DayTrading: Piątek 11.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 lis 2016, 00:00

Wzrost
2
29%
Bez zmian
4
57%
Spadek
1
14%

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Piątek 11.11.2016

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 11.11.2016

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Przeanalizowałem moje dzisiejsze transakcje i znalazłem tylko 2 złe wejścia.. Oba jak zaczynałem gre rano a potem popołudniu.. czyli muszę zaczynać mniejszymi lotami, żeby wczuć się w grę. Zdarzał się też stary błąd- szukanie na środku bollingera przełamania trendu :) Następny mankament, to za dużo pipsów mi ucieka przy rajdzie. Po prostu wyskakuje przy pierwszej okazji, a jak wchodze ponowniej to oni już sa wyzej i pispy uciekają.. Na konsolach całkiem nieźle. Ogólnie jesem zadowolony. Wyczaiłem dołek o 10.30 i drugi o 17.00-17.15 (4 razy tam wchodziłem na buy, bo strasznie mącili, ale opłacało się). Może troche za ciasno prowadzę pozycję, za szybko wyskakuję.. Staram się żeby natychmiast był zysk po otwarciu pozycji, w razie komplikacji zamykam. http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/135237

-- Dodano: 11 lis 2016, 01:37 --

Sporo pipsów uciekło, ale nie mogłem dziś poświęcić 100% czasu. Byłem w pracy po południu, wcześniej od 12.00 dojazd itd..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

uJ ponownie podjechał do 107,00 w jednym ze scenariuszy będzie laga na 15 pipsów up :D

-- Dodano: pt 11-11-2016, 3:26 --

heh eDek wykorbił, uJek w dół
to było do przewidzenia

-- Dodano: pt 11-11-2016, 3:28 --

na indeksach giełdowych to może być początek największego spadku od 2008 roku

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

pr7emo pisze:uJ ponownie podjechał do 107,00 w jednym ze scenariuszy będzie laga na 15 pipsów up :D

to było do przewidzenia

Może nie będzie tak źle. Chyba że np Goldman Sachs złoży wniosek o bankructwo... :mrgreen:
The only way is up

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Goldman i bankructwo :shock: przeciez oni doskonale wiedza na kazdej sesji jak sie dana para walutowa uksztaltuje poniewaz naleza do kasty kreatorow ceny :d
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

DavidFx pisze:Goldman i bankructwo :shock: przeciez oni doskonale wiedza na kazdej sesji jak sie dana para walutowa uksztaltuje poniewaz naleza do kasty kreatorow ceny :d
W uzasadnieniu wniosku o bankructwo napisaliby, że stracili na rynku forex. Gracze z forum nawigatora ciągle ubierali ich w L na górkach i w S na dołkach.
Dodatkowo przegrali kilka mld $ na Daxie bo pojawił się tam jakiś wymiatacz i robił to co ludzie z forum nawigatora na walutach. Podobno zwą go Świeżak i też jest z Polski.
:d
The only way is up

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

przemyslalem sprawe swiezaka wyglada na to ze musial chlop sporo kasy utopic rzucil sie jak leszcz na gleboka wode i go poharatalo brutalnie teraz powzial sobie za cel ze sie zemsi na goldmanach wlasnie za to ze zabrali mu oszczednosci zycia otworzyl konta demo aby sie uczyc i ma nadzieje ze zrozumie rynek aby wyciagnac co jego i jeszcze zarobic w ramach zemsty jest tylko jeden minus tej calej operacji swiezaka nawet jak bedzie mial doskonaly system transakcyjny z duza skutecznoscia i bedzie sie jego trzymal to w chwili przejscie na realny rynek wydarzy sie seria nieprzewidywalnych zbiegow okolicznosci ktore znow go przeczyszcza wielokrotnie to widzialem u innych mistrzowie fx z konkursow albo z super systemem wchodzili i czyscili ich w ciagu tygodnia :D tam sl nie zadzialal tu blad tu platforma sie zawiesila tu oglosili cos niespodziewanego :d

jakby nagle caly swiat stanal przeciwko nim a przeciez tyle lat pracowali szlifowali system a zycie poprostu pokazalo im srodkowy palec :d

szczerze nie wiem dlaczego tak sie dzieje co i kto za tym stoi moze ukryte podswiadomie pewne przekonania kreuja taki armageddon u danego delikwenta trudno mi na dzis dzien jasno odpowiedziec na ten nieslychany fenomen :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

pr7emo pisze:uJ ponownie podjechał do 107,00 w jednym ze scenariuszy będzie laga na 15 pipsów up :D

to było do przewidzenia

ruch nie jest jednostajny, ujka nie analizuje za to indeks jena jest odwrotnie do niego
eu moim zdaniem jeszcze jeden ruch w dół
indeksy ruch typowo impulsowy na podstawowych

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

TsunamiPL pisze:

to było do przewidzenia

Może nie będzie tak źle. Chyba że np Goldman Sachs złoży wniosek o bankructwo... :mrgreen:
już nie mogę się doczekać :P tylko nie wiem czy chiński kryzys zadłużenia czy może Deutsche Bank albo może lepsze będzie dla Grecji kiedy wyjdą z unii :wink:
tak tylko mi się powiedziało z tym kryzysem na dobry początek dnia :)

-- Dodano: pt 11-11-2016, 8:09 --
Tomasz196407 pisze:

to było do przewidzenia

ruch nie jest jednostajny, ujka nie analizuje za to indeks jena jest odwrotnie do niego
na indeksach tuż po wyborach mogło być podjechanie przed totalnym upadkiem :lol:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

pr7emo pisze:
TsunamiPL pisze:

to było do przewidzenia

już nie mogę się doczekać :P tylko nie wiem czy chiński kryzys zadłużenia czy może Deutsche Bank albo może lepsze będzie dla Grecji kiedy wyjdą z unii :wink:
tak tylko mi się powiedziało z tym kryzysem na dobry początek dnia :)

-- Dodano: pt 11-11-2016, 8:09 --
Tomasz196407 pisze:

to było do przewidzenia

na indeksach tuż po wyborach mogło być podjechanie przed totalnym upadkiem :lol:
patrząc po strukturze z wyzszych interwałów po tak dużej korekcie na indeksach nastepuje impuls - obecny,
a dalej patrząc zakonczenie impulsu oczywiscie zwiastuje większy ruch w przeciwną strone

Zablokowany