DayTrading: Piątek 28.10.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 paź 2016, 00:00

Wzrost
6
50%
Bez zmian
3
25%
Spadek
3
25%

Liczba głosów: 12

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 28.10.2016

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Wejscia miedzy wstegami Bollingera to tak jak wysiadanie z pedzacego pociagu. Czyli na dwa uda.

wariatgdynia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wariatgdynia »

Rafal152 pisze:
wariatgdynia pisze:Dolar idzie w dól to chyba ropa powinna rosnac a ty tez w dól
To nie do końca tak działa . USD do ropy nie jest w 1/1

Ropa idzie w dół bo spodziewają się wzrostów zapasów na następnym DoE we środę . :D

Ropa idzie w dól bo nie pewne sa obniżki wydobycia co ustalałi juz co nie którzy sie z nimi nie zgadzaja

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

wariatgdynia pisze:
Rafal152 pisze:
wariatgdynia pisze:Dolar idzie w dól to chyba ropa powinna rosnac a ty tez w dól

Ropa idzie w dół bo spodziewają się wzrostów zapasów na następnym DoE we środę . :D

Ropa idzie w dól bo nie pewne sa obniżki wydobycia co ustalałi juz co nie którzy sie z nimi nie zgadzaja

OPEC to banda oszustów która się zawsze dogaduje ale nigdy nie dotrzymuje danego słowa :D . Zobaczysz że na papierze w Listopadzie będzie że tną a w realu jak zwykle :mrgreen:

2 lata temu OPEC oficjalnie 31 mln br / nie oficjalnie 32,5
1 rok temu chcieli być ok więc się przyznali że wydobywają więcej więc zwiększyli oficjalne wydobycie do 32 mln :mrgreen: :mrgreen: to i tak o 0,5 mniej niż wydobywali a teraz okazuje się że nie oficjalnie wydobywają 33.3 mln :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To co oni tam mówią i piszą to sobie można wsadzić liczą się zapasy i tyle
Ostatnio zmieniony 28 paź 2016, 19:14 przez Rafal152, łącznie zmieniany 1 raz.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Caldeborn pisze:Wejscia miedzy wstegami Bollingera to tak jak wysiadanie z pedzacego pociagu. Czyli na dwa uda.
Ale przy silnym trendzie można próbować wchodzić na środkowej. Myślałem, że w końcu się stoczą na SP500.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Wpadłem na forum zobaczyć, czy ktoś pisał o braniu L na EDka.
Śpicie czy co? :)

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

$MXN and #stocks selling off as FBI has learnt of new Clinton e-mails, which appear to be pertinent to the investigation :lol:
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

dsokol pisze:
simon000111 pisze:\
a jeszcze niespełna rok temu to samo wieszczyli dolarowi. teraz jet funt, jutro będzie kontynuacja na euro etc.

przypomnę, że tania waluta to konkurencyjna gospodarka. minus import
Tanie i drogie to pojęcie względne. Dla jednego nowe bmw jest drogie dla drugiego tanie.
"tania waluta to konkurencyjna gospodarka. minus import" a dobre dla eksportu. Co jest dla UK wazniejsze eksport czy import to nie wiem bo nie zgłębiałem się strukturę bilansu handlowego.
Nie wiem dlaczego wśród ekonomistów ciągle pokutuje mit "tania waluta jest dobra dla eksportu". Tania waluta jest dobra ale tylko dla eksportu surowców i produktów nisko przetworzonych. Czy naprawdę uważacie, że wolumen sprzedaży Apple'a czy Tesli zależy od kursu dolara? Tak samo z eksportem niemieckim, praktycznie nie zmienia się, mimo tego, że jakiś czas temu euro było o połowę tańsze. Podobnie z eksportem Szwajcarii - mimo wzrostu kursu o 200%!!! Gdyby kurs waluty miał poważne znaczenie, to gospodarka Niemiec czy Szwajcarii powinna zanurkować o co najmniej połowę...[/quote]
Tak jak napisałeś wszystko zalezy od produktu który dany kraj sprzedaje, jakie to dobro: podstawowe, luksusowe tj, elastyczność cenową. Napisałem że nie zgłębiałem się w bilans UK. Sformułowanie "a dobre dla eksportu" było raczej małą ironią ;)
Na popyt i ceny w handlu międzynarodowym wpływa wiele praw ekonomicznych jak np. prawo jednej ceny, która w moim odczuciu jest prawdziwa tylko dla określonych grup produktów. Inni powiedzą, że dla wszystkich a inni, że teoria nadaje się do śmieci. Zresztą zmiany kursów walut na handel zagraniczny wpływają po dłuższym terminie, więc rozpatrywanie tego zagadnienia do inwestowania na FX nie ma sensu ;)
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

czyli zaczynamy już tydzień wyborczy w stanach. FBI zajmuje się prawą maili Clinton. następny tydzień tygodniem osłabiania się dolara

wariatgdynia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wariatgdynia »

[

Ropa idzie w dół bo spodziewają się wzrostów zapasów na następnym DoE we środę . :D[/quote]

Ropa idzie w dól bo nie pewne sa obniżki wydobycia co ustalałi juz co nie którzy sie z nimi nie zgadzaja[/quote]

OPEC to banda oszustów która się zawsze dogaduje ale nigdy nie dotrzymuje danego słowa :D . Zobaczysz że na papierze w Listopadzie będzie że tną a w realu jak zwykle :mrgreen:

2 lata temu OPEC oficjalnie 31 mln br / nie oficjalnie 32,5
1 rok temu chcieli być ok więc się przyznali że wydobywają więcej więc zwiększyli oficjalne wydobycie do 32 mln :mrgreen: :mrgreen: to i tak o 0,5 mniej niż wydobywali a teraz okazuje się że nie oficjalnie wydobywają 33.3 mln :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To co oni tam mówią i piszą to sobie można wsadzić liczą się zapasy i tyle[/quote]

Trza im tam jaksa bombke rzucic na to Cushing i cena poszybuje w góre

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

karnak pisze:Wpadłem na forum zobaczyć, czy ktoś pisał o braniu L na EDka.
Śpicie czy co? :)
Pisałem nawet podałem moment wejścia oraz możliwy zasięg, choć w poniedziałek może zabraknąć pary.
Ale dziś zrobili co mieli zrobić. No może jeszcze ciut wyciągną
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Zablokowany