DayTrading: Poniedziałek 17.10.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 17.10.2016
świeżak z całym szacunkiem ale twój wykres to wygląda jak bazgroły 2 latka. Ledwo widac wykres, nie mówiąc juz o wyczytaniu czegokolwiek. Znajdz jeden dwa wskaźniki i nimi się kieruj lub poszukaj czegoś innego - nie wiem - PA, fale Eliota, Fibonacci cokolwiek w czym się bedziesz dobrze czuł i próbuj swoich sił oczywiście na demo na poczatku bo kasa nie jest łatwa. ps. i może zacznij od działu początki na rynku forex
Ważne jak się kończy...Świeżak44 pisze: Patrzę teraz na wejścia ambasadora i żadne mnie nie zachwyca...Na praktycznie na każdym go przewieźli w druga stronę i to czasem bardzo mocno. Z kazdego takiego wejścia bym uciekał nawet ze stratą.. A on każdym zyskał.

Później podrzuce może kolejne zrzuty - żebyś mógł się nadziwić.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2016, 21:11 przez Ambasador, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo wykres to tylko wprowadza człowieka w błąd.
fałszywe wybicia itp. Od jutra w ogóle nie patrzę na wykres. 

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Świeżak44 pisze:Bo wykres to tylko wprowadza człowieka w błąd.fałszywe wybicia itp. Od jutra w ogóle nie patrzę na wykres.

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Generalnie ja bym chciał podążać z wykresem, nie dopuszczać żeby mnie wozili w przeciwną stronę. Nad tym pracuję, żeby przynajmniej wejścia były idealne.
Dziś jeden bład kardynalny: założenie w ciemno, że teraz będą tylko rośli, wbrew wskaźnikom . Drugi błąd z fałszywym wybiciem. Ciągle się daje na to nabierać jak dziecko. 2. Nieudane wejście , jak DAx zjechał po 16:30 i łapałem dołek..- to juz moja specjalność. zawsze pójdą troche dalej niz przewiduję... No i na końcu, oczekiwanie wybicia, które nie nastapiło.. Dużo błędów.. dużo szarpania.. duża strata.
Dziś jeden bład kardynalny: założenie w ciemno, że teraz będą tylko rośli, wbrew wskaźnikom . Drugi błąd z fałszywym wybiciem. Ciągle się daje na to nabierać jak dziecko. 2. Nieudane wejście , jak DAx zjechał po 16:30 i łapałem dołek..- to juz moja specjalność. zawsze pójdą troche dalej niz przewiduję... No i na końcu, oczekiwanie wybicia, które nie nastapiło.. Dużo błędów.. dużo szarpania.. duża strata.
Świeżak44 pisze:Bo wykres to tylko wprowadza człowieka w błąd.fałszywe wybicia itp. Od jutra w ogóle nie patrzę na wykres.

The only way is up
Chodziło mi o to , że najpierw przeanalizuję dokładnie na wszystkie wskaźniki i cały system, a dopiero na końcu zerkne na wykres, żeby zobaczyć jak reaguje. Musze tez ograniczyć ilość transakcji i spróbować tradowac na większym interwale np. M15.
tak bedziesz mial teraz codziennie przez x lat pytanie czy przetrwasz ten okresŚwieżak44 pisze:Generalnie ja bym chciał podążać z wykresem, nie dopuszczać żeby mnie wozili w przeciwną stronę. Nad tym pracuję, żeby przynajmniej wejścia były idealne.

z dnia na dzien bedzie coraz gorzej jak to sie mowi czas szczescia mija bezpowrotnie na samym poczatku potem przychodzi czarna rozpacz strata strata coraz wieksza strata bezsens chaos beznadzieja i rezygnacja

przed Toba najfajniejszy okres tradingu pozbywanie sie krok po kroku wszelkich zludzen przekonan na temat tradingu

to co przez ten czas uwierzyles przyjales ze pewniak przestaje juz nim byc tak poprostu z dnia na dzien

mowiac krotko bez owijania w bawelne kazde twoje wejscie bedzie z dupy

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
-
- Pasjonat
Co raz zabawniej na tym forum. Nie dziwię, że nikt z pomysłem już tu nie zagląda 

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
EURUSD dzienny odbił się od pokazywanego przeze mnie w weekend wsparcia ===> jest OK dla L: 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.