Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
maccyw
Gaduła
Gaduła

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

David - uważaj z tym AUD/JPY bo jak na moje oko idziesz ostro pod prąd. Nawet nie masz RRT na H4 a już tym bardziej Daily które wskazywałoby na jakiekolwiek odwrócenie.

Zaczynam natomiast czaić o co chodzi z RRT od CJa. No w końcu. W sumie poniekąd dzięki ICT, bo ICT z kolei mówił o polowaniach na SLki za pomocą wybić i powrotów (czy korekt jak kto woli). To czy się widzi W na H1 czy RRT na H4 to mało ważne. Ważne gdzie się widzi to RRT lub W, M, whatever. Aby można go było traktować w ogóle jako odwrócenie to musi być "na krawędzi" spadków/wzrostów. Tyle że należy mieć z tyłu głowy trend. Bo zazwyczaj RRT stworzy korektę po czym i tak powróci z pomocą innego RRT z powrotem w trend. I to tyle :D

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

maccyw pisze:David - uważaj z tym AUD/JPY bo jak na moje oko idziesz ostro pod prąd. Nawet nie masz RRT na H4 a już tym bardziej Daily które wskazywałoby na jakiekolwiek odwrócenie.

Zaczynam natomiast czaić o co chodzi z RRT od CJa. No w końcu. W sumie poniekąd dzięki ICT, bo ICT z kolei mówił o polowaniach na SLki za pomocą wybić i powrotów (czy korekt jak kto woli). To czy się widzi W na H1 czy RRT na H4 to mało ważne. Ważne gdzie się widzi to RRT lub W, M, whatever. Aby można go było traktować w ogóle jako odwrócenie to musi być "na krawędzi" spadków/wzrostów. Tyle że należy mieć z tyłu głowy trend. Bo zazwyczaj RRT stworzy korektę po czym i tak powróci z pomocą innego RRT z powrotem w trend. I to tyle :D
podaj jakis przyklad na dowolnym wykresie tego co piszesz :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Krawędzie - linie trendu, dla mnie też niższe dołki, wyższe wierzchołki, wszelkie tego typu miejsca. Tam gdzie znajdują płynność, a właśnie w tych miejscach ją znajdują.

Wykres z NZD/CAD. Jako krawędzie mam na myśli naniesione czerwone linie. Więc gramy z trendem a najlepsze miejsca na wejście w zgodzie z trendem to właśnie RRT. Chociaż ten screen tego nie przedstawia w najlepszej krasie ze względu na karkołomne wejścia SELL to jednak chciałem być na rynku w zgodzie z kierunkiem wyższego interwału bo nie wiem kiedy będzie porywisty ruch w dół, myślałem że na danych więc chciałem być na rynku. Jakkolwiek trzymam to dalej i się nie przejmuję, teraz powinni kształtować RRT na H4 następnie albo dalej będą się poruszać kanałem trendu w dół albo wyłamią kanał w dół i będzie obsuwa. Chociaż raczej będą się poruszać kanałem trendu bo mało już dzisiaj czasu im zostało na poważniejsze obsuwy ale się zobaczy :D

PS. na M15 pewnie zrobią tego całego stop hunta przed dalszymi spadkami.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

można z pewnością polecić te nagranie ICT
https://www.youtube.com/watch?v=ZCHeBusv_6Q
nagranie dotyczy funta z 18.08.2016 i wybicia szczytu które zdarzyło się po północy 19 (naszego czasu)
https://www.mql5.com/en/charts/5649508/ ... ski-mbanku
facet jak zwykle dużo mówi o tym, że ale właściwie wszystko z sensem :)
polecam :)
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

moga rowniez zrobic tak i co i wywala w kosmos ten twoj kanal na h4 :p
Ostatnio zmieniony 20 sie 2016, 08:55 przez DavidFx, łącznie zmieniany 1 raz.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

albo tak zrobia :p
skad u Ciebie przekonanie ze na 100% beda sie trzymali tego kanalu i pojda w dol?
za to ja mam absolutne przekonanie ze wlasnie tak sie wydarzy jak pokazalem na tym screenie wiem ze to niemozliwe ale jednak :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

na najwyzszym interwale widac jak Foxy trzymaja nzd/cad w szachu :p
na niebiesko zaznaczylem jak wciagali detal w przeciwne pozycje do zajmowanych przez siebie i robia to doskonale :D
wystarczylo wchodzic w pozycje na tych niebieskich obszarach w ciagu tych 5 lat i bylbys multimiliarderem :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

zlapalem was Foxy na probie wciagniecia wszystkich w eski na funcie o wy male chytre liski :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

plan Foxa na rzezniku na najblizszy rok :p
teraz dopiero widac jak sie czlowiek babra w nizszych interwalach ile to mu kapitalu pozera i czasu a tak monthly i wszystko jasne jak na dloni :D

tak gra Soros wlasnie :D

spokojnie mozna ladowac sie w longi pelnym kapitalem z zamknietymi oczami bo wzrosty i to bardzo duze sa pewne darmowa kasa lezy na wykresie tylko brac tym bardziej ze Soros Fox nr.1 robi to samo wiec jest naszym zabezpieczeniem jego kapital nie pozwoli nikomu zmienic tego planu jak widac nawet Bank Japonii zostal zlamany przez Sorosa :D
chcieli slabego jena drukowali ile fabryka dala wszedl Fox Soros i zrobil swoje co do niego nalezalo :D

p.s. ile on zgarnal kasy przez glupia decyzje politykow w Japonii to sie w glowie nie miesci...
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

a jak pieknie widac jak rynek mielil 3 miesiace w miejscu przed referendum w UK i sprzedawal funta szukajac plynnosci i lepszych cen na gorkach. oczywiscie druga strona rynku robila to samo w gore hahaha.

ODPOWIEDZ