jackub pisze:
Trady na AUDUSD przyzwoite, ale ten na CADCHF raczej słaby, choć potencjał był (range >100 pipek) ….
ICT rzeczywiście interesujące materiały przedstawia… (dotarłem również do filmów z pierwszego jego okresu z Babypips).
1. Możesz podrzucić to z Babypips, tzn podlinkować ?
2. CADCHF - tak, to była moja głupota. Doszedłem do wniosku, że dane rynkowe posłużą im do umocnienia CAD. Tak się jednak nie stało, tymczasem było już za późno bo CAD/CHF miałem zamknięte a powiększyłem pozycję na NZD/CAD. Ostatecznie dla NZD/CAD dane posłużyły im do wywalenia SLek graczy natomiast CAD/CHF nie wykazuje tak wielkiej korelacji z NZD/CAD jak przypuszczałem. Ostatecznie i CAD/CHF będzie spadał i NZD/CAD też będzie spadał tyle że w innym tempie

Zresztą sami zobaczycie. Mylić się mogę, jak każdy, ale mam mocne przekonanie co do tego. A że nie utwierdzają mnie w tym levele tyle metoda ICT i własne obserwacje to tym bardziej jestem spokojniejszy chociaż nie twierdzę że NZD/CAD będę usilnie trzymał jak zobaczę że coś jest zdecydowanie nie tak jak powinno.
3. AUD/USD - Nie wiem co określasz mianem bias. Dla mnie bias na AUD/USD jest spadkowy już od 16/17 sierpnia, interwał H4. Natomiast trend jest jak najbardziej wzrostowy - jeszcze, być może jednak jest to koniec trendu wzrostowego a być może korekta tego nie wiemy na 100% ale wiemy że jeżeli jest to korekta to odwrócą się dopiero na dniach do właściwego trendu wzrostowego (dotarli w okolice OB). Nie widzę jednak póki co gwałtownej reakcji, akumulacji, odwrócenia co może być powodem tego że do OB jeszcze nie dotarliśmy albo dotarliśmy ale jeszcze nie ma wyraźnych znaków. Jeżeli podejdą nieco wyżej, w okolice poziomu 0.7650 którego jednak nie powinni przekroczyć chyba że pinem, to można dalej AUD/USD sprzedawać tyle że z zachowaniem czujności. Tak btw, 16 sierpnia było High dla AUD/USD. Jak wiemy od ICT, rynek zazwyczaj we wtorek (rzadko w poniedziałek) kształtuje nowe High lub Low.