DayTrading: Piątek 28.10.2016
Re: DayTrading: Piątek 28.10.2016
Wejscia miedzy wstegami Bollingera to tak jak wysiadanie z pedzacego pociagu. Czyli na dwa uda.
-
- Gaduła
Rafal152 pisze:To nie do końca tak działa . USD do ropy nie jest w 1/1wariatgdynia pisze:Dolar idzie w dól to chyba ropa powinna rosnac a ty tez w dól
Ropa idzie w dół bo spodziewają się wzrostów zapasów na następnym DoE we środę .
Ropa idzie w dól bo nie pewne sa obniżki wydobycia co ustalałi juz co nie którzy sie z nimi nie zgadzaja
wariatgdynia pisze:Rafal152 pisze:To nie do końca tak działa . USD do ropy nie jest w 1/1wariatgdynia pisze:Dolar idzie w dól to chyba ropa powinna rosnac a ty tez w dól
Ropa idzie w dół bo spodziewają się wzrostów zapasów na następnym DoE we środę .
Ropa idzie w dól bo nie pewne sa obniżki wydobycia co ustalałi juz co nie którzy sie z nimi nie zgadzaja
OPEC to banda oszustów która się zawsze dogaduje ale nigdy nie dotrzymuje danego słowa

2 lata temu OPEC oficjalnie 31 mln br / nie oficjalnie 32,5
1 rok temu chcieli być ok więc się przyznali że wydobywają więcej więc zwiększyli oficjalne wydobycie do 32 mln

To co oni tam mówią i piszą to sobie można wsadzić liczą się zapasy i tyle
Ostatnio zmieniony 28 paź 2016, 19:14 przez Rafal152, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale przy silnym trendzie można próbować wchodzić na środkowej. Myślałem, że w końcu się stoczą na SP500.Caldeborn pisze:Wejscia miedzy wstegami Bollingera to tak jak wysiadanie z pedzacego pociagu. Czyli na dwa uda.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Wpadłem na forum zobaczyć, czy ktoś pisał o braniu L na EDka.
Śpicie czy co?
Śpicie czy co?

$MXN and #stocks selling off as FBI has learnt of new Clinton e-mails, which appear to be pertinent to the investigation 

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
-
- Pasjonat
Nie wiem dlaczego wśród ekonomistów ciągle pokutuje mit "tania waluta jest dobra dla eksportu". Tania waluta jest dobra ale tylko dla eksportu surowców i produktów nisko przetworzonych. Czy naprawdę uważacie, że wolumen sprzedaży Apple'a czy Tesli zależy od kursu dolara? Tak samo z eksportem niemieckim, praktycznie nie zmienia się, mimo tego, że jakiś czas temu euro było o połowę tańsze. Podobnie z eksportem Szwajcarii - mimo wzrostu kursu o 200%!!! Gdyby kurs waluty miał poważne znaczenie, to gospodarka Niemiec czy Szwajcarii powinna zanurkować o co najmniej połowę...[/quote]dsokol pisze:Tanie i drogie to pojęcie względne. Dla jednego nowe bmw jest drogie dla drugiego tanie.simon000111 pisze:\
a jeszcze niespełna rok temu to samo wieszczyli dolarowi. teraz jet funt, jutro będzie kontynuacja na euro etc.
przypomnę, że tania waluta to konkurencyjna gospodarka. minus import
"tania waluta to konkurencyjna gospodarka. minus import" a dobre dla eksportu. Co jest dla UK wazniejsze eksport czy import to nie wiem bo nie zgłębiałem się strukturę bilansu handlowego.
Tak jak napisałeś wszystko zalezy od produktu który dany kraj sprzedaje, jakie to dobro: podstawowe, luksusowe tj, elastyczność cenową. Napisałem że nie zgłębiałem się w bilans UK. Sformułowanie "a dobre dla eksportu" było raczej małą ironią

Na popyt i ceny w handlu międzynarodowym wpływa wiele praw ekonomicznych jak np. prawo jednej ceny, która w moim odczuciu jest prawdziwa tylko dla określonych grup produktów. Inni powiedzą, że dla wszystkich a inni, że teoria nadaje się do śmieci. Zresztą zmiany kursów walut na handel zagraniczny wpływają po dłuższym terminie, więc rozpatrywanie tego zagadnienia do inwestowania na FX nie ma sensu

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
czyli zaczynamy już tydzień wyborczy w stanach. FBI zajmuje się prawą maili Clinton. następny tydzień tygodniem osłabiania się dolara
-
- Gaduła
[
To nie do końca tak działa . USD do ropy nie jest w 1/1
[/quote]
Ropa idzie w dól bo nie pewne sa obniżki wydobycia co ustalałi juz co nie którzy sie z nimi nie zgadzaja[/quote]
OPEC to banda oszustów która się zawsze dogaduje ale nigdy nie dotrzymuje danego słowa
. Zobaczysz że na papierze w Listopadzie będzie że tną a w realu jak zwykle 
1 rok temu chcieli być ok więc się przyznali że wydobywają więcej więc zwiększyli oficjalne wydobycie do 32 mln
to i tak o 0,5 mniej niż wydobywali a teraz okazuje się że nie oficjalnie wydobywają 33.3 mln
To co oni tam mówią i piszą to sobie można wsadzić liczą się zapasy i tyle[/quote]
Trza im tam jaksa bombke rzucic na to Cushing i cena poszybuje w góre
To nie do końca tak działa . USD do ropy nie jest w 1/1

Ropa idzie w dól bo nie pewne sa obniżki wydobycia co ustalałi juz co nie którzy sie z nimi nie zgadzaja[/quote]

To co oni tam mówią i piszą to sobie można wsadzić liczą się zapasy i tyle[/quote]
Trza im tam jaksa bombke rzucic na to Cushing i cena poszybuje w góre
-
- Pasjonat
Pisałem nawet podałem moment wejścia oraz możliwy zasięg, choć w poniedziałek może zabraknąć pary.karnak pisze:Wpadłem na forum zobaczyć, czy ktoś pisał o braniu L na EDka.
Śpicie czy co?
Ale dziś zrobili co mieli zrobić. No może jeszcze ciut wyciągną
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.