DayTrading: Piątek 28.10.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 paź 2016, 00:00

Wzrost
6
50%
Bez zmian
3
25%
Spadek
3
25%

Liczba głosów: 12

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 28.10.2016

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Strata z ostatniej transakcji prawie odrobiona +0,9k. Tak gram, jak się pilnuje wykresu..Musze zwiększyć skuteczność, ulepszyć wyjścia i grać tylko pewne setupy. No i przenieść się na nieco wyższy interwał.. :roll:

-- Dodano: 28 paź 2016, 20:38 --

Mam już 57% zyskownych transakcji :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

Taka ciekawostka na koniec jak tak zrobią to grubas pokaże jak się bawi z leszczem :mrgreen:

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Jednak ta równość fal, którą pokazywałem tydzień temu idealnie wskazała dołek na EDku. :)

Również wykres kanału na EDku jest OK. Z tym, że ja wchodziłem w L na pierwszej strzałce i wyrzucił mnie stop, a okazuje się, że wejście na drugiej strzałce było właściwe :)

Na godzinnym (po wyjściu z kanału spadkowego) sygnał L wygląda tak:

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Rafal152 pisze:
Jeżeli grasz 1 lotem i chcesz łapać same szczyty a nie wchodzi ci bo to kilka pips to zacznij grać 0.8 lota ustawiaj zlecenie kilkanaście pipsów niżej a SL jak przy jednym locie . Strata taka sama więc nie zmienisz swojej strategi co do strat a pozycje będą ci wchodzić . Jak łapie ci SL też o kilka pipsów to sl też dopasuj w ten sam sposób . Np 0.6 lota zlecenie oczekujące kilka pipsów wcześniej a Sl kilka pipsów wyżej .

Zrozumiał ? :D
Jak tak zrobie to zmniejsze RR.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

WIG20 tygodniowy:

Rafal152

rabit pisze:
Rafal152 pisze:
Jeżeli grasz 1 lotem i chcesz łapać same szczyty a nie wchodzi ci bo to kilka pips to zacznij grać 0.8 lota ustawiaj zlecenie kilkanaście pipsów niżej a SL jak przy jednym locie . Strata taka sama więc nie zmienisz swojej strategi co do strat a pozycje będą ci wchodzić . Jak łapie ci SL też o kilka pipsów to sl też dopasuj w ten sam sposób . Np 0.6 lota zlecenie oczekujące kilka pipsów wcześniej a Sl kilka pipsów wyżej .

Zrozumiał ? :D
Jak tak zrobie to zmniejsze RR.
Nie łap wszystkiego jak leci tylko szukaj wejść dopasowanych do SL . Jeżeli robisz SL na 100 pips to szukaj wejścia z TP na minimum 200 pips w tedy RR będzie ci dobry wychodził .

Zapraszam na priv bo to nie dział do rozmowy na ten temat

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Rafal152 pisze:Nie łap wszystkiego jak leci tylko szukaj wejść dopasowanych do SL
A czy nie wydaje ci sie ze tak wlasnie robie? Choc co prawda ze troche na sile ale jakby nie patrzec te setupy byly OK tylko "troszeczke" nie wyszlo.
Rafal152 pisze:Jeżeli robisz SL na 100 pips to szukaj wejścia z TP na minimum 200 pips w tedy RR będzie ci dobry wychodził .
Ja staram sie miec 1:3 RR.
Rafal152 pisze:Zapraszam na priv bo to nie dział do rozmowy na ten temat
Tak w kwestii wyjasnienia ja nie potrzebuje pomocy, ta dyskusja poprostu podazyla w takim kierunku i tyle. A moim zdaniem to jest dzial do rozmowy na kazdy temat zwiazany z DT tym bardziej ze piatkowy DT to weekendowy DT, wrecz offtop. :)
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Rafal152

rabit pisze:
Rafal152 pisze:Nie łap wszystkiego jak leci tylko szukaj wejść dopasowanych do SL
A czy nie wydaje ci sie ze tak wlasnie robie? Choc co prawda ze troche na sile ale jakby nie patrzec te setupy byly OK tylko "troszeczke" nie wyszlo.
Rafal152 pisze:Jeżeli robisz SL na 100 pips to szukaj wejścia z TP na minimum 200 pips w tedy RR będzie ci dobry wychodził .
Ja staram sie miec 1:3 RR.
Rafal152 pisze:Zapraszam na priv bo to nie dział do rozmowy na ten temat
Tak w kwestii wyjasnienia ja nie potrzebuje pomocy, ta dyskusja poprostu podazyla w takim kierunku i tyle. A moim zdaniem to jest dzial do rozmowy na kazdy temat zwiazany z DT tym bardziej ze piatkowy DT to weekendowy DT, wrecz offtop. :)

Mogę podzielić się doświadczeniem a nie mam zamiaru nikogo pouczać zapytałeś to ci podpowiedziałem co ja bym zrobił bo miałem ten sam problem .

wariatgdynia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wariatgdynia »

http://www.eprudnik.pl/zatajone-przed-p ... zw-iii-rp/

Bardzo stary ten artykuł ale co o nim sadzicie ktos kiedys dociekał tego

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

kk.dreamer pisze:
karnak pisze:Wpadłem na forum zobaczyć, czy ktoś pisał o braniu L na EDka.
Śpicie czy co? :)
ja mam z samego dolu kanalu :) nikt mnie nie sluchal wtedy
Ja zawsze cenilem i cenie Twoja opinie. Moze powinnas troche wiecej sie udzielac na forum. Bylibysmy wdzieczni. :D

Zablokowany