W skrócie - on dowodził, że ten spike (czyli obsuwa) w dół widoczna na M5 a później na H4 gdzieś w grudniu 2014 roku była przepowiednią tego co nastąpiło 15 stycznia 2015 r. Tyle że po tym ścięciu jest ostre wybicie w górę, co widać zresztą na tym screenie i na M5 do której też się on odnosił.
A z jego słów już dalej możemy wyczytać, że zakłada on że nawet jeżeli straciłeś mnóstwo kasy na EUR/CHF w dniu 15 stycznia 2015 r. ale przejrzysz na oczy to zobaczysz co oni planują zrobić (foxy) na EUR/CHF już wkrótce i chodzi o to wybicie do góry które zobaczysz nawet na screenie który załaczyłem.
Minęło 1,5 roku wybicia na EUR/CHF nie widzę a z jego przepowiedni wynikało że czeka nas kolejny 15 stycznia tyle że potężniejszy i osłabiający franka wobec euro.
EDIT: Zresztą, gdyby jego słowa traktować na serio to gdyby Spike na 100 pipsów widoczny na M5 dotarł do Weekly...co chwilę byłby krach na rynku i to tylko na jednej parze walutowej. Zobacz sobie ile masz spików na M5 w ujęciu miesięcznym a ile masz mocnych ruchów w ujęciu Weekly. Obojętnie którą parę walutową wybierzesz no...nie sprawdza się. I ja bardzo chciałbym aby to było takie łatwe ale to jest bzdura niestety.
Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
na m5 jest multum swiec ze mozesz wziasc dowolny wycinek i podpasowac do weekly a potem powiedziec ze to co na m5 bylo wydarzylo sie na wyzszym interwale ta teoria kupy sie nie trzyma 

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
"niewidoczne" W na m15

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Taa, no właśnie tylko że to m.in. wymyślił właśnie CJ.DavidFx pisze:na m5 jest multum swiec ze mozesz wziasc dowolny wycinek i podpasowac do weekly a potem powiedziec ze to co na m5 bylo wydarzylo sie na wyzszym interwale ta teoria kupy sie nie trzyma
Co do W które narysowałeś to ok, zgoda. Myślałem po prostu że według jego teorii na M15 powinno być małe W jako potwierdzenie wejścia w trakcie trwania cyklu a nie rozciągać się na cały hipotetyczny level. Chociaż jakkolwiek i tak uformował się tam jego RRT przed wybiciem na M30, tak więc niech będzie.
Jakkolwiek, USD/SEK Ci złamali. A mi w sumie na AUD/USD wywalili SLke tylko że wróciłem na tą parę. Moja teoria co do danych jednak jest do dupy w dłuższej perspektywie ale ICT wciąż działa dobrze

Może jeżeli wkomponować CJa w zachowanie trendów wyższego rzędu to ma on jakiś sens. Przy czym w zasadzie o tym samym pisze ICT. Koncepcja ICT jest nieco bardziej złożona ale też bardziej precyzyjna, czasami mniej nią zarobisz niż grając CJem bo wejdziesz później (potwierdzenie profilu rynku) ale z drugiej strony rzadziej wejdziesz pod prąd a w konsekwencji rzadziej stracisz.
W sumie ostatecznie można to łączyć. Można sprawdzać czy RRT CJa kształtuje się w okolicach sweet spota od ICT oraz czy kształtuje się poniżej ostatnich OB od ICT. No i pilnować bieżącego profilu rynku, czy jest SELL czy jest BUY. Nie grać pod prąd ale podczas wybijania pod prąd przez "rynek" kolejnej górki bądź dołka dodać pozycję zgodną z profilem rynku. Natomiast leveli najlepiej unikać, to samo tyczy się usiłowania łapania PL praz PH bo to już w ogóle zabójstwo dla depo w long runie.
Takie moje zdanie.
mozna w skrocie powiedziec tak na CJu nie zarobisz fajnie to wyglada w teorii ale rzeczywistosci levele sa tak zamazane i taki chaos na wykresach zeby cos na 100% okreslic i sie nie pomylic nie jest mozliwe
wez 10 osob i kaz im liczyc levele kazda to zrobi inaczej dowolna interpretacja rozwala ta teorie na wykresie realnym
Ale nie ma tak naprawde nic innego! to jedyny gosc w galaktyce ktory pokazal calosciowo jak rynek dziala wiec tak naprawde nie mamy wyboru i dlatego trzymamy sie tego jak majtek
jak ktos wymysli cos bardziej przezajebistego niz CJ wszyscy sie na to rzuca a o CJ sluch zaginie no tak to juz jest

wez 10 osob i kaz im liczyc levele kazda to zrobi inaczej dowolna interpretacja rozwala ta teorie na wykresie realnym

Ale nie ma tak naprawde nic innego! to jedyny gosc w galaktyce ktory pokazal calosciowo jak rynek dziala wiec tak naprawde nie mamy wyboru i dlatego trzymamy sie tego jak majtek

jak ktos wymysli cos bardziej przezajebistego niz CJ wszyscy sie na to rzuca a o CJ sluch zaginie no tak to juz jest

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
a teraz czekaja nas 3 levele "pchniecia" w gore widzicie jakie to proste bulka z maslem

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
audyen lamie opory jak zapalki czyli Foxy kupuja

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
dorzucimy zlecenia oczekujące grajmy w końcu jak Foxy tak jak Bóg przykazał mnożyć kasę to najważniejsze zadanie na ziemi

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
jaka akumulacja taka reakcja,DavidFx pisze:
a teraz czekaja nas 3 levele "pchniecia" w gore widzicie jakie to proste bulka z maslem
wydaje mi si,ę że na tych m1 tracisz czas
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
A ja wam powiem, że te Levele zaczynają i do mnie czasem rozmawiać. W niektórych sytuacjach "widać" jak na dłoni