DayTrading: Piątek 19.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 sie 2016, 00:00

Wzrost
7
41%
Bez zmian
5
29%
Spadek
5
29%

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 19.08.2016

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Rekordowa ilosć shortów na GBP.

-- Dodano: pt 19-08-2016, 22:07 --
Świeżak44 pisze:Dziś dostałem kolejną lekcję na DAX-ie a było już w miarę dobrze. :( A jednak mogli spaść bez retestu jak kamień, drugi raz z rzędu z rana. Mogli też bez problemu przełamać linie wzrostów. Zagrali scenariusz spadkowy, którego kompletnie nie brałem pod uwagę a zawsze powinno się mieć przeciwny. Zbytnia pewność siebie, + brak SL= -15k na jeden dzień na demo (a było już -21w pewnym momencie) ale odrobiłem trochę. Jeszcze jeden błąd zrobiłe- powoiłem pozycję żeby się odegrać..a pomyliłem kierunki :/ Tylko jeden wskaźnik wskazywał, że to nie było dobe miejsce na wzrosty dziś rano. Muszę przeanalizować jeszcze raz tą dzisiejsza sytuację i co mnie zmyliło, a co wskazywało na wątpliwości.
Czekam na twój debiut na realu. Może dożyję :mrgreen:
The only way is up

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

FxTag pisze:No tak. O gustach nie powinno się dyskutować, ale piwo powyżej 6% to raczej pomyłka:) Tzw murzyński napitek, wypił parę leżał trzy dni pod palmą i piętami ziemię rył hehe

-- Dodano: 19 sie 2016, 22:01 --
Świeżak44 pisze:Dziś dostałem kolejną lekcję na DAX-ie a było już w miarę dobrze. :( A jednak mogli spaść bez retestu jak kamień, drugi raz z rzędu z rana. Mogli też bez problemu przełamać linie wzrostów. Zagrali scenariusz spadkowy, którego kompletnie nie brałem pod uwagę a zawsze powinno się mieć przeciwny. Zbytnia pewność siebie, + brak SL= -15k na jeden dzień na demo (a było już -21w pewnym momencie) ale odrobiłem trochę. Jeszcze jeden błąd zrobiłe- powoiłem pozycję żeby się odegrać..a pomyliłem kierunki :/ Tylko jeden wskaźnik wskazywał, że to nie było dobe miejsce na wzrosty dziś rano. Muszę przeanalizować jeszcze raz tą dzisiejsza sytuację i co mnie zmyliło, a co wskazywało na wątpliwości.
ZS ciekawostek, to tu na tym forum ktoś wrzucił artykuł o sorosu, który wyszedł ze złota i gra krótkie pozycje na s&p500
Myślę, że amerykanie podniosą stopy procentowe, co również odbije się na dax-ie
Jak mawiają francuzi: marneszanse

http://www.cmegroup.com/trading/interes ... -fomc.html

-- Dodano: 19 sie 2016, 22:15 --
TsunamiPL pisze:Rekordowa ilosć shortów na GBP.

-- Dodano: pt 19-08-2016, 22:07 --
Czekam na twój debiut na realu. Może dożyję :mrgreen:
Nie podpuszczaj go 8)

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Jak na to nie patrzeć, to jedynie fed jest za zacieśnianiem polityki pieniężnej.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Prawdę mówiąc to dziś miała być próba generalna, bo ostatnie 2 dni w sumie +10k. Dziś miał byś trzeci z rzędu sukces i wejście w real od przyszłego tygodnia.. Niestety trzeba jeszcze popracować. Dopracować strategie, scenariusze. Tylko jeden wskaźnik CCI ostrzegał mnie przed tym ruchem, już więcej go nie zignoruję. Muszę przeanalizować dzisiejsze zagrania, bo zaskoczyli mnie. Wykresł pełzał sobie po lini wzrostów, korekta wyglądał na zakończoną ..i nagle ją przerwał w dół. Tego nie brałem pod uwagę. Miałem dobrze rozpracowany scenariusz wzrostowy, spadkowego w ogóle żadnego. Długo mi dziś zajęło zrozumienie, że to jednak są prawdziwe spadki. No i gra bez SL jednak nie popłaca..
Ostatnio zmieniony 19 sie 2016, 22:57 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

simon000111 pisze:
Świeżak44 pisze:Prawdę mówiąc to dziś miała być próba generalna, bo ostatnie 2 dni w sumie +10k. Dziś miał byś trzeci z rzędu sukces i wejście w real od przyszłego tygodnia.. Niestety trzeba jeszcze popracować. Muszę przeanalizować dzisiejsze zagrania, bo zaskoczyli mnie. Wykresł pełzał sobie po lini wzrostów, korekta wyglądał na zakończoną ..i nagle ją przerwał w dół. Tego nie brałem pod uwagę. Miałem dobrze rozpracowany scenariusz wzrostowy, spadkowego w ogóle żadnego. Długo mi dziś zajęło zrozumienie, że to jednak są prawdziwe spadki. No i gra bez SL jednak nie popłaca..
Moja rada. Załóż to konto real i się nie baw w demo. To nic ci nie da. Teraz można grac za małe pieniądze.
A z demo nic nie wyniesiesz. Bo otwierasz pozycję na zasadzie chybił trafił bez żadnej analizy. Jak tak otworzysz pozycję za realną kasę to jak raz stracisz to na drugi raz dwa razy przemyślisz co zrobiłeś i przyszykujesz konkretne rozwiązanie do zagrania z momentem wejścia a przed wszystkim z momentem wyjścia.
Jak na demo nie jest na plus, to tym bardziej nie będzie mu szło na realu, po co wkładać wacka pomiędzy drzwi i futrynę?

