DayTrading: Wtorek 16.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 sie 2016, 00:00

Wzrost
7
47%
Bez zmian
4
27%
Spadek
4
27%

Liczba głosów: 15

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 16.08.2016

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

ronni78 pisze:Mała chwila i cały spadek połknięty. Wejść nie było jak. Czyli znowu, tylko bazując na intuicji ktoś mógł kupić nisko. Wczoraj ktoś pisał, że trend jest spadkowy. To jakoś nie pasuje, to co się właśnie wydarzyło.
Ktoś powie że przypadek, jak zareagowała cena na wsparcie. Ale dokładnie w punkt zaczęto kupować. Wsparcie/opór to podstawa AT.
https://charts.mql5.com/12/174/de30-h1- ... ki-tms.png
teraz sobie policz jaki RR można uzyskać grając od wsparcia do oporu. Tylko, że nie zawsze tak jest.

Awatar użytkownika
ronni78
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ronni78 »

Cblondyn pisze:
ronni78 pisze:Mała chwila i cały spadek połknięty. Wejść nie było jak. Czyli znowu, tylko bazując na intuicji ktoś mógł kupić nisko. Wczoraj ktoś pisał, że trend jest spadkowy. To jakoś nie pasuje, to co się właśnie wydarzyło.
Ktoś powie że przypadek, jak zareagowała cena na wsparcie. Ale dokładnie w punkt zaczęto kupować. Wsparcie/opór to podstawa AT.
teraz sobie policz jaki RR można uzyskać grając od wsparcia do oporu. Tylko, że nie zawsze tak jest.
To według tego teraz sprzedajesz?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

ronni78 pisze:
Cblondyn pisze:
Nie gram przeciw trendowi.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

No ja juz wyszedłem. Jedna z bardziej udanych transakcji. Żałuję, że nie obstawiłem tego poziomu 10629, tam było mocniejsze wsparcie. Fajnie poleciało, +6,7k. Zaczynam chyba czuć tę grę. :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
ronni78
Stały bywalec
Stały bywalec

Cblondyn pisze:
ronni78 pisze:
Cblondyn pisze:
No właśnie, któremu trendowi? Jest opór i korzystne RR. A trend jaki jest? Trudno powiedzieć.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

ronni78 pisze:
No właśnie, któremu trendowi? Jest opór i korzystne RR. A trend jaki jest? Trudno powiedzieć.[/quote]
To może od tego zacznij. Jak już nauczysz się rozpoznawać trendy to zacznij grać. Rada za free :)

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Stachuu »

DAX już SSSSSSSS !!. EURUSD za chwile też SSSSS

Awatar użytkownika
ronni78
Stały bywalec
Stały bywalec

Cblondyn pisze:
ronni78 pisze:
No właśnie, któremu trendowi? Jest opór i korzystne RR. A trend jaki jest? Trudno powiedzieć.
To może od tego zacznij. Jak już nauczysz się rozpoznawać trendy to zacznij grać. Rada za free :)[/quote]
Tyle ile się naczytałem, to nie spotkałem jeszcze nikogo, kto umie trendy rozpoznawać, bo one jakoś się szybko zmieniają.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

To chyba był błąd , że wyszedłem ale wolę mieć kasę niż rację. Kilkadziesiąt pipsów wpadło.

-- Dodano: 16 sie 2016, 11:35 --
Stachuu pisze:DAX już SSSSSSSS !!. EURUSD za chwile też SSSSS
No raczej nie.. konsola lub leciutka korekta. Uważąć teraz z S. Jest niesamowicie silny ogólny trend wzrostowy. Każda przecena w dół to okazja i oni tego pilnują, żeby leszcze nie złapały za nisko. Ja sobie wolę tylko popatrzeć na S i szukac setupu znowu dla L. Szykują się powoli do wywalania 9800.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
ronni78
Stały bywalec
Stały bywalec

Świeżak44 pisze:To chyba był błąd , że wyszedłem ale wolę mieć kasę niż rację. Kilkadziesiąt pipsów wpadło.

-- Dodano: 16 sie 2016, 11:35 --
Stachuu pisze:DAX już SSSSSSSS !!. EURUSD za chwile też SSSSS
No raczej nie.. konsola lub leciutka korekta. Uważąć teraz z S. Jest niesamowicie silny ogólny trend wzrostowy. Każda przecena w dół to okazja i oni tego pilnują, żeby leszcze nie złapały za nisko. Ja sobie wolę tylko popatrzeć na S i szukac setupu znowu dla L. Szykują się powoli do wywalania 9800.
Rozumiem, czemu wyszedłeś. Nie rozumiem, czemu wszedłeś? Tyle razy dostałem po dupie wchodząc na taki impuls ceny, że tego po prostu nie zrobię.

Zablokowany