Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
eresz
Gaduła
Gaduła

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: eresz »

Irmentruda, jak długo trzymamy euraud?

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

eresz pisze:Irmentruda, jak długo trzymamy euraud?
juz nie trzymamy, zamkniete na podejsciu pod strefe podazy, mozna bylo trzymac do TP ale postanowilem trzymac wrobla i zaksiegowac zysk na koniec tygodnia.

to pojechaliscie po tym CJu ale to niestety prawda, rynek co chwile jest inny, nieprzewidywalny. Nie ma uniwersalnej teorii, metody czy strategii. Raz sprawdza sie jedno, innym razem drugie. Jedynie co nas chroni to MM i doswiadczenie KIEDY nie wchodzic.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

eresz
Gaduła
Gaduła

irmentruda pisze:
eresz pisze:Irmentruda, jak długo trzymamy euraud?
juz nie trzymamy, zamkniete na podejsciu pod strefe podazy, mozna bylo trzymac do TP ale postanowilem trzymac wrobla i zaksiegowac zysk na koniec tygodnia.
ech, myślałem, że razem potrzymamy. Ja zostawiam, wyszedłem z założenia, że skoro się tak długo akumulowali, to nie skończą na jednej świeczce H4

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Przy takim zlewarowaniu musze brac te 10% co rynek daje. Ale jak cos skoryguja to bede przygladal sie.

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Tak, to frustracja podyktowana pierdołami ale nie do Ciebie piję w tym miejscu tak więc spokojnie.
Obserwujmy levele według CJa na H1 bo tam je najlepiej widać. CJ to prawdziwy fox hunter tyle że te foxy robią go jak chcą - zakładając że to co on robi to nie umyślne sianie dezinformacji, zakładam że nie bo po co miałby to robić, a więc robią go dokładnie tak jak go zrobić chcą chociaż jemu w jego wyobraźni wydaje się że je śledzi i widzi ich ścieżki. Good Luck.

EUR/USD - levele, stop hunty, srelelele. Spójrzcie na EUR/USD na Daily. Dalsze spadki są więcej niż oczywiste, ale nie wynika to ani ze SH, ani innych leveli. Poprzednie OB nie puściło ich dalej, w 75% przypadków rynek pozostaje w tzw Range. Dodatkowo nie tylko utknęli w poprzednim OB ale nawet i na poziomie 0.79. A będąc już wyjątkowo skrupulatnym to utkwili w miejscu "round number" 1.1220. Powinni się jeszcze nieco podnieść, może nawet odrobinę ponad ostatnie najbliższe High (nie jest to jednak pewne) ale będą ostro sprzedawać przypuszczalnie już we wtorek.

A teraz magia niczym z krainy OZ.

Para CHF/JPY - będzie zajebista obsuwa w dół o 1:50 w nocy w poniedziałek.
Para NZD/USD - będzie zajebista obsuwa w dół w nocy we wtorek (jakoś po 24:00, tj z poniedziałku na wtorek)

Chociaż według bredni z krainy CJa mamy PL oraz Level 1 UP dla CHF/JPY, przynajmniej tak należałoby rozumieć CHF/JPY według jego teorii. Tak naprawdę CJ jak dla mnie jest gościem grającym na pałę. Nigdy, ale to przenigdy nie miałem tak wielu złych decyzji jak podczas używania jego teorii do czegokolwiek. Należy tego badziewia unikać jak ognia. Jak grałem kiedyś (lata temu) systemem THV od tradera Cobra to miałem X % większej skuteczności niż przy CJ. Ba, w ogóle miałem jakąś skuteczność przekładającą się na skromny, ale jednak, profit. Ale to coś od CJa to jest pogrom kapitału i to dosłownie. To co zrobiło z depo na moim demo account powinno się wpisać do księgi rekordów Guinnessa pod względem szybkości zerowania salda konta, w życiu nie grałbym tym czymś na Live bo to jest rzeczywiście teoria i to nie wiem z czego wyssana. Na podstawie tej teorii nawet się nie dać ustawić strategii. Jako filtr do strategii ICT działa odwrotnie od zamierzenia bo wprowadza tylko zamęt i dezinformacje w postaci pokazywania niby to leveli w kierunku odwrotnym do kierunku rynku i zwyczajnie ogłupia.

