Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
maccyw
Gaduła
Gaduła

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

W skrócie - on dowodził, że ten spike (czyli obsuwa) w dół widoczna na M5 a później na H4 gdzieś w grudniu 2014 roku była przepowiednią tego co nastąpiło 15 stycznia 2015 r. Tyle że po tym ścięciu jest ostre wybicie w górę, co widać zresztą na tym screenie i na M5 do której też się on odnosił.

A z jego słów już dalej możemy wyczytać, że zakłada on że nawet jeżeli straciłeś mnóstwo kasy na EUR/CHF w dniu 15 stycznia 2015 r. ale przejrzysz na oczy to zobaczysz co oni planują zrobić (foxy) na EUR/CHF już wkrótce i chodzi o to wybicie do góry które zobaczysz nawet na screenie który załaczyłem.

Minęło 1,5 roku wybicia na EUR/CHF nie widzę a z jego przepowiedni wynikało że czeka nas kolejny 15 stycznia tyle że potężniejszy i osłabiający franka wobec euro.

EDIT: Zresztą, gdyby jego słowa traktować na serio to gdyby Spike na 100 pipsów widoczny na M5 dotarł do Weekly...co chwilę byłby krach na rynku i to tylko na jednej parze walutowej. Zobacz sobie ile masz spików na M5 w ujęciu miesięcznym a ile masz mocnych ruchów w ujęciu Weekly. Obojętnie którą parę walutową wybierzesz no...nie sprawdza się. I ja bardzo chciałbym aby to było takie łatwe ale to jest bzdura niestety.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

na m5 jest multum swiec ze mozesz wziasc dowolny wycinek i podpasowac do weekly a potem powiedziec ze to co na m5 bylo wydarzylo sie na wyzszym interwale ta teoria kupy sie nie trzyma :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

"niewidoczne" W na m15 :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

DavidFx pisze:na m5 jest multum swiec ze mozesz wziasc dowolny wycinek i podpasowac do weekly a potem powiedziec ze to co na m5 bylo wydarzylo sie na wyzszym interwale ta teoria kupy sie nie trzyma :D
Taa, no właśnie tylko że to m.in. wymyślił właśnie CJ.

Co do W które narysowałeś to ok, zgoda. Myślałem po prostu że według jego teorii na M15 powinno być małe W jako potwierdzenie wejścia w trakcie trwania cyklu a nie rozciągać się na cały hipotetyczny level. Chociaż jakkolwiek i tak uformował się tam jego RRT przed wybiciem na M30, tak więc niech będzie.

Jakkolwiek, USD/SEK Ci złamali. A mi w sumie na AUD/USD wywalili SLke tylko że wróciłem na tą parę. Moja teoria co do danych jednak jest do dupy w dłuższej perspektywie ale ICT wciąż działa dobrze :) Przypominam, że teoria stricte o danych była moim osobistym dodatkiem do ICT, on danych używa wyłącznie do obserwacji wzmożonej płynności na rynku ja tymczasem starałem się używać ich jako potwierdzeń kierunku rynku oraz jako reakcji na najbliższe OB, ale doopa tak to nie działa.

Może jeżeli wkomponować CJa w zachowanie trendów wyższego rzędu to ma on jakiś sens. Przy czym w zasadzie o tym samym pisze ICT. Koncepcja ICT jest nieco bardziej złożona ale też bardziej precyzyjna, czasami mniej nią zarobisz niż grając CJem bo wejdziesz później (potwierdzenie profilu rynku) ale z drugiej strony rzadziej wejdziesz pod prąd a w konsekwencji rzadziej stracisz.

W sumie ostatecznie można to łączyć. Można sprawdzać czy RRT CJa kształtuje się w okolicach sweet spota od ICT oraz czy kształtuje się poniżej ostatnich OB od ICT. No i pilnować bieżącego profilu rynku, czy jest SELL czy jest BUY. Nie grać pod prąd ale podczas wybijania pod prąd przez "rynek" kolejnej górki bądź dołka dodać pozycję zgodną z profilem rynku. Natomiast leveli najlepiej unikać, to samo tyczy się usiłowania łapania PL praz PH bo to już w ogóle zabójstwo dla depo w long runie.

Takie moje zdanie.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

mozna w skrocie powiedziec tak na CJu nie zarobisz fajnie to wyglada w teorii ale rzeczywistosci levele sa tak zamazane i taki chaos na wykresach zeby cos na 100% okreslic i sie nie pomylic nie jest mozliwe :p
wez 10 osob i kaz im liczyc levele kazda to zrobi inaczej dowolna interpretacja rozwala ta teorie na wykresie realnym :p

Ale nie ma tak naprawde nic innego! to jedyny gosc w galaktyce ktory pokazal calosciowo jak rynek dziala wiec tak naprawde nie mamy wyboru i dlatego trzymamy sie tego jak majtek :p

jak ktos wymysli cos bardziej przezajebistego niz CJ wszyscy sie na to rzuca a o CJ sluch zaginie no tak to juz jest :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

a teraz czekaja nas 3 levele "pchniecia" w gore widzicie jakie to proste bulka z maslem :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

audyen lamie opory jak zapalki czyli Foxy kupuja :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

dorzucimy zlecenia oczekujące grajmy w końcu jak Foxy tak jak Bóg przykazał mnożyć kasę to najważniejsze zadanie na ziemi :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

DavidFx pisze:Obrazek

a teraz czekaja nas 3 levele "pchniecia" w gore widzicie jakie to proste bulka z maslem :p
jaka akumulacja taka reakcja,
wydaje mi si,ę że na tych m1 tracisz czas
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
AdamG
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: AdamG »

A ja wam powiem, że te Levele zaczynają i do mnie czasem rozmawiać. W niektórych sytuacjach "widać" jak na dłoni

Obrazek

ODPOWIEDZ