-- Dodano: 28 paź 2016, 20:38 --
Mam już 57% zyskownych transakcji

Jak tak zrobie to zmniejsze RR.Rafal152 pisze:
Jeżeli grasz 1 lotem i chcesz łapać same szczyty a nie wchodzi ci bo to kilka pips to zacznij grać 0.8 lota ustawiaj zlecenie kilkanaście pipsów niżej a SL jak przy jednym locie . Strata taka sama więc nie zmienisz swojej strategi co do strat a pozycje będą ci wchodzić . Jak łapie ci SL też o kilka pipsów to sl też dopasuj w ten sam sposób . Np 0.6 lota zlecenie oczekujące kilka pipsów wcześniej a Sl kilka pipsów wyżej .
Zrozumiał ?
Nie łap wszystkiego jak leci tylko szukaj wejść dopasowanych do SL . Jeżeli robisz SL na 100 pips to szukaj wejścia z TP na minimum 200 pips w tedy RR będzie ci dobry wychodził .rabit pisze:Jak tak zrobie to zmniejsze RR.Rafal152 pisze:
Jeżeli grasz 1 lotem i chcesz łapać same szczyty a nie wchodzi ci bo to kilka pips to zacznij grać 0.8 lota ustawiaj zlecenie kilkanaście pipsów niżej a SL jak przy jednym locie . Strata taka sama więc nie zmienisz swojej strategi co do strat a pozycje będą ci wchodzić . Jak łapie ci SL też o kilka pipsów to sl też dopasuj w ten sam sposób . Np 0.6 lota zlecenie oczekujące kilka pipsów wcześniej a Sl kilka pipsów wyżej .
Zrozumiał ?
A czy nie wydaje ci sie ze tak wlasnie robie? Choc co prawda ze troche na sile ale jakby nie patrzec te setupy byly OK tylko "troszeczke" nie wyszlo.Rafal152 pisze:Nie łap wszystkiego jak leci tylko szukaj wejść dopasowanych do SL
Ja staram sie miec 1:3 RR.Rafal152 pisze:Jeżeli robisz SL na 100 pips to szukaj wejścia z TP na minimum 200 pips w tedy RR będzie ci dobry wychodził .
Tak w kwestii wyjasnienia ja nie potrzebuje pomocy, ta dyskusja poprostu podazyla w takim kierunku i tyle. A moim zdaniem to jest dzial do rozmowy na kazdy temat zwiazany z DT tym bardziej ze piatkowy DT to weekendowy DT, wrecz offtop.Rafal152 pisze:Zapraszam na priv bo to nie dział do rozmowy na ten temat
rabit pisze:A czy nie wydaje ci sie ze tak wlasnie robie? Choc co prawda ze troche na sile ale jakby nie patrzec te setupy byly OK tylko "troszeczke" nie wyszlo.Rafal152 pisze:Nie łap wszystkiego jak leci tylko szukaj wejść dopasowanych do SLJa staram sie miec 1:3 RR.Rafal152 pisze:Jeżeli robisz SL na 100 pips to szukaj wejścia z TP na minimum 200 pips w tedy RR będzie ci dobry wychodził .Tak w kwestii wyjasnienia ja nie potrzebuje pomocy, ta dyskusja poprostu podazyla w takim kierunku i tyle. A moim zdaniem to jest dzial do rozmowy na kazdy temat zwiazany z DT tym bardziej ze piatkowy DT to weekendowy DT, wrecz offtop.Rafal152 pisze:Zapraszam na priv bo to nie dział do rozmowy na ten temat
Ja zawsze cenilem i cenie Twoja opinie. Moze powinnas troche wiecej sie udzielac na forum. Bylibysmy wdzieczni.kk.dreamer pisze:ja mam z samego dolu kanalukarnak pisze:Wpadłem na forum zobaczyć, czy ktoś pisał o braniu L na EDka.
Śpicie czy co?nikt mnie nie sluchal wtedy