Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
AdamG
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: AdamG »

DavidFx pisze: na wszystkim to dziala bo to dziala zawsze i wszedzie :D
DavidFX, odnoszę wrażenie, że spodobało Ci się drażnienie maccyw'a. Mylę się? ;)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Zostawiam te wejscia za tydzien pokaze ci wyniki z nich bedziesz w szoku one sie same obronia bo CJ nad nimi czuwa :-D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

David - spoko, zostaw zostaw. Zwłaszcza to z GBP/CAD. Tylko nie zamykaj i grzecznie trzymaj jak Twój guru przykazał.

Myślę że za tydzień nie będzie czego pokazywać. Zresztą sam zobaczysz o czym mówię :D

Tak więc czekam do 24 sierpnia, chociaż przypuszczam że otrzeźwienie przyjdzie znacznie szybciej.

EDIT: Czyżby otrzeźwienie przyszło w przeciągu 10 minut ? Gdzie screeny ? :D

A tak serio - zostaw te screeny. Przynajmniej raz na zawsze rozstrzygniemy czy ICT ma sens, czy może CJ ma sens.
Moje wejście na NZD widzisz. Obecnie sprzedaję NZD jak szalony i mam w dupie levele CJa. Próbowałem CJa rozgrywać na GBP/USD ale jak zwykle nie sprawdza się - przynajmniej jak dla mnie.

Z tego co widziałem na Twoich screenach to kupujesz USD/SEK - nie wiem co zrobi ta para, raczej poleci w dół jak na moje oko. Ale GBP/CAD jak dla mnie jest oczywiste - dół, Ty z tego co widziałem po Twoim screenie kupujesz GBP/CAD.

Po prostu dla dobra ogółu przestańmy bronić pseudo mędrców rynkowych a zacznijmy szlifować metody gości którzy zarabiają wtedy wszyscy na tym skorzystamy. Rozstrzygnijmy w końcu czy CJa po roku działa, czy też może ICT po 2 miesiącach działa lepiej i jest bardziej logiczny.

Tak więc z tego co widziałem Twoje prognozy dla USD/SEK oraz GBP/CAD na najbliższy tydzień to BUY dla obu tych par.

Moje prognozy - SELL dla NZD/CAD oraz NZD/CHF. Ponadto twierdzę dodatkowo że GBP/CAD poleci w dół, chociaż jak dla mnie póki co nie ma jeszcze odpowiedniego wejścia.

maccyw
Gaduła
Gaduła

David - brakowało Ci z mojej strony wejść, no to powracają. Pod spodem metoda ICT + dane (dzisiaj 3:30).
Przez to nanoszenie leveli na wykresy i innych śmieci z teorii CJa zamiast się skupiać na cenie dostałem jakiejś pomroczności.

Poniżej wykres, będzie + 100 pipsów ?

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

DavidFx pisze:Obrazek

na wszystkim to działa bo to dziala zawsze i wszedzie :D
nie gram na tym, ale z patrzenia w wykresy wg. CJ.
przy tak silnym trendzie spadkowym, odwrócenie też musi trwać, także tu musi być co najmniej ostra korekta do dołu (szybki, duży pin bar do okolic dna), aby można mówić że te PL jest odwracającym
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

maccyw pisze:David - brakowało Ci z mojej strony wejść, no to powracają. Pod spodem metoda ICT + dane (dzisiaj 3:30).
Przez to nanoszenie leveli na wykresy i innych śmieci z teorii CJa zamiast się skupiać na cenie dostałem jakiejś pomroczności.

Poniżej wykres, będzie + 100 pipsów ?

