Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
maccyw
Gaduła
Gaduła

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Lepsza prawda od samego diabła niż najpiękniejsze bajki. A tak poważnie - tak, wiem że gość u niektórych cieszy się sławą a u niektórych też sławą tyle że złą. Soros pakował kasę tam gdzie widział możliwość zarobienia na jakiejś kulawej gospodarce czy też błędach polityków wpływających fatalnie na gospodarkę co powodowało osłabienie waluty. I jasne, on sam się temu przyczyniał wchodząc z kilkoma miliardami na rynek ale starał się nie atakować walut krajów silnie stojących gospodarczo czy też krajów rządzących przez mądrych polityków. Szukał okazji, on jest właśnie niczym sprytny fox tyle że on nikogo nie kiwa (tzn ma gdzieś detalistów) facet szuka rynkowych okazji. Jak obstawia to wysoko tyle że stara się stawiać na pewniaki uzasadnione politycznie / gospodarczo. I może to jest własnie sposób.

Zresztą As28 - co za różnica gdzie szukam prawdy...na forexie chodzi o zarabianie i tu nie ma litości, a jak uważasz inaczej to pomódl się, otwórz pozycję na pałę, a później olej to na tydzień i zobacz co się stanie :P

as28 pisze:U diabła szukasz prawdy, dobre sobie

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

maccyw pisze:Lepsza prawda od samego diabła niż najpiękniejsze bajki. A tak poważnie - tak, wiem że gość u niektórych cieszy się sławą a u niektórych też sławą tyle że złą. Soros pakował kasę tam gdzie widział możliwość zarobienia na jakiejś kulawej gospodarce czy też błędach polityków wpływających fatalnie na gospodarkę co powodowało osłabienie waluty. I jasne, on sam się temu przyczyniał wchodząc z kilkoma miliardami na rynek ale starał się nie atakować walut krajów silnie stojących gospodarczo czy też krajów rządzących przez mądrych polityków. Szukał okazji, on jest właśnie niczym sprytny fox tyle że on nikogo nie kiwa (tzn ma gdzieś detalistów) facet szuka rynkowych okazji. Jak obstawia to wysoko tyle że stara się stawiać na pewniaki uzasadnione politycznie / gospodarczo. I może to jest własnie sposób.

Zresztą As28 - co za różnica gdzie szukam prawdy...na forexie chodzi o zarabianie i tu nie ma litości, a jak uważasz inaczej to pomódl się, otwórz pozycję na pałę, a później olej to na tydzień i zobacz co się stanie :P

as28 pisze:U diabła szukasz prawdy, dobre sobie
@maccyw - madrze stwierdzone, wielu wiesza na Sorosie winy za wszystko a to jest po prostu zwykly kapitalista. Wszyscy chcieliby byc tacy jak on ale wstydza sie przyznac do tego.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Maccyw pora stanac w prawdzie ten twoj ICT no niestety nie dziala moze na historii tak jak prawie wszystko ale na realnym rynku sorry ale to nie ma racji bytu wiem ze ty wiesz o tym doskonale :-)
Gdyby bylo inaczej codziennie bys nas zasypywal screenami ze zwycieskimi wejsciami ale nic takiego nie ma bo ICT to mrzonki :P
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

DavidFx pisze:Maccyw pora stanac w prawdzie ten twoj ICT no niestety nie dziala moze na historii tak jak prawie wszystko ale na realnym rynku sorry ale to nie ma racji bytu wiem ze ty wiesz o tym doskonale :-)
Gdyby bylo inaczej codziennie bys nas zasypywal screenami ze zwycieskimi wejsciami ale nic takiego nie ma bo ICT to mrzonki :P
ICT to wiedza z 3 tys. książek o której mówi autor. Na pewno wiele w tym dobrych teorii, ale czy można na nich zarobić?
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

maccyw
Gaduła
Gaduła

David - Może tak, może nie. Może nie mam co pokazać bo modyfikuję strategię to tam to z powrotem. Póki co doszedłem do smutnego wniosku że być może moje olśnienie z danymi nie działa do końca tak jakbym sobie tego życzył więc wróciłem do ICT, nie usiłuję miksować już tych strategii.

Ja bym chętnie zobaczył chociaż dwa Twoje wejścia które zwalą mnie z nóg. Albo które są na "plus". Obecnie w Twoim dzienniku widzę że po prostu grasz zgodnie z trendem - bo na pewno CJ to nie jest. Chwalisz CJ siejąc zamęt a sam grasz filozofią "Trend is your friend".

I jakoś na Twoim GBP/JPY za bardzo nie widać tych całych 3 leveli chyba że jestem ślepy. W sumie widać na Daily coś tam niby, tylko co z tego skoro leveli należy szukać ponoć na H1. I taka to teoria CJa właśnie, do stosowania niby wszędzie a tak naprawdę to nigdzie.

Chętnie popatrzę na CHF/JPY - które spada pomimo tego że w zgodzie z teorią CJ dawno powinno rosnąć. Nawet takie ładne W uformowali, widzisz go tam na M15 ? Chętnie popatrzę na GBP/JPY które wciąż spada, pomimo że już chyba 7 leveli za nami.

Masz jedno z wejść poniżej metodą ICT.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

CJ idealnie idzie na gbp/jpy :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek
:D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nie, to po prostu zwykły trend spadkowy długoterminowy wywołany władowaniem się kogoś dużego na rynek jak pewnie Soros.

Pokaż mi swojego CJa na jakichkolwiek 2 innych parach w przeciągu ostatnich 10 dni - pokaż że Twój CJ rzeczywiście działa, nie powinno Ci to sprawić większych trudności skoro tak dobrze działa. Mogą być nawet egzotyki, mam to gdzieś - po prostu pokaż, chyba że, co najbardziej prawdopodobne, już nigdzie indziej go nie widzisz.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

na wszystkim to dziala bo to dziala zawsze i wszedzie :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

ODPOWIEDZ