XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

grzegorzx7
Gaduła
Gaduła

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: grzegorzx7 »

Akcje Syntetyczne

Kod: Zaznacz cały

https://www.xtb.com/pl/oferta/akcje-syntetyczne?utm_source=comparic&utm_medium=linktxt&utm_campaign=Akcje_syntetyczne
Chciałem sobie obadać te akcje syntetyczne,zainstalowałem demo ( mt4 ) ale widzę tylko standardowe instrumenty.
Coś trzeba jeszcze kliknąć,ktoś coś wie ? :)

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

grzegorzx7 pisze:Akcje Syntetyczne

Kod: Zaznacz cały

https://www.xtb.com/pl/oferta/akcje-syntetyczne?utm_source=comparic&utm_medium=linktxt&utm_campaign=Akcje_syntetyczne
Chciałem sobie obadać te akcje syntetyczne,zainstalowałem demo ( mt4 ) ale widzę tylko standardowe instrumenty.
Coś trzeba jeszcze kliknąć,ktoś coś wie ? :)
Też dostałem dziś ten mailing i mnie to zainteresowało. Nie sprawdzałem na demie ale zapewne są dostępne pod -> klik prawym na liście z kwotowaniami -> Pokaż Wszystko.

Co do samych akcji syntetycznych... W sumie to standardowe CFD tylko bez swapów i lewara. O ile można znaleźć brokerów z CFD bez swapów to o tyle bez lewara już ciężko :). Ale na pewno przewagą będzie ilość dostępnych instrumentów...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

grzegorzx7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegorzx7 »

raposo pisze: Też dostałem dziś ten mailing i mnie to zainteresowało. Nie sprawdzałem na demie ale zapewne są dostępne pod -> klik prawym na liście z kwotowaniami -> Pokaż Wszystko.

Co do samych akcji syntetycznych... W sumie to standardowe CFD tylko bez swapów i lewara. O ile można znaleźć brokerów z CFD bez swapów to o tyle bez lewara już ciężko :). Ale na pewno przewagą będzie ilość dostępnych instrumentów...
Sęk w tym iż mimo kliknięcia "Pokaż wszystko" nie ma tych akcji.
Są pary walutowe,surowce,indeksy ale tych akcji brak.
Ale dzięki za odpowiedź :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

grzegorzx7 pisze:
raposo pisze: Też dostałem dziś ten mailing i mnie to zainteresowało. Nie sprawdzałem na demie ale zapewne są dostępne pod -> klik prawym na liście z kwotowaniami -> Pokaż Wszystko.

Sęk w tym iż mimo kliknięcia "Pokaż wszystko" nie ma tych akcji.
Są pary walutowe,surowce,indeksy ale tych akcji brak.
Ale dzięki za odpowiedź :)
Skoro tak to kontaktuj się bezpośrednio z XTB... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

dzinks1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dzinks1 »

Akcje syntetyczne podobnie jak Equity CFD są dostepne tylko na platfomie xStation, wiec trzeba sobie otworzyc w client officie takie konto.

gekon78
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gekon78 »

no i jak w końcu z tymi akcjami syntetycznymi? Sam tez się zastanawiam czy nie ruszyć. Ktoś coś? Jakieś wskazówki?

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Ja też otrzymałem od XTB informację, że Akcje Syntetyczne są tylko na platformie xStation, trzeba sobie taką platformę zainstalować i wtedy będzie można sprawdzić jak to działa.

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

To było dosyć łatwe do przewidzenia, że nowy produkt wprowadzą na xStation a nie metę. W końcu to ich własna platforma i chcą ją promować. Natomiast nowa strona ssie :/ jest zrobiona dla debila, żeby się nie pogubił i przez to straciła na funkcjonalność. Była dobra stara to nie. Musieli ujednolicić pod linijkę z XTB UK.

tommy_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tommy_s »

Witam.

Otrzymałem informację, że zwiększają spready na rachunku Basic i proponują mi przejście na Standard.
Pytanie jak często i o ile zmieniają się spready na rachunku Standard?
Bo na Basic zwykle kilkanaście minut przed danymi, maksymalnie do 5 pips.
I ogólnie może ktoś ma jakieś spostrzeżenia po przejściu na rachunek Standard?

:?: :?

Damianssj661
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Damianssj661 »

Co myślicie o tak spadających notowaniach XTB na GPW? Ten broker jest wciąż bezpieczny?
Mamy gwarancje do 22tys EUR na osobę, ale jak ktoś ma więcej to musi się pilnować.

ODPOWIEDZ