DayTrading: Poniedziałek 17.10.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 paź 2016, 00:00

Wzrost
9
75%
Bez zmian
3
25%
Spadek
0
Brak głosów

Liczba głosów: 12

Jackal
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 17.10.2016

Nieprzeczytany post autor: Jackal »

świeżak z całym szacunkiem ale twój wykres to wygląda jak bazgroły 2 latka. Ledwo widac wykres, nie mówiąc juz o wyczytaniu czegokolwiek. Znajdz jeden dwa wskaźniki i nimi się kieruj lub poszukaj czegoś innego - nie wiem - PA, fale Eliota, Fibonacci cokolwiek w czym się bedziesz dobrze czuł i próbuj swoich sił oczywiście na demo na poczatku bo kasa nie jest łatwa. ps. i może zacznij od działu początki na rynku forex

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

Świeżak44 pisze: Patrzę teraz na wejścia ambasadora i żadne mnie nie zachwyca... :shock: Na praktycznie na każdym go przewieźli w druga stronę i to czasem bardzo mocno. Z kazdego takiego wejścia bym uciekał nawet ze stratą.. A on każdym zyskał. :shock:
Ważne jak się kończy...:) widzisz... gdybyś grał mniejszym wolumenem to byś może nie wymiekał.

Później podrzuce może kolejne zrzuty - żebyś mógł się nadziwić.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2016, 21:11 przez Ambasador, łącznie zmieniany 1 raz.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Bo wykres to tylko wprowadza człowieka w błąd. :idea: fałszywe wybicia itp. Od jutra w ogóle nie patrzę na wykres. :idea:
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Świeżak44 pisze:Bo wykres to tylko wprowadza człowieka w błąd. :idea: fałszywe wybicia itp. Od jutra w ogóle nie patrzę na wykres. :idea:
:d
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Generalnie ja bym chciał podążać z wykresem, nie dopuszczać żeby mnie wozili w przeciwną stronę. Nad tym pracuję, żeby przynajmniej wejścia były idealne.
Dziś jeden bład kardynalny: założenie w ciemno, że teraz będą tylko rośli, wbrew wskaźnikom . Drugi błąd z fałszywym wybiciem. Ciągle się daje na to nabierać jak dziecko. 2. Nieudane wejście , jak DAx zjechał po 16:30 i łapałem dołek..- to juz moja specjalność. zawsze pójdą troche dalej niz przewiduję... No i na końcu, oczekiwanie wybicia, które nie nastapiło.. Dużo błędów.. dużo szarpania.. duża strata.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Świeżak44 pisze:Bo wykres to tylko wprowadza człowieka w błąd. :idea: fałszywe wybicia itp. Od jutra w ogóle nie patrzę na wykres. :idea:
:shock:
The only way is up

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Chodziło mi o to , że najpierw przeanalizuję dokładnie na wszystkie wskaźniki i cały system, a dopiero na końcu zerkne na wykres, żeby zobaczyć jak reaguje. Musze tez ograniczyć ilość transakcji i spróbować tradowac na większym interwale np. M15.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Świeżak44 pisze:Generalnie ja bym chciał podążać z wykresem, nie dopuszczać żeby mnie wozili w przeciwną stronę. Nad tym pracuję, żeby przynajmniej wejścia były idealne.
Dziś jeden bład kardynalny: założenie w ciemno, że teraz będą tylko rośli, wbrew wskaźnikom . Drugi błąd z fałszywym wybiciem. Ciągle się daje na to nabierać jak dziecko. 2. Nieudane wejście , jak DAx zjechał po 16:30 i łapałem dołek..- to juz moja specjalność. zawsze pójdą troche dalej niz przewiduję... No i na końcu, oczekiwanie wybicia, które nie nastapiło.. Dużo błędów.. dużo szarpania.. duża strata.
tak bedziesz mial teraz codziennie przez x lat pytanie czy przetrwasz ten okres :p

z dnia na dzien bedzie coraz gorzej jak to sie mowi czas szczescia mija bezpowrotnie na samym poczatku potem przychodzi czarna rozpacz strata strata coraz wieksza strata bezsens chaos beznadzieja i rezygnacja :d

przed Toba najfajniejszy okres tradingu pozbywanie sie krok po kroku wszelkich zludzen przekonan na temat tradingu :p

to co przez ten czas uwierzyles przyjales ze pewniak przestaje juz nim byc tak poprostu z dnia na dzien :D

mowiac krotko bez owijania w bawelne kazde twoje wejscie bedzie z dupy :d
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Co raz zabawniej na tym forum. Nie dziwię, że nikt z pomysłem już tu nie zagląda :563:
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

EURUSD dzienny odbił się od pokazywanego przeze mnie w weekend wsparcia ===> jest OK dla L: :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany