DayTrading: Piątek 19.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 sie 2016, 00:00

Wzrost
7
41%
Bez zmian
5
29%
Spadek
5
29%

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
marcinmijagi
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 19.08.2016

Nieprzeczytany post autor: marcinmijagi »

marcinmijagi pisze:...
,,,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cytaty, pipsów nie dają.

luzak021
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: luzak021 »

marcinmijagi pisze:
marcinmijagi pisze:...
,,,
Ten nagrobek na biało po północy to miód na serce traderów technicznych :)
Golden Cross and go on

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

TsunamiPL pisze:
warmia pisze:@ Pedro
Teraz chyba nalezy powaznie rozwazyc wyjscie z tego tradu: http://invst.ly/29w80
Pedro już zrealizował zysk. Pisał wcześniej :roll:
Przeoczyłem.
Grunt ze Pedro pilnował.

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Byki na kablu są. Trzeba poczekac na wybicie. Możliwe, że zejdą jeszcze raz na 1,302.

Ropa ledwo dycha. Siła wzrostu jest też podyktowana słabością dolara. Po za tym popyt na ropę jest ogromny w miesiącach letnich więc zapasy spadają. W dłuższym terminie L.

Teraz handel nie jest dla mnie. Mogę tylko obserwować :564:
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

Teraz, to tylko policzyć kapuchę otworzyć browca i delektować się łyk-endem 8)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

fajne miejsce na S dla kabla,

szkoda, że weekend....... (niedługo będę mówił - aby do weekendu)

-- Dodano: 19 sie 2016, 21:12 --
moneymaker pisze:Teraz, to tylko policzyć kapuchę otworzyć browca i delektować się łyk-endem 8)
Tak, piwko zakupione w chmielarni, trochę jednak mam już dość tych amerykańskich chmieli, nie ma jak żetecki chmiel!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Dziś dostałem kolejną lekcję na DAX-ie a było już w miarę dobrze. :( A jednak mogli spaść bez retestu jak kamień, drugi raz z rzędu z rana. Mogli też bez problemu przełamać linie wzrostów. Zagrali scenariusz spadkowy, którego kompletnie nie brałem pod uwagę a zawsze powinno się mieć przeciwny. Zbytnia pewność siebie, + brak SL= -15k na jeden dzień na demo (a było już -21w pewnym momencie) ale odrobiłem trochę. Jeszcze jeden błąd zrobiłe- powoiłem pozycję żeby się odegrać..a pomyliłem kierunki :/ Tylko jeden wskaźnik wskazywał, że to nie było dobe miejsce na wzrosty dziś rano. Muszę przeanalizować jeszcze raz tą dzisiejsza sytuację i co mnie zmyliło, a co wskazywało na wątpliwości.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2016, 21:34 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Bemowo1 pisze:fajne miejsce na S dla kabla,

moneymaker pisze:Teraz, to tylko policzyć kapuchę otworzyć browca i delektować się łyk-endem 8)
Tak, piwko zakupione w chmielarni, trochę jednak mam już dość tych amerykańskich chmieli, nie ma jak żetecki chmiel!!!
Niedawno byłem w USA, gdzie ceniony i całkiem niezły jest budweiser. Całkiem niezły :564:

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

FxTag pisze:
Bemowo1 pisze:fajne miejsce na S dla kabla,

Niedawno byłem w USA, gdzie ceniony i całkiem niezły jest budweiser. Całkiem niezły :564:
Budweiser produkowany jest podobno w 8 krajch. To co jest dostępne w Polsce.......podobno trafia z Litwy :563:

Wczoraj byłem w nowootwartej pijalni piwa na Bemowie i piłem piwo które leżakuje 10 miesięcy w beczkach po whisky. Smak rewelacja, tylko zastanawiam się, czy to jeszcze piwo. Zawartość alkoholu 10,5% - czyli duża stopa zwrotu.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

No tak. O gustach nie powinno się dyskutować, ale piwo powyżej 6% to raczej pomyłka:) Tzw murzyński napitek, wypił parę leżał trzy dni pod palmą i piętami ziemię rył hehe

-- Dodano: 19 sie 2016, 22:01 --
Świeżak44 pisze:Dziś dostałem kolejną lekcję na DAX-ie a było już w miarę dobrze. :( A jednak mogli spaść bez retestu jak kamień, drugi raz z rzędu z rana. Mogli też bez problemu przełamać linie wzrostów. Zagrali scenariusz spadkowy, którego kompletnie nie brałem pod uwagę a zawsze powinno się mieć przeciwny. Zbytnia pewność siebie, + brak SL= -15k na jeden dzień na demo (a było już -21w pewnym momencie) ale odrobiłem trochę. Jeszcze jeden błąd zrobiłe- powoiłem pozycję żeby się odegrać..a pomyliłem kierunki :/ Tylko jeden wskaźnik wskazywał, że to nie było dobe miejsce na wzrosty dziś rano. Muszę przeanalizować jeszcze raz tą dzisiejsza sytuację i co mnie zmyliło, a co wskazywało na wątpliwości.
ZS ciekawostek, to tu na tym forum ktoś wrzucił artykuł o sorosu, który wyszedł ze złota i gra krótkie pozycje na s&p500
Myślę, że amerykanie podniosą stopy procentowe, co również odbije się na dax-ie

Zablokowany