie. Ale to nie mój problem.

Ambasador pisze:
Z takim podejściem?
Chcesz mi powiedzieć, że przez "walenie pozycji i niech się dzieje" zrobiłem +117k od 01.03 lub +98k w całym 2016 r.?leechang pisze:Ambasador pisze:
Z takim podejściem?
walisz pozycje i niech się dzieje...
TAkAmbasador pisze:Chcesz mi powiedzieć, że przez "walenie pozycji i niech się dzieje" zrobiłem +117k od 01.03 lub +98k w całym 2016 r.?leechang pisze:Ambasador pisze:
Z takim podejściem?
walisz pozycje i niech się dzieje...
i tu się zgodzę. Jeśli tak będziesz robił - to nie stracisz.Świeżak44 pisze:Oj dobra nie kłóćicie sie. Każdy ma swój system i bierze za niego odpowiedzialność. Aczkolwiek też uważąm, że takie hodowanie stratnych pozycji jak ten buy na 10811 to po prostu zły nawyk i błędna, niepotrzebna koncepcja. Zamknąć przy pierwszej okazji i zapomnieć- tak bym zrobił i skupił się na grze.
Pogadamy za jakiś czas. W tym biznesie najważniejsza jest REGULARNOŚĆ. Utrzymaj to przez kilka lat to wtedy będziesz mógł coś na ten temat powiedzieć. A teraz to są dwa uda : albo się UDO albo nie UDO....Ambasador pisze:Jeśli będę zarabiał 100k rocznie na "waleniu pozycji" jak to mówisz. Może tak być:)
Bedziesz staranniej dobieral setupy, będziesz grał mniejszym kapitałem, będziesz też się bardziej wahac przy otwieraniu pozycji, będzie ci ciezej zamknąć stratna pozycje i będziesz szybko ucinal zyski, bo będziesz grać za prawdziwe, a nie wirtualne. I dopiero będziesz się uczył.Świeżak44 pisze:I tak zrobie jak będę uważał..Jeszcze muszę się upewnic co do swoich umiejętności zanim przejdę do realu..doszlifowac system, wyeliminowac ostatnie błędy.. Co do różnicy między gra na realu, to owszem bedzie, ale na pewno będę też staranniej dobierał setupy i grał mniejszym kapitałem niż na demo, więc chyba nie bedzie tak źle. (...)