DayTrading: Środa 12.10.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 paź 2016, 00:00

Wzrost
6
55%
Bez zmian
3
27%
Spadek
2
18%

Liczba głosów: 11

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 12.10.2016

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

o już eSeczka na usdjpy, znakomity poziom

-- Dodano: śr 12-10-2016, 7:29 --
BOJ'S HARADA: DON'T THINK RECENT STERLING DECLINES WOULD HAVE A DIRECT NEGATIVE IMPACT ON JAPAN'S ECONOMY, PRICES
zmieni zdani gdy pojawi się niepokój i jen zacznie zyskiwać

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

pr7emo pisze:farciarz chyba coś wymyśliłeś pożytecznego przez sen bo edek spada
i spadać bedzie, ale prawdziwa przygoda na EUR/JPY :P
funta bym dzis zostawił, wrócimy do niego może jutro, jak natrzepiemy pipsów na EJ

PS cos złego zaczyna sie dziać z EURO i widać to po wykresach
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Farciarz pisze:
funta bym dzis zostawił, wrócimy do niego może jutro, jak natrzepiemy pipsów na EJ

dokładnie, powodem nie jest sytuacja w Europie tylko to funt w jakiś sposób ciągnie za sobą euro

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

pr7emo pisze:
Farciarz pisze:

dokładnie, powodem nie jest sytuacja w Europie tylko to funt w jakiś sposób ciągnie za sobą euro
to czemuś majster sprzedałeś USD/JPY, skąd ten pomysł, ujek ma środowisko konsoli z tendencją raczej lekkiego UP, wiec uwaga
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

taka strategia, kiedy jest wczesna godzina i cena utworzyła szczyt nad ceną otwarcia to biorę eSkę, kładę wyżej zlecenie przeciwstawne i tak hedżuje,,,

nie zakładam że scenariusz jest pewny na 100% ale za to strategia to moje narzędzie do grania

biorę teraz dwie eski i zakładam przeciwstawne oczekujące wyżej wielkości jednej eski
wyższy poziom eS zwiększa prawdopodobieństwo, nie jestem milioner ale mam intuicję że forex polega na podejmowaniu decyzji w warunkach wysokiego prawdopodobieństwa zajścia jakichś wydarzeń

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

ED L po 1.1033 SL stosowny.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

http://money.cnn.com/2016/10/11/news/ec ... d=29830656
bogacze narzekają na wysoki podatek, ale gdyby ich nie było to więcej podatku płaciło by 99% społeczeństwa i znikło by wiele problemów a duża część spraw nie przekroczyła by progu świadomości że należy coś z nimi zrobić
na szczęście chcą opodatkować monopolistów wysysających pieniądze z rynku :)

a ile firm sobie nie radzi bo nie ma wystarczającego popytu na ich produkty i usługi, a ile negatywnego wnosi że firmy płacą wysokie podatki bo w kasie państwa brakuje przez to że kapitał mają bogacze a nie konsumenci
multimilionerstwo jest tak samo szkodliwe jak wykupowanie konkurencji i ich sprzedaż tworząc bezrobocie i zmniejszając wysokość płac by taniej produkować

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

pr7emo pisze:taka strategia, kiedy jest wczesna godzina i cena utworzyła szczyt nad ceną otwarcia to biorę eSkę, kładę wyżej zlecenie przeciwstawne i tak hedżuje,,,

nie zakładam że scenariusz jest pewny na 100% ale za to strategia to moje narzędzie do grania

biorę teraz dwie eski i zakładam przeciwstawne oczekujące wyżej wielkości jednej eski
wyższy poziom eS zwiększa prawdopodobieństwo, nie jestem milioner ale mam intuicję że forex polega na podejmowaniu decyzji w warunkach wysokiego prawdopodobieństwa zajścia jakichś wydarzeń
znałem kiedys jednego, co wszystkich przekonywał, że dla niego wejscie nie ma znaczenia i tak jego hedge zarabia, skończył z wyczystka ok 30k i slad po nim zaginął, matematyki nie oszukasz hedgem :568:
EKIPA NIE DO POKONANIA.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

jak ktoś lubi trzymać długo pozycję i ma duży margines dostępnego kapitału to może wchodzić w trend w dowolnym miejscu
natomiast aktualnie mało jest długich trendów i musi opłacać się łapanie małych fal, tutaj rośnie rola właściwego wejścia

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

No i widzicie? Taki wielki zjazd wczoraj a DAX-ik sobie ciągnie do góry.. Raptem mniej niż 100 pipsów od wczorajszego krachu. To było fałszywe wybici. Jakby było prawdziwe to DAX by był juz w okolicy 10250. Oczywiście amerykanie tradycyjnie moga zrobić drugi dołeczek, tak jak to zwykle robia w takich przypadkac, ale to będzie szybki retest i potem jazda w górę na max.

-- Dodano: 12 paź 2016, 09:09 --

I to by było tyle jeśli chodzi o spadki. Łapiemy dołki i jedziemy. Kierunek jest znany.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Zablokowany