Cześć Dawid, powiedz lepiej S jak Felix, czy Buy jak rakietaDavidFx pisze:ronni78 widze ze przeszedles metamorfoze wczoraj byles zoltodziobem ktory pytal jak zarabiac a teraz kosisz rynek
inni na ten przeblysk czekaja latami a ty z dnia na dzien
opowiedz nam jak tego dokonales jest to intuicja przeczucie jakis tajemny wskaznik
DayTrading: Wtorek 16.08.2016
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 16.08.2016
- moneymaker
- Gaduła

To teraz pytanie, bo na historii widać wszystko: czy impuls żółtego fibo jest korektą i w związku z tym pakować teraz szorty, czy poczekać, aż impuls żółtego fibo będzie miał korektę i pakować na niej longi?
I o takiej uznaniowości pisałem, nie wiesz co będzie. Gdy już się odbyło, wiesz co było impulsem/korekta.
I o takiej uznaniowości pisałem, nie wiesz co będzie. Gdy już się odbyło, wiesz co było impulsem/korekta.
-
simon000111
- Pasjonat

Ciekawe czy starczy byczkom siły na walkę o zeszło tygodniową świeczkępl-samurai pisze:GBP/USD - mega ++++.
Teraz liczylem ze podejdzie pod gorna bande na eur/usd ale sie nie spieszy.
A patrząc na wykres M EUR/USD to nadal wygląda- że Maryś wyskoczy pewnego dnia z konferencją i drukarką lub rzeczywiście jakaś apokalipsa ala`Soros
a po za tym chciałem dziś ponownie zatankować i nie było ropy
Ostatnio zmieniony 16 sie 2016, 21:13 przez simon000111, łącznie zmieniany 1 raz.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
podążaj za ceną TomaszuTomasz196407 pisze:
Cześć Dawid, powiedz lepiej S jak Felix, czy Buy jak rakieta
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
-
Phantamare
- Gaduła

Przekazuję zgodnie z prośbą:
"ronni78 przeprasza, ale jego konto właśnie zostało zablokowane permanentnie przez admina więc nie będzie mógł nic więcej napisać"
"ronni78 przeprasza, ale jego konto właśnie zostało zablokowane permanentnie przez admina więc nie będzie mógł nic więcej napisać"
specjalnie dla Tomasza mojego przyjaciela z forum 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
-
Tomasz196407
- Fanatyk

DavidFx pisze:podążaj za ceną TomaszuTomasz196407 pisze:
Cześć Dawid, powiedz lepiej S jak Felix, czy Buy jak rakieta
GU: w podążaniu za ceną
na weekly nic ciekawego tylko te głupie fale, macd histogram nie zrobił nowych dołków
dzienny widoczna struktura 1/A , 2/B i budujace(albo i nie) 3C
10min impuls- obserwacja korekty 50-61.8 fibo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2016, 21:19 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 2 razy.
Zdecydowanie czekać na korektę i brac longi.( Po dłuższym ruchu tak głęboka korekta zwiastuje zmianę trendu, a i kilka innych uzasadnien by się znalazło).moneymaker pisze:To teraz pytanie, bo na historii widać wszystko: czy impuls żółtego fibo jest korektą i w związku z tym pakować teraz szorty, czy poczekać, aż impuls żółtego fibo będzie miał korektę i pakować na niej longi?
- moneymaker
- Gaduła

Pytałem Dadasa o to, jaka jest jego interpretacja. Mój scenariusz (opisałem wcześniej) zakłada longi od obecnego impulsu na korekcie. Dlaczego? Dla mnie dlatego, że nastąpiło odbicie od chyba istotnej strefy S/D, w dodatku na zwiększonym volumenie (co prawda tick-owym, ale on tez jakąś wymowę ma).warmia pisze:Zdecydowanie czekać na korektę i brac longi.( Po dłuższym ruchu tak głęboka korekta zwiastuje zmianę trendu, a i kilka innych uzasadnien by się znalazło).moneymaker pisze:To teraz pytanie, bo na historii widać wszystko: czy impuls żółtego fibo jest korektą i w związku z tym pakować teraz szorty, czy poczekać, aż impuls żółtego fibo będzie miał korektę i pakować na niej longi?