DayTrading: Czwartek 22.09.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 wrz 2016, 00:00

Wzrost
4
40%
Bez zmian
5
50%
Spadek
1
10%

Liczba głosów: 10

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 22.09.2016

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Tolmonnika pisze:No i się doczekałem nie trwało to aż tak długo
DE30M15.png
będą wam teraz dokuczać konsolą

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Farciarz pisze:
Świeżak44 pisze:Oszukały mnie wskaźniki, zwłaszcza od 12:00.. Powinno już spadac na DAX-ie a to cały czas idzie w górę.. System do poprawki/uzupełnienia, albo skalping forever :)
a może po prostu te wskaźniki w róznych sytuacjach rynkowych działają inaczej, jak sie sytuacja po 12stej powtórzy za kilka dni, napewno zadziałaja dokładnie tak samo jak dzis po 12stej
No, niestety dzisiaj mój system wskaźników poległ na całej linii.. Zastanawiam się dlaczego długi czas działał bez zarzutu (+7,2k od początku miesiąca) a dziś sobie nie poradził. I to nie jeden. Nawet linia bollingera oszukała w ten sposób, że jechali po prostu wzdłuż tej lini do góry. Przy silnych trendach wzrostowych juz to widziałem, ale dawno nie było czegoś takiego. Nawet wczoraj na danych na SP500 mój system się sprawdzał, ostrzegał w dobrych miejscach zmieniałem kierunki. Zarobiłem +1,5k.. Dziś nagle poległ.. Jakbym skalpował to by do tego nie doszło do katastrofy, ale i tak bym pewnie tracił przez te wskaźniki. Nie rozumiem co się stało.. To jest dla mnie dowód, że wskaźniki to jednak nie jest taki mocny fundament strategii jka się wydawało. Szukam nowej strategi. Nie skreślam tej starej, ale muszę mieć coś innego.
PS. Nawet dywergencja spadkowa na MACDA wystąpiła a i tak dalej rośli.. A to co się stało po 11:00 to zupełnie nie rozumiem. Taki wzrost w tych "martwych" godzinach??? :shock:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

DE30M15.png

Za mało czasu już do końca żeby to jakoś moglo iść, takie mam wrażenie.

Tolmon_Nika

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

[quote="kolbi123"

Za mało czasu już do końca żeby to jakoś moglo iść, takie mam wrażenie.[/quote]

Jutro też jest dzień. 8)
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2016, 19:17 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Świeżak44 pisze:
Farciarz pisze:
Świeżak44 pisze:Oszukały mnie wskaźniki, zwłaszcza od 12:00.. Powinno już spadac na DAX-ie a to cały czas idzie w górę.. System do poprawki/uzupełnienia, albo skalping forever :)
a może po prostu te wskaźniki w róznych sytuacjach rynkowych działają inaczej, jak sie sytuacja po 12stej powtórzy za kilka dni, napewno zadziałaja dokładnie tak samo jak dzis po 12stej
No, niestety dzisiaj mój system wskaźników poległ na całej linii.. Zastanawiam się dlaczego długi czas działał bez zarzutu (+7,2k od początku miesiąca) a dziś sobie nie poradził. I to nie jeden. Nawet linia bollingera oszukała w ten sposób, że jechali po prostu wzdłuż tej lini do góry. Przy silnych trendach wzrostowych juz to widziałem, ale dawno nie było czegoś takiego. Nawet wczoraj na danych na SP500 mój system się sprawdzał, ostrzegał w dobrych miejscach zmieniałem kierunki. Zarobiłem +1,5k.. Dziś nagle poległ.. Jakbym skalpował to by do tego nie doszło do katastrofy, ale i tak bym pewnie tracił przez te wskaźniki. Nie rozumiem co się stało.. To jest dla mnie dowód, że wskaźniki to jednak nie jest taki mocny fundament strategii jka się wydawało. Szukam nowej strategi. Nie skreślam tej starej, ale muszę mieć coś innego.
PS. Nawet dywergencja spadkowa na MACDA wystąpiła a i tak dalej rośli.. A to co się stało po 11:00 to zupełnie nie rozumiem. Taki wzrost w tych "martwych" godzinach??? :shock:
W eufori właśnie tak jest, rośnie ponad miarę bez większego powodu.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

DE30M15.png
No tak, doczekałeś się, swojej głupoty - gry pod prąd.
Jak ktoś sprzedaje idealnie na wsparciu, to jest po prostu dawcą kapitału.

-- Dodano: 22 wrz 2016, 19:57 --

DAX zrobił dzisiaj zaledwie 214 Pips - tak ZALEDWIE - i tu nie ma się w ogóle czym podniecać.
Tu nie ma żadnej euforii!
Jak zobaczycie, że świeca M1 ma wysokość 20 Pips, to wtedy będzie euforia i Świeżaki dopiero się nie pozbierają.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2016, 20:00 przez fx-technik, łącznie zmieniany 2 razy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Ta h4 na edku robi wrażenie

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

Witam,
UJ - wg mnie do góry i na ten moment dwa poziomy do klepnięcia: 101.20 i 101.50:
USDJPY H1 czw.png
pzdr

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

fx-technik pisze:
DE30M15.png
No tak, doczekałeś się, swojej głupoty - gry pod prąd.
Jak ktoś sprzedaje idealnie na wsparciu, to jest po prostu dawcą kapitału.

-- Dodano: 22 wrz 2016, 19:57 --

DAX zrobił dzisiaj zaledwie 214 Pips - tak ZALEDWIE - i tu nie ma się w ogóle czym podniecać.
Tu nie ma żadnej euforii!
Jak zobaczycie, że świeca M1 ma wysokość 20 Pips, to wtedy będzie euforia i Świeżaki dopiero się nie pozbierają.
Cały ruch ma ze 300pik.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Prist pisze:Cześć,
offtopic,

wstawiam linka do mojego myfxbooka. Wiem że jest lipa i proszę o konstruktywną krytykę. Pozdrawiam :)

https://www.myfxbook.com/portfolio/finder/1793484
Mam nadzieje, że nie grasz na prawdziwą kasę??? Jeśli w ogóle mogę ci coś doradzić (bo sam jeszcze nie jestem dobrym graczem), to skupić się na 1-2 instrumentach, opracować sytem/technike, która daje gdzieś 70% trafnych, zyskownych wejść grając na microlotach (0,01 lota).. i dopiero jak sprawdzi się przez dłuższy czas przejść na większe loty. W ten sposób to jest prosta droga do wyzerowania i zakończenia przygody z giełdami na dużym minusie.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2016, 20:30 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Zablokowany