haha no można i tak

Ja zaczynałem od konta realnego i nie żałuje, choć futryna była blisko

haha no można i taksimon000111 pisze:Jak na demo nie jest na plus, to tym bardziej nie będzie mu szło na realu, po co wkładać wacka pomiędzy drzwi i futrynę?
No ja już wczoraj i przedwczoraj myślałem, że już mam, bo nieźle czułem wykres. Dziś kubeł zimnej wody na głowę i przez brak SL to wszystko. Ale jak mi wycieło parę raz SL co do pipsa, to jest to niebywale frustrujące i człowiek chciałby grać bez SL jak mistrz świata. Już jedno konto wyzerowałem przez brak SL, teraz drugi raz po łapach dostąłem...moneymaker pisze:
Reasumując, masz czas, graj demo, jak będziesz miał strategię, która w 2-3 miechach da Ci +, wtedy możesz próbować iść w real.
To jest post, z którym się zgadzam, aczkolwiek wiem i zdaję sobie sprawę z tego, że prochem i pyłem na forexie jeszcze jestembanan_czikita pisze:Świeżak - niezależnie czy to demo czy real będziesz dostawał po tyłku z jednego prostego powodu - nie masz wiedzy. Nie wiesz dlaczego cena w danym momencie leci w dol czy w gore, jaki zrobi zasięg i ile to może potrwać. Długa droga przed Tobą. Jak nie masz oszczędności żeby przez 2 lata mieć z czego żyć to nawet nie zaczynaj i nie łudź się że szybciej zaczniesz zarabiać bo te 2 lata to absolutne minimum, czasem potrzeba dużo więcej żeby nauczyć się czytać wykresy
Gdzie masz konto, jaki broker?Świeżak44 pisze:No ja już wczoraj i przedwczoraj myślałem, że już mam, bo nieźle czułem wykres. Dziś kubeł zimnej wody na głowę i przez brak SL to wszystko. Ale jak mi wycieło parę raz SL co do pipsa, to jest to niebywale frustrujące i człowiek chciałby grać bez SL jak mistrz świata. Już jedno konto wyzerowałem przez brak SL, teraz drugi raz po łapach dostąłem...moneymaker pisze:
Reasumując, masz czas, graj demo, jak będziesz miał strategię, która w 2-3 miechach da Ci +, wtedy możesz próbować iść w real.
Broker, który podaje, że ma konta STP i MM. Konto MM (market maker), to jest najgorszy wariant aby grać na forexie, mam konto u jednego broka MM, spreed na edku mam ok. 1,5 pipsa; po mojego SL-a rozszerzał się czasami do 2. I to na koncie demo. Osobiście doradzałbym broka ECN, czyli nie zarabia na spreedzie, tylko ma prowizje od transakcji. Ja obecnie testuję dwóch: fxpro i icmarket (są notowania dax-a non-stop, całą dobę); ten drugi ma niższe prowizje. Aha i ECN u nich ma inna platformę handlową, to jest c-Trader.Świeżak44 pisze:TMS.
Polecam Ci obejrzeć ten film o psychologii na rynku. 50 min prawdy o inwestowaniu z zagraniem na kablu 39 minutaŚwieżak44 pisze:No to teraz już wiem skąd się biorą nieraz jakieś dziwne komunikaty "zła cena" czy propozycje rekwotowania. Jest to czasem spore utrudnienie w łapaniu pozycji. Praktycznie zauważyłem, że nie da się złapać samego szczytu, tych wszystkich spilek, bo zawsze jest jakiś problem z transakcją, a zżarcie SL zawsze działa bez problemu.. W każdym razie i tak główny problem to moja jeszcze niedopracowana strategia i błędy...
-- Dodano: 20 sie 2016, 01:38 --
Dziś popełniłem kika błedów na raz. Dlatego efekt wyszedł fatalny. Muszę sobie je spisac na kartce i nigdy więcej nie popełniać.