XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

Notowania spadają, bo wycena powstawała na podstawie bardzo dobrego roku 2015, co nie znaczy, że XTB cały czas na siebie nie zarabia i jest obecnie największym i najbardziej prężnym polskim DM działającym na FX. Nie srajcie żarem :p gdyby oni mieli upadać to tym bardziej inni ;)

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MowmiSasiad pisze:Notowania spadają, bo wycena powstawała na podstawie bardzo dobrego roku 2015, co nie znaczy, że XTB cały czas na siebie nie zarabia i jest obecnie największym i najbardziej prężnym polskim DM działającym na FX. Nie srajcie żarem :p gdyby oni mieli upadać to tym bardziej inni ;)
No niby tak ale to właśnie media i ich "straszące" artykuły budzą owe wątpliwości u mniej doświadczonych, a XTB jest teraz na medialnym widelcu więc można zrozumieć takie pytania ;).

XTB to dalej największy broker w Europie środkowo-wschodniej i na pewno w TOP5 w całej Europie. A że wyniki były gorsze... Spokojnie, już podnoszą spready więc zaraz się wyrówna, o ile klienci masowo nie uciekną (w co wątpię).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Strachy na lachy. W porównaniu z poprzednim rokiem wolumen transakcji i wartość depozytów spadła mimo to XTB ma więcej rachunków niż w poprzednim roku . Moja teoria jest taka: Mikkelsen nie dość że zapewne sporo kosztował to przybyło im głównie leszczy, którzy napsuli im niektóre statystyki jak na przykład średni wynik operacyjny na rachunek co ze wzrostem kosztów marketingowych zaowocowało takim właśnie wynikiem. Jak nie będą chcieli mieć takiej marży jak hipermarkety to najwyżej podziękują mikrolociarzom.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

alinoe
zmienność bardzo mocno spadła, każdy to czuje

dlatego nie wytrzepało tyle ile trzeba, żeby poprawić wynik
pamiętajcie też, że w 2015 sraczka z Grecją trwała jakieś 4 miesiące, a taki Brexit to 1miech i po krzyku

co do brokera XTB to po 2014 roku i wywaleniu swapów na większości instrumentów to bardzo dobra oferta na PL rynku, DAXa kwotują z niskim spreadem średnio 0,9pkt.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Lidd
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lidd »

To już nieaktualna, xtb podniosło spready http://www.bankier.pl/wiadomosc/XTB-pod ... 76166.html. Lepszą ofertę ma teraz np. tms, bo mają niższe spready i też bez swapów.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Aktualne spready na tym innym rachunku niż BASIC.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Lidd
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lidd »

W temacie zmiany brokera. tms idzie zupełnie w innym kierunku i właśnie odpalili promocję 0 spreadu do końca roku.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Lidd
TMS jak Ci zapoda requote po 30 dniach to zadne 0 spready nie pomoga. Ten broker jest niebezpieczny przez to, bo sam ustala czy bedziesz mial debet czy wyplate.

kapart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kapart »

Szwajcar
Pytanie: czy pisząc o TMS chodzi Ci o 15.01, czy o coś innego? Pytam, bo chcę założyć u nich r-ek, ale jeżeli robią takie numery jak piszesz, to jeszcze się zastanowię.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

kapart
Ja miałem to w 2012, redukcja jakiś 25koła 20 dni po wypłacie z rachunku. Handlowałem na wielu instrumentach, ale requoty w cenach chyba 50 transakcji dotyczyły jakiś 3 towarów chyba czy indeksów. Potem tylko od znajomych dowiadywałem się jak im ceny zmieniają, zawsze in minus. 15.01 to kulminacja i zalew tych requot.

W ostatnim roku nie słyszałem, bo mało który znajomy tam handluje, ale regulamin z requotą 30 dniową straszy do dzisiaj. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jak to zmienią to będzie ok, bez tego krzyżyk na drogę.

ODPOWIEDZ