Anyway, może faktycznie jak znajdę chwilę czasu (dłuższą chwilę) to otworzę swojego Journala wraz z wynikami z Live'a. I zrobię to ze względu na szacunek i uznanie jakim darze ICTego bo temu gościowi rzeczywiście się on w pełni należy. Dziwię się natomiast dlaczego z gościa typu CJ robi się guru forexu, kiedy tak naprawdę jest on zwyczajnym hazardzistą (sam to zresztą stwierdził) tyle że grającym na kompletna pałę bo nawet grając czarne/czerwone tyle że systemem da się zarabiać, a przynajmniej do wieczoru w którym nie dopadnie tzw. czarna seria. Ale to ? No proszę Was...

BTW - As28, absolutnie nie biję co Ciebie, podziwiam za ilość pracy włożonej w ten journal, jednakże obawiam się że CJem za daleko nikt z nas nie dojdzie. Przy tak słabej skuteczności tej teorii nawet umiejętny MM nikomu nie pomoże skoro możliwy błąd wejścia przy tej teorii to jakieś 65-85% złych wejść w stosunku do 35%-15% wejść prawidłowych. Sam byłem zauroczony tą teorią, a głównie jej prostotą, ale na szczęście dla mnie urok bezpowrotnie prysł.

DavidFx pisze:rozumiem maccyw twoja frustracje bo sie okazalo ze nic nie dziala na rynku gdyby bylo cokolwiek co sie sprawdza zawsze wtedy 99,9% traderow by zarabialo ale wiemy ze takie rzeczy tylko w erze :D
jedynie kto zarabia zawsze i wszedzie i ma tajemny plan to Fox jego trzeba pytac jak to robi :p

eresz
Gaduła
Gaduła

maccyw pisze:
Para NZD/USD - będzie zajebista obsuwa w dół w nocy we wtorek (jakoś po 24:00, tj z poniedziałku na wtorek)
No też tą parę sobie wczoraj przyuważyłem, piękna manipulacja, oczywiście w poniedziałek (jak mówi maccyw) pewnie podejdą wyżej, będzie okazja wejść :)

eresz
Gaduła
Gaduła

*nowy post, bo jest ograniczenie do trzech załączników*

Ponadto, jak będą się grzecznie zachowywać, to załaduję się jeszcze w te :)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

eresz wytlumacz skad ta szara strzalka i dlaczego w tych miejscach ma cena zawracac? :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

maccyw to prawda na CJu mozna sie przejechac i wyzerowac depozyt szybciej niz ustawa przewiduje to fakt ale tylko wtedy gdy doslownie sie to probuje zastosowac, 3 levele (3 pchniecia) sa prawda trzeba tylko to umiec dostrzec i odkryc ale to juz na swoj wlasny sposob wtedy CJ to wybawienie :D

Wszyscy doskonale na tym watku wiemy ze to jest prawda jest akumulacja manipulacja i dystrybucja w kilku pchnieciach bo nie moze Fox rozladowac pozycji w ktore sie zapakowal tak poprostu w dol lecac np. 1000 pips :p
zalozmy jestes grubasem i ladujesz sie w eski dobijajac wlasnie detal 3 pchnieciami w dol pokazywal pozory ze chcesz kupowac i mega impuls spadkowy i tak ze 3 razy to jedyne sensowne i logiczne rozwiazanie masz druga strone przeciwna ktora kupuja a ty sprzedajesz caly czas wszystko sie zgadza :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

eresz
Gaduła
Gaduła

DavidFx pisze:eresz wytlumacz skad ta szara strzalka i dlaczego w tych miejscach ma cena zawracac? :D
:D to szare to alarmy, poustawiałem sobie, żeby mi samo dało znać jak dojdzie :D

ODPOWIEDZ