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Świeżak44 pisze:Prawdę mówiąc to dziś miała być próba generalna, bo ostatnie 2 dni w sumie +10k. Dziś miał byś trzeci z rzędu sukces i wejście w real od przyszłego tygodnia.. Niestety trzeba jeszcze popracować. Muszę przeanalizować dzisiejsze zagrania, bo zaskoczyli mnie. Wykresł pełzał sobie po lini wzrostów, korekta wyglądał na zakończoną ..i nagle ją przerwał w dół. Tego nie brałem pod uwagę. Miałem dobrze rozpracowany scenariusz wzrostowy, spadkowego w ogóle żadnego. Długo mi dziś zajęło zrozumienie, że to jednak są prawdziwe spadki. No i gra bez SL jednak nie popłaca..
Świezak, podziwiam Twoje analizy. Nie gram dax-a (póki co) i tu nic nie doradzę. Ale może w inny sposób, ja gram na demo od grudnia 2014 i wciąż uważam, że nie jestem gotowy na real (zbyt jestem przywiązany do swoich franklinów 8) ). Teraz, od chyba tygodnia próbuję range bar. Wciąż szukam swojej drogi. Nie znam dax-a na ile on chodzi technicznie, wszak to indeks spółek, ale na walutach strefy supply/demand robią wrażenie. Kiedyś jak poznawałem forex, poczytałem o nich, wyznaczyłem, zdziwiłem się, że przejechało i olałem. Teraz ponownie próbuję je grać.

Reasumując, masz czas, graj demo, jak będziesz miał strategię, która w 2-3 miechach da Ci +, wtedy możesz próbować iść w real.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

edek,

wszystko jasne,
Będzie lipa jak zrobią lukę bessy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

banan_czikita
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: banan_czikita »

Świeżak - niezależnie czy to demo czy real będziesz dostawał po tyłku z jednego prostego powodu - nie masz wiedzy. Nie wiesz dlaczego cena w danym momencie leci w dol czy w gore, jaki zrobi zasięg i ile to może potrwać. Długa droga przed Tobą. Jak nie masz oszczędności żeby przez 2 lata mieć z czego żyć to nawet nie zaczynaj i nie łudź się że szybciej zaczniesz zarabiać bo te 2 lata to absolutne minimum, czasem potrzeba dużo więcej żeby nauczyć się czytać wykresy

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

simon000111 pisze:
Moja rada. Załóż to konto real i się nie baw w demo. To nic ci nie da. Teraz można grac za małe pieniądze.
A z demo nic nie wyniesiesz. Bo otwierasz pozycję na zasadzie chybił trafił bez żadnej analizy. Jak tak otworzysz pozycję za realną kasę to jak raz stracisz to na drugi raz dwa razy przemyślisz co zrobiłeś i przyszykujesz konkretne rozwiązanie do zagrania z momentem wejścia a przed wszystkim z momentem wyjścia.

Co do daxa to wyszliśmy z trójkatu na weekly więc z technicznego punktu widzenia zapowiadają się nowe szczyty lub poprawka. A podniesienie stóp u Jankesów tylko mnie w tym upewni
Może tak, może nie. Jak gra na demo zdyscyplinowanie, to wypracuje strategię. Co to znaczy "zdyscyplinowanie"? Ni mniej ni więcej jak to, ze kasa demo jest kasą real. Osobiście konta demo (od niedawna) otwieram z 1k zielonych, czyli z kwotą, z którą potencjalnie otworzę real.

I nie czytaj Świeżak innych, którzy chcą, abyś wtopił real kasę.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

simon000111 pisze:

Co do daxa to wyszliśmy z trójkatu na weekly więc z technicznego punktu widzenia zapowiadają się nowe szczyty lub poprawka. A podniesienie stóp u Jankesów tylko mnie w tym upewni
No jak bez analizy??? Zrobiłem analizę bardzo dokładną. Wszystko wyglądało jak powtórka z wywalania do góry z 05.08. Nawet konsolę zrobili identyczną. Pełzali tuż na lini wzrostów, prawie wszystkie wskaźniki mówiły o wzrostach. Tylko dwie rzeczy sie nie zgadzały CCI i WIG20 nie spadł jeszcze wtedy do linii wzrostów. To mi sie trochę nie zgadzało, ale zignorowałem to. Granie na real małymi kwotami nic nie da, bo to był bład w założeniach gry, w strategii. Nie wziąłem pod uwagę możliwości spadków po prostu, dlatego grałem bez SL, bez kontroli, na pewniaka, podwoiłem pozycję stąd takie duże straty. Muszę to jeszcze wszytko przeanalizowac na spokojnie..

No i jeszcze jedno. było coś takiego, że ruch rano wyglądał na konynuację dnia poprzedniego
Ostatnio zmieniony 19 sie 2016, 23:11 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 2 razy.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Zablokowany