DayTrading: Czwartek 22.09.2016
Re: DayTrading: Czwartek 22.09.2016
Dax i ta euforia gdzieś mi nie pasuje do reszty rynku.
z indeksów na platformie to tylko nikkei grzecznie spada
I jeszcze jedno..
W czasie pokoju nie ma bardziej niebezpiecznego (stresującego) zajęcia.
W czasie pokoju nie ma bardziej niebezpiecznego (stresującego) zajęcia.
- fx-technik
- Fanatyk
I tu się gruuuubo mylisz.warmia pisze:Wcale tak nie uważam.Janek Trader pisze:warmia chciałbym na chwilę wrócić do wczorajszej dyskusji o zarabianiu, dlaczego uważasz, że na traderce nie można zarobić więcej jak 10k m-c?
przecież "teoretycznie" żeby więcej zarabiać wystarczy zwiększyć wielkość otwieranych pozycji, płynność oraz ilość brokerów jest na tyle duża, że połknie b.duże pozycje bezproblemowo.
Uważam po prostu , ze łatwiej zarobic przyzwoite pieniadze na etacie ( jesli sie ma trochę oleju w głowie).
Trading to zajecie , które nie premiuje inteligencji - wręcz przeciwnie.
Owszem trzeba miec wiedzę , cierpliwosc , wytrwałosc i tym podobne, ale inteligencja jest prawie bezuzyteczna,
Bez inteligencji w tradingu nigdzie nie zajedziesz!
-- Dodano: 22 wrz 2016, 18:25 --
A gdzie ty widzisz euforię?kolbi123 pisze:Dax i ta euforia gdzieś mi nie pasuje do reszty rynku.
Ja widzę tylko, że sprzedający się zasadniczo wycofali z rynku.
Czyli, że rynek szuka zleceń Sell, żeby pokryć zlecenia Buy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
OptymistaBemowo1 pisze:moim zdaniem jeszcze jedno up, a potem ponownie konsola

fx-technik pisze:I tu się gruuuubo mylisz.warmia pisze:Wcale tak nie uważam.Janek Trader pisze:warmia chciałbym na chwilę wrócić do wczorajszej dyskusji o zarabianiu, dlaczego uważasz, że na traderce nie można zarobić więcej jak 10k m-c?
przecież "teoretycznie" żeby więcej zarabiać wystarczy zwiększyć wielkość otwieranych pozycji, płynność oraz ilość brokerów jest na tyle duża, że połknie b.duże pozycje bezproblemowo.
Uważam po prostu , ze łatwiej zarobic przyzwoite pieniadze na etacie ( jesli sie ma trochę oleju w głowie).
Trading to zajecie , które nie premiuje inteligencji - wręcz przeciwnie.
Owszem trzeba miec wiedzę , cierpliwosc , wytrwałosc i tym podobne, ale inteligencja jest prawie bezuzyteczna,
Bez inteligencji w tradingu nigdzie nie zajedziesz!
-- Dodano: 22 wrz 2016, 18:25 --
A gdzie ty widzisz euforię?kolbi123 pisze:Dax i ta euforia gdzieś mi nie pasuje do reszty rynku.
Ja widzę tylko, że sprzedający się zasadniczo wycofali z rynku.
Czyli, że rynek szuka zleceń Sell, żeby pokryć zlecenia Buy.
To jest właśnie euforia moim zdaniem oczywiście.
Owszem, może być jeszcze jedno UP, ponieważ jeśli jesteśmy w impulsie to fala czwarta nie może już być korektą prostą, a zatem może być pędząca, nieregularna lub płaska. A zwracając uwagę na Twoje fale, to (podkreślam jeśli jesteśmy w impulsie) w danej skali czasowej to największe wolumeny są w fali 3ciej a już troszkę niższe w fali 5tej i występuje tzw WFO. Zarówno w 3ciej tak i w piątej fali. W korekcie jest przeciwnie. Największe wolumeny są w fali C.Bemowo1 pisze:moim zdaniem jeszcze jedno up, a potem ponownie konsola
No ale to zależy jeszcze od skali w jakiej się gra. Więc Twoja rozpiska była by wtedy nieprawidłowa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
VSA
- fx-technik
- Fanatyk
Konsola, to jest cały czas.tommy_s pisze:OptymistaBemowo1 pisze:moim zdaniem jeszcze jedno up, a potem ponownie konsola
Na obecnym poziomie też była spora konsola:
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
siódmy raz podchodzimy do 100 SMA z tygodniowego, nie sądzę aby tym razem powstrzymała wzrostytommy_s pisze:OptymistaBemowo1 pisze:moim zdaniem jeszcze jedno up, a potem ponownie konsola
No i się doczekałem nie trwało to aż tak długo