,,,marcinmijagi pisze:...
DayTrading: Piątek 19.08.2016
- marcinmijagi
- Pasjonat
Re: DayTrading: Piątek 19.08.2016
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cytaty, pipsów nie dają.
Ten nagrobek na biało po północy to miód na serce traderów technicznychmarcinmijagi pisze:,,,marcinmijagi pisze:...

Golden Cross and go on
Przeoczyłem.TsunamiPL pisze:Pedro już zrealizował zysk. Pisał wcześniejwarmia pisze:@ Pedro
Teraz chyba nalezy powaznie rozwazyc wyjscie z tego tradu: http://invst.ly/29w80
Grunt ze Pedro pilnował.
-
- Pasjonat
Byki na kablu są. Trzeba poczekac na wybicie. Możliwe, że zejdą jeszcze raz na 1,302.
Ropa ledwo dycha. Siła wzrostu jest też podyktowana słabością dolara. Po za tym popyt na ropę jest ogromny w miesiącach letnich więc zapasy spadają. W dłuższym terminie L.
Teraz handel nie jest dla mnie. Mogę tylko obserwować
Ropa ledwo dycha. Siła wzrostu jest też podyktowana słabością dolara. Po za tym popyt na ropę jest ogromny w miesiącach letnich więc zapasy spadają. W dłuższym terminie L.
Teraz handel nie jest dla mnie. Mogę tylko obserwować

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
- moneymaker
- Gaduła
Teraz, to tylko policzyć kapuchę otworzyć browca i delektować się łyk-endem 

fajne miejsce na S dla kabla,
szkoda, że weekend....... (niedługo będę mówił - aby do weekendu)
-- Dodano: 19 sie 2016, 21:12 --
Tak, piwko zakupione w chmielarni, trochę jednak mam już dość tych amerykańskich chmieli, nie ma jak żetecki chmiel!!!moneymaker pisze:Teraz, to tylko policzyć kapuchę otworzyć browca i delektować się łyk-endem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dziś dostałem kolejną lekcję na DAX-ie a było już w miarę dobrze.
A jednak mogli spaść bez retestu jak kamień, drugi raz z rzędu z rana. Mogli też bez problemu przełamać linie wzrostów. Zagrali scenariusz spadkowy, którego kompletnie nie brałem pod uwagę a zawsze powinno się mieć przeciwny. Zbytnia pewność siebie, + brak SL= -15k na jeden dzień na demo (a było już -21w pewnym momencie) ale odrobiłem trochę. Jeszcze jeden błąd zrobiłe- powoiłem pozycję żeby się odegrać..a pomyliłem kierunki
Tylko jeden wskaźnik wskazywał, że to nie było dobe miejsce na wzrosty dziś rano. Muszę przeanalizować jeszcze raz tą dzisiejsza sytuację i co mnie zmyliło, a co wskazywało na wątpliwości.

Ostatnio zmieniony 19 sie 2016, 21:34 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Niedawno byłem w USA, gdzie ceniony i całkiem niezły jest budweiser. Całkiem niezłyBemowo1 pisze:fajne miejsce na S dla kabla,
Tak, piwko zakupione w chmielarni, trochę jednak mam już dość tych amerykańskich chmieli, nie ma jak żetecki chmiel!!!moneymaker pisze:Teraz, to tylko policzyć kapuchę otworzyć browca i delektować się łyk-endem

Budweiser produkowany jest podobno w 8 krajch. To co jest dostępne w Polsce.......podobno trafia z LitwyFxTag pisze:Niedawno byłem w USA, gdzie ceniony i całkiem niezły jest budweiser. Całkiem niezłyBemowo1 pisze:fajne miejsce na S dla kabla,

Wczoraj byłem w nowootwartej pijalni piwa na Bemowie i piłem piwo które leżakuje 10 miesięcy w beczkach po whisky. Smak rewelacja, tylko zastanawiam się, czy to jeszcze piwo. Zawartość alkoholu 10,5% - czyli duża stopa zwrotu.
No tak. O gustach nie powinno się dyskutować, ale piwo powyżej 6% to raczej pomyłka:) Tzw murzyński napitek, wypił parę leżał trzy dni pod palmą i piętami ziemię rył hehe
-- Dodano: 19 sie 2016, 22:01 --
Myślę, że amerykanie podniosą stopy procentowe, co również odbije się na dax-ie
-- Dodano: 19 sie 2016, 22:01 --
ZS ciekawostek, to tu na tym forum ktoś wrzucił artykuł o sorosu, który wyszedł ze złota i gra krótkie pozycje na s&p500Świeżak44 pisze:Dziś dostałem kolejną lekcję na DAX-ie a było już w miarę dobrze.A jednak mogli spaść bez retestu jak kamień, drugi raz z rzędu z rana. Mogli też bez problemu przełamać linie wzrostów. Zagrali scenariusz spadkowy, którego kompletnie nie brałem pod uwagę a zawsze powinno się mieć przeciwny. Zbytnia pewność siebie, + brak SL= -15k na jeden dzień na demo (a było już -21w pewnym momencie) ale odrobiłem trochę. Jeszcze jeden błąd zrobiłe- powoiłem pozycję żeby się odegrać..a pomyliłem kierunki
Tylko jeden wskaźnik wskazywał, że to nie było dobe miejsce na wzrosty dziś rano. Muszę przeanalizować jeszcze raz tą dzisiejsza sytuację i co mnie zmyliło, a co wskazywało na wątpliwości.
Myślę, że amerykanie podniosą stopy procentowe, co również odbije się na dax-ie