DayTrading: Wtorek 02.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 sie 2016, 00:00

Wzrost
5
36%
Bez zmian
4
29%
Spadek
5
36%

Liczba głosów: 14

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 02.08.2016

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

Świeżak się denerwuje, a ja się cieszę "drobnymi" :)
2 transakcje, 2 in plus. Jedna to otwarty dax z 26.07(ten co mnie miał '"przewieźć" wg Świeżaka), a druga to 0,1 sell dax po 18:00 otwarta wczoraj (liczyłