DayTrading: Poniedziałek 17.10.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 paź 2016, 00:00

Wzrost
9
75%
Bez zmian
3
25%
Spadek
0
Brak głosów

Liczba głosów: 12

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 17.10.2016

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

NAstąpiłe jakaś gwałtowne, dziwne osłabienie DAX-a o 17:25 i na tym popłynąłem -3,5k
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

Poważnie podchodzących do forexu zachęcam do wzajemnego wsparcia.
Odbicie kabla z poziomu 1,2179 bedzie bardzo silnym, setupem up.
No i chyba jasno nalezy powiedzieć...
że daleko łatwiej wyobrazic sobie Putina przed konfesjonałem niż dolca bez funta...

Tolmon_Nika

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Świeżak44 pisze:NAstąpiłe jakaś gwałtowne, dziwne osłabienie DAX-a o 17:25 i na tym popłynąłem -3,5k
Nie słuchałeś " lokomotywa z drugiej strony" 8)
DE30M30.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Tolmonnika pisze:
Świeżak44 pisze:NAstąpiłe jakaś gwałtowne, dziwne osłabienie DAX-a o 17:25 i na tym popłynąłem -3,5k
Nie słuchałeś " lokomotywa z drugiej strony" 8)
DE30M30.png
Jak na SP500 przebiją 2119 w dół to wtedy w to uwierzę. Po prostu DAX dziś sie zachował jak wahadło. Rano za wyskoko, popołudniu za nisko. Często tak jest. ale dlaczego ameryka tak kreci sie w miejscu to nie mam pojecia.

Teraz znowu L.

-- Dodano: 17 paź 2016, 18:39 --

No , dobra powiedzmy ze mi się przyciski pomyliły.. Gramy dalej..

-- Dodano: 17 paź 2016, 18:47 --

Już wiem co się stało. Na SP500 odbili się od tej linii wzrostów. To spowodowało nerwową reakcję na DAX-e.

-- Dodano: 17 paź 2016, 19:10 --

OK. wystarczy na dzisiaj -5k straty.. Te wykresy w ogóle nie chciały rosnąc..

Tolmon_Nika

[quote="Świeżak44"]

-- Dodano: 17 paź 2016, 18:39 --

No , dobra powiedzmy ze mi się przyciski pomyliły.. Gramy dalej..

-- Dodano: 17 paź 2016, 18:47 --

Już wiem co się stało. Na SP500 odbili się od tej linii wzrostów. To spowodowało nerwową reakcję na DAX-e.

Na jakim interwale (SP500) się odbiło ???

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Na każdym.. Tak to wygląda na H4. Czyli nici ze wzrostów dopóki się jakoś nie uporają z ta linia.. Mogą iść równie dobrze pod nia do góry, ale lepiej żeby ją przebili jesli wzrosty maja być solidne..

Tolmon_Nika

Świeżak44 pisze:Na każdym.. Tak to wygląda na H4. Czyli nici ze wzrostów dopóki się jakoś nie uporają z ta linia.. Mogą iść równie dobrze pod nia do góry, ale lepiej żeby ją przebili jesli wzrosty maja być solidne..
sorki ale ja tu widzę SETKI linii, nic z tego nie pojmuję :roll:
a jeżeli nie rozumiem więc..... już się nie będę wypowiadał

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

To ta jasnoniebieska na dole... Od dołka w lutym poprzez dołek brexitowy..
Dziś kolejna bolesna lekcja.. Tak to jest jak sięczłowiejk pszychicznie nastawi na wzrosty. To chyba tak działa, że ostatnie wzrosty albo spadki zostaja w głowie i to utrudnia sprawe, bo mózg mysli, że zaraz bedzie podobnie.. Dziś zrobili mnie w konia głównie amerykanie, bo byłem pewny że odbiją, a oni mieli chyba jakieś święto żydowskie, bo tak było słabo, że coś strasznego. No i to gwałtowne osłabnięcie DAX-a pognębiło moja pozycje jeszcze bardzie. Giełda nic nie musi, za to moze wyciąć niezłego psikusa. Przykre znowu te straty, ale cóż trzeba się uczyc na błędach i odrabiać. Trzeciego konta nie dam wyczyścić.

-- Dodano: 17 paź 2016, 20:19 --

Patrzę teraz na wejścia ambasadora i żadne mnie nie zachwyca... :shock: Na praktycznie na każdym go przewieźli w druga stronę i to czasem bardzo mocno. Z kazdego takiego wejścia bym uciekał nawet ze stratą.. A on każdym zyskał. :shock:

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

Świeżak44 pisze:To ta jasnoniebieska na dole... Od dołka w lutym poprzez dołek brexitowy..
Dziś kolejna bolesna lekcja.. Tak to jest jak sięczłowiejk pszychicznie nastawi na wzrosty. To chyba tak działa, że ostatnie wzrosty albo spadki zostaja w głowie i to utrudnia sprawe, bo mózg mysli, że zaraz bedzie podobnie.. Dziś zrobili mnie w konia głównie amerykanie, bo byłem pewny że odbiją, a oni mieli chyba jakieś święto żydowskie, bo tak było słabo, że coś strasznego. No i to gwałtowne osłabnięcie DAX-a pognębiło moja pozycje jeszcze bardzie. Giełda nic nie musi, za to moze wyciąć niezłego psikusa. Przykre znowu te straty, ale cóż trzeba się uczyc na błędach i odrabiać. Trzeciego konta nie dam wyczyścić.

Patrzę teraz na wejścia ambasadora i żadne mnie nie zachwyca... :shock: Na praktycznie na każdym go przewieźli w druga stronę i to czasem bardzo mocno. Z kazdego takiego wejścia bym uciekał nawet ze stratą.. A on każdym zyskał. :shock:
Bo to twardziel...
zyska nawet na tym na czym się nie da.

-- Dodano: 17 paź 2016, 20:42 --

takie nudy, ze geja nabyłem.
Niezbyt rozsadne miejsce...
ale jak czytam co tu poniektórzy wypsują...i nadal na depo mają...
No ale głąba rznął nie będę- stop 18 pips ...i tyle
Ostatnio zmieniony 17 paź 2016, 20:47 przez warmia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

warmia pisze:
Świeżak44 pisze:To ta jasnoniebieska na dole... Od dołka w lutym poprzez dołek brexitowy..

Bo to twardziel...
zyska nawet na tym na czym się nie da.

-- Dodano: 17 paź 2016, 20:42 --

takie nudy, ze geja nabyłem.
Niezbyt rozsadne miejsce...
ale jak czytam co tu poniektórzy wypsują...i nadal na depo mają...
:lol:
The only way is up

Zablokowany