będą wam teraz dokuczać konsoląTolmonnika pisze:No i się doczekałem nie trwało to aż tak długo
DayTrading: Czwartek 22.09.2016
Re: DayTrading: Czwartek 22.09.2016
No, niestety dzisiaj mój system wskaźników poległ na całej linii.. Zastanawiam się dlaczego długi czas działał bez zarzutu (+7,2k od początku miesiąca) a dziś sobie nie poradził. I to nie jeden. Nawet linia bollingera oszukała w ten sposób, że jechali po prostu wzdłuż tej lini do góry. Przy silnych trendach wzrostowych juz to widziałem, ale dawno nie było czegoś takiego. Nawet wczoraj na danych na SP500 mój system się sprawdzał, ostrzegał w dobrych miejscach zmieniałem kierunki. Zarobiłem +1,5k.. Dziś nagle poległ.. Jakbym skalpował to by do tego nie doszło do katastrofy, ale i tak bym pewnie tracił przez te wskaźniki. Nie rozumiem co się stało.. To jest dla mnie dowód, że wskaźniki to jednak nie jest taki mocny fundament strategii jka się wydawało. Szukam nowej strategi. Nie skreślam tej starej, ale muszę mieć coś innego.Farciarz pisze:a może po prostu te wskaźniki w róznych sytuacjach rynkowych działają inaczej, jak sie sytuacja po 12stej powtórzy za kilka dni, napewno zadziałaja dokładnie tak samo jak dzis po 12stejŚwieżak44 pisze:Oszukały mnie wskaźniki, zwłaszcza od 12:00.. Powinno już spadac na DAX-ie a to cały czas idzie w górę.. System do poprawki/uzupełnienia, albo skalping forever
PS. Nawet dywergencja spadkowa na MACDA wystąpiła a i tak dalej rośli.. A to co się stało po 11:00 to zupełnie nie rozumiem. Taki wzrost w tych "martwych" godzinach???

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Tolmonnika pisze:No i się doczekałem nie trwało to aż tak długo
Za mało czasu już do końca żeby to jakoś moglo iść, takie mam wrażenie.
[quote="kolbi123"
Za mało czasu już do końca żeby to jakoś moglo iść, takie mam wrażenie.[/quote]
Jutro też jest dzień.
Za mało czasu już do końca żeby to jakoś moglo iść, takie mam wrażenie.[/quote]
Jutro też jest dzień.

Ostatnio zmieniony 22 wrz 2016, 19:17 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.
W eufori właśnie tak jest, rośnie ponad miarę bez większego powodu.Świeżak44 pisze:No, niestety dzisiaj mój system wskaźników poległ na całej linii.. Zastanawiam się dlaczego długi czas działał bez zarzutu (+7,2k od początku miesiąca) a dziś sobie nie poradził. I to nie jeden. Nawet linia bollingera oszukała w ten sposób, że jechali po prostu wzdłuż tej lini do góry. Przy silnych trendach wzrostowych juz to widziałem, ale dawno nie było czegoś takiego. Nawet wczoraj na danych na SP500 mój system się sprawdzał, ostrzegał w dobrych miejscach zmieniałem kierunki. Zarobiłem +1,5k.. Dziś nagle poległ.. Jakbym skalpował to by do tego nie doszło do katastrofy, ale i tak bym pewnie tracił przez te wskaźniki. Nie rozumiem co się stało.. To jest dla mnie dowód, że wskaźniki to jednak nie jest taki mocny fundament strategii jka się wydawało. Szukam nowej strategi. Nie skreślam tej starej, ale muszę mieć coś innego.Farciarz pisze:a może po prostu te wskaźniki w róznych sytuacjach rynkowych działają inaczej, jak sie sytuacja po 12stej powtórzy za kilka dni, napewno zadziałaja dokładnie tak samo jak dzis po 12stejŚwieżak44 pisze:Oszukały mnie wskaźniki, zwłaszcza od 12:00.. Powinno już spadac na DAX-ie a to cały czas idzie w górę.. System do poprawki/uzupełnienia, albo skalping forever
PS. Nawet dywergencja spadkowa na MACDA wystąpiła a i tak dalej rośli.. A to co się stało po 11:00 to zupełnie nie rozumiem. Taki wzrost w tych "martwych" godzinach???
- fx-technik
- Fanatyk
No tak, doczekałeś się, swojej głupoty - gry pod prąd.Tolmonnika pisze:No i się doczekałem nie trwało to aż tak długo
Jak ktoś sprzedaje idealnie na wsparciu, to jest po prostu dawcą kapitału.
-- Dodano: 22 wrz 2016, 19:57 --
DAX zrobił dzisiaj zaledwie 214 Pips - tak ZALEDWIE - i tu nie ma się w ogóle czym podniecać.
Tu nie ma żadnej euforii!
Jak zobaczycie, że świeca M1 ma wysokość 20 Pips, to wtedy będzie euforia i Świeżaki dopiero się nie pozbierają.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2016, 20:00 przez fx-technik, łącznie zmieniany 2 razy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Ta h4 na edku robi wrażenie
Witam,
UJ - wg mnie do góry i na ten moment dwa poziomy do klepnięcia: 101.20 i 101.50: pzdr
UJ - wg mnie do góry i na ten moment dwa poziomy do klepnięcia: 101.20 i 101.50: pzdr
Cały ruch ma ze 300pik.fx-technik pisze:No tak, doczekałeś się, swojej głupoty - gry pod prąd.Tolmonnika pisze:No i się doczekałem nie trwało to aż tak długo
Jak ktoś sprzedaje idealnie na wsparciu, to jest po prostu dawcą kapitału.
-- Dodano: 22 wrz 2016, 19:57 --
DAX zrobił dzisiaj zaledwie 214 Pips - tak ZALEDWIE - i tu nie ma się w ogóle czym podniecać.
Tu nie ma żadnej euforii!
Jak zobaczycie, że świeca M1 ma wysokość 20 Pips, to wtedy będzie euforia i Świeżaki dopiero się nie pozbierają.
Mam nadzieje, że nie grasz na prawdziwą kasę??? Jeśli w ogóle mogę ci coś doradzić (bo sam jeszcze nie jestem dobrym graczem), to skupić się na 1-2 instrumentach, opracować sytem/technike, która daje gdzieś 70% trafnych, zyskownych wejść grając na microlotach (0,01 lota).. i dopiero jak sprawdzi się przez dłuższy czas przejść na większe loty. W ten sposób to jest prosta droga do wyzerowania i zakończenia przygody z giełdami na dużym minusie.Prist pisze:Cześć,
offtopic,
wstawiam linka do mojego myfxbooka. Wiem że jest lipa i proszę o konstruktywną krytykę. Pozdrawiam
https://www.myfxbook.com/portfolio/finder/1793484
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2016, 20:30 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.