DayTrading: Piątek 19.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 sie 2016, 00:00

Wzrost
7
41%
Bez zmian
5
29%
Spadek
5
29%

Liczba głosów: 17

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 19.08.2016

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Jak na demo nie jest na plus, to tym bardziej nie będzie mu szło na realu, po co wkładać wacka pomiędzy drzwi i futrynę?[/quote]

haha no można i tak :d
Ja zaczynałem od konta realnego i nie żałuje, choć futryna była blisko :twisted: . Dla mnie demo to strata czasu. Nie ma presji. Wchodzi się gdzie popadnie. Wszystko zależy od mentalności
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

simon000111 pisze:Jak na demo nie jest na plus, to tym bardziej nie będzie mu szło na realu, po co wkładać wacka pomiędzy drzwi i futrynę?
haha no można i tak :d
Ja zaczynałem od konta realnego i nie żałuje, choć futryna była blisko :twisted: . Dla mnie demo to strata czasu. Nie ma presji. Wchodzi się gdzie popadnie. Wszystko zależy od mentalności[/quote]

Ma grać zdyscyplinowanie na demo, czyli po analizach, budować strategie i to ma sens.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

moneymaker pisze:
Reasumując, masz czas, graj demo, jak będziesz miał strategię, która w 2-3 miechach da Ci +, wtedy możesz próbować iść w real.
No ja już wczoraj i przedwczoraj myślałem, że już mam, bo nieźle czułem wykres. Dziś kubeł zimnej wody na głowę i przez brak SL to wszystko. Ale jak mi wycieło parę raz SL co do pipsa, to jest to niebywale frustrujące i człowiek chciałby grać bez SL jak mistrz świata. Już jedno konto wyzerowałem przez brak SL, teraz drugi raz po łapach dostąłem...
Ostatnio zmieniony 19 sie 2016, 23:20 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

banan_czikita pisze:Świeżak - niezależnie czy to demo czy real będziesz dostawał po tyłku z jednego prostego powodu - nie masz wiedzy. Nie wiesz dlaczego cena w danym momencie leci w dol czy w gore, jaki zrobi zasięg i ile to może potrwać. Długa droga przed Tobą. Jak nie masz oszczędności żeby przez 2 lata mieć z czego żyć to nawet nie zaczynaj i nie łudź się że szybciej zaczniesz zarabiać bo te 2 lata to absolutne minimum, czasem potrzeba dużo więcej żeby nauczyć się czytać wykresy
To jest post, z którym się zgadzam, aczkolwiek wiem i zdaję sobie sprawę z tego, że prochem i pyłem na forexie jeszcze jestem 8)

-- Dodano: 19 sie 2016, 23:21 --
Świeżak44 pisze:
moneymaker pisze:
Reasumując, masz czas, graj demo, jak będziesz miał strategię, która w 2-3 miechach da Ci +, wtedy możesz próbować iść w real.
No ja już wczoraj i przedwczoraj myślałem, że już mam, bo nieźle czułem wykres. Dziś kubeł zimnej wody na głowę i przez brak SL to wszystko. Ale jak mi wycieło parę raz SL co do pipsa, to jest to niebywale frustrujące i człowiek chciałby grać bez SL jak mistrz świata. Już jedno konto wyzerowałem przez brak SL, teraz drugi raz po łapach dostąłem...
Gdzie masz konto, jaki broker?

Jesteś Swieżak?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

TMS.

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Świeżak44 pisze:TMS.
Broker, który podaje, że ma konta STP i MM. Konto MM (market maker), to jest najgorszy wariant aby grać na forexie, mam konto u jednego broka MM, spreed na edku mam ok. 1,5 pipsa; po mojego SL-a rozszerzał się czasami do 2. I to na koncie demo. Osobiście doradzałbym broka ECN, czyli nie zarabia na spreedzie, tylko ma prowizje od transakcji. Ja obecnie testuję dwóch: fxpro i icmarket (są notowania dax-a non-stop, całą dobę); ten drugi ma niższe prowizje. Aha i ECN u nich ma inna platformę handlową, to jest c-Trader.

Podsumowując, zmień broka, na takiego, który nie będzie Cię czyścił ze SL 8)

-- Dodano: 20 sie 2016, 00:09 --

Widzę Świeżak, że jesteś on-line. Masz jakieś pytania, zadawaj je tu, to forum czyta dużo gości (byłem zdziwiony jak kiedyś wstawiłem screena cross-a jena, którego było widać i ponad 300 osób kliknęło go).

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

1 broker ECN ( a właściwie chodzi o NDD ) też ma ruchome spready
2 jeżeli stawiałeś sl i wycinali go co do pipsa tzn. , że był w złym miejscu
3 ta frustracja na sl spowodowała grę bez niego i przyszła gigantyczna strata . Może lepiej znaleźć kompromis i stawiać szerszy sl
4 na DAX patrz na 61,8 % świecy poprzedniej D1 , w godzinach 8-10 . Dzisiaj tj. w piątek na otwarciu powinna być S , a dalej to już prowadzenie pozycji
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

No to teraz już wiem skąd się biorą nieraz jakieś dziwne komunikaty "zła cena" czy propozycje rekwotowania. Jest to czasem spore utrudnienie w łapaniu pozycji. Praktycznie zauważyłem, że nie da się złapać samego szczytu, tych wszystkich spilek, bo zawsze jest jakiś problem z transakcją, a zżarcie SL zawsze działa bez problemu.. W każdym razie i tak główny problem to moja jeszcze niedopracowana strategia i błędy...

-- Dodano: 20 sie 2016, 01:38 --

Dziś popełniłem kika błedów na raz. Dlatego efekt wyszedł fatalny. Muszę sobie je spisac na kartce i nigdy więcej nie popełniać.

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Broker polujacy na sl na kontach demo? To ci dopiero szalony broker :D. Z tego co pamietam i fxpro i icmarkets mają metatradera 4/5.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Świeżak44 pisze:No to teraz już wiem skąd się biorą nieraz jakieś dziwne komunikaty "zła cena" czy propozycje rekwotowania. Jest to czasem spore utrudnienie w łapaniu pozycji. Praktycznie zauważyłem, że nie da się złapać samego szczytu, tych wszystkich spilek, bo zawsze jest jakiś problem z transakcją, a zżarcie SL zawsze działa bez problemu.. W każdym razie i tak główny problem to moja jeszcze niedopracowana strategia i błędy...

-- Dodano: 20 sie 2016, 01:38 --

Dziś popełniłem kika błedów na raz. Dlatego efekt wyszedł fatalny. Muszę sobie je spisac na kartce i nigdy więcej nie popełniać.
Polecam Ci obejrzeć ten film o psychologii na rynku. 50 min prawdy o inwestowaniu z zagraniem na kablu 39 minuta :d
https://www.youtube.com/watch?v=OMYLDnzHlBs
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Zablokowany