DavidFx pisze:ronni78 widze ze przeszedles metamorfoze wczoraj byles zoltodziobem ktory pytal jak zarabiac a teraz kosisz rynek
inni na ten przeblysk czekaja latami a ty z dnia na dzien
opowiedz nam jak tego dokonales jest to intuicja przeczucie jakis tajemny wskaznik

Nie pisałem, że jestem żółtodziobem. Dzięki wam zrozumiałem prostą rzecz. Stop Loss to rzecz podstawowa. Jest trend, czy jak tam go zwał, impuls, czy momentum, jest korekta, czyli trzeba jedynie wejść tam, gdzie ten Stop Loss jest w odległości odpowiedniej, np. 15 pips, i nic więcej nie trzeba. Nie przejmować się stratą, tylko wykręcać ile się da. Nie pieprzyć się, tylko brać zysk. A jak czujesz, że zaraz coś będzie większego, to ładować i czekać. Z EURUSD to się tak zaraz nie skończy. Tu idzie grubsza rzecz. Zresztą, GJ to pokazuje, czy GU.
-- Dodano: 16 sie 2016, 20:19 --
moneymaker pisze:ronni78 pisze:Świeżak44 pisze:I jeszcze pytanie o te wstęgi BB. Widzę, że tam gdzie doszło do spadków tworzą się takie wybrzuszenia. Wykres rozjeźdza się z górna bandą BB (żółte linie).
Korekta, Stop Loss i tyle ci potrzeba. Reszta do niczego niepotrzebna!
-- Dodano: 16 sie 2016, 19:40 --
I tyle, nic więcej!
Ustal SL i wchodź tak, żeby pasował do miejsca, gdzie musi być. Tu nic więcej nie ma, żadnych cudów, żadnych tajemniczych wskaźników.
To wszystko prawda, jest tylko jedno małe ale, jak prawidłowo odczytać impuls/korektę. Na poniższym screen-ie impuls z żółtym fibo może być korektą impulsu z zielonym fibo. Może, ale nie musi. Dlatego nie ma jednej drogi, bo zawsze występuje uznaniowość, gdyby było inaczej, wygranych byłoby więcej niż przegranych. Aczkolwiek to jest dobra droga, obserwować i uczyć się rozpoznawać impulsy/korekty.
Nie ma ale. Tam miałeś szorty, longów nie miałeś na tym interwale.
-- Dodano: 16 sie 2016, 20:24 --
Dobre i 10 pips, jak rynek nie idzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.