Obrazek
dzięki ten Australijczyk jest zgodny z tym co mówi ICT,
ale to widać z dużych TF że może on wystrzelić w kosmos,
także twoje S jest wysoce ryzykowne, ale co do kupowanie korekt to popieram w 100%,

CJ jednak nie kumasz. Głupotą było by upieranie się że w silnym trendzie, będą 3 piękne levele w dół.
CJ nigdy nie negował że wyższe TF są ważniejsze od niższych.
Jeżeli coś mawiał to że to co zdarzyło się na niższych TF to musi się zdarzyć na wyższych, ale to z teorii mapowania. Dość trudna i dziwna teoria.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

brawo dla żaby za piękną projekcje na euro
https://www.tradingview.com/x/LnvTEeEl/
nie jest entuzjastą AT ale są i tacy co umieją to grać

maccyw
Gaduła
Gaduła

As28 - czy w takim razie możesz napisać w punktach jak tak naprawdę wygląda teoria CJa ? Bo z tego co widziałem na stevehoopwood wychodziło że masz szukać leveli na H1 i wejść w postaci W lub M na M15 w zgodzie z kierunkiem leveli.
Ja życzę powodzenia w szukaniu W i M na M15 bo nawet dzisiaj przed wywaleniem GBP/CAD do góry nie było żadnego W na M15.

Czy możesz też napisać cokolwiek o tej teorii mapowania ? Z tego co ja pamiętam to CJ sam przyznał że przestał się tym zajmować bo levele są dla niego tak zajebiste że tego nie potrzebuje. Tymczasem twierdził że mapowanie to po prostu znalezienie pary walutowej która jest przewodnikiem - czyli wyprzedza inne pary walutowe i dlatego na jej podstawie wiesz co zrobią pary walutowe które za nią nieco wolniej podążają.

Natomiast twierdzenia że to co zdarzyło się na niższych interwałach musi i na wyższych - BZDURA TOTALNA. Też o tym czytałem. Pamiętacie 15 stycznia 2015 r. ? On twierdził, że rzekomo wiedział o tym już wcześniej bo znalazł jakieś pierdoły na M5 chyba USD/CHF. Tylko że w zgodzie z tym co powiedział powinniśmy się spodziewać zmiażdżenia franka - ta luka która się wtedy pojawiła gdy umocnili franka to nic, w zgodzie z jego przepowiednią frank powinien zostać potężnie osłabiony i ta luka na 500 pipsów czy ile tam było to dopiero był początek. Teraz powinno dojść do luki na ok 2000 pipsów tyle że osłabiającej doszczętnie franka. Jakkolwiek powinno dojść do luki osłabiającej franka dwukrotnie większej niż ta która się pojawiła gdy frank został umocniony.

Minęło ponad 1,5 roku od jego "przepowiedni".

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

daj źródło bo nie kojarzę, aby tak obiecywał

maccyw
Gaduła
Gaduła

Ok, jego post

http://www.stevehopwoodforex.com/phpBB3 ... start=6540

Zresztą:

When you see a "spike" on a lower time frame, what can you expect on a higher time frame? The same "spike", at a later time. If you see a 100 pip price spike on a 15m chart,, what would you expect price to do when that pattern matures on the 4hr, D1 or M1 chart? Simple, the price spike in pips is much larger due to the scale or time frame of the chart.... nothing has changed and the move was not "unexpected".

Dalej

The games have just begun in the CHF pairs and if you get your heads our of your butts, you just might see what lies ahead. If you believe what you see, any losses you suffered in the past few days, will pale in comparison to the profits that wait ahead.

A tu jego przepowiednia:

http://www.stevehopwoodforex.com/phpBB3 ... start=6570

Truth be told, the pattern on the 5M chart was there before December, way before December as the pattern on the H4 began back in May. For the pattern to begin in May on the H4, the 5M pattern was already printing.

Like a song on a player piano, you can change the octaves of the notes, where the song starts or start multiple instances of the song at various beginnings, but in the end, the song remains the same. Its the same for chart patterns.

A teraz odnieść to i poprzednie jego słowa do jego screenu z pierwszego linka.

Zresztą aby nie było wątpliwości cytuje raz jeszcze:

NOTHING IN FOREX IS "UNEXPECTED"!!!

The games have just begun in the CHF pairs and if you get your heads our of your butts, you just might see what lies ahead. If you believe what you see, any losses you suffered in the past few days, will pale in comparison to the profits that wait ahead.

I jego screeny które znajdują się pod powyższymi słowami:

Obrazek

as28 pisze:daj źródło bo nie kojarzę, aby tak obiecywał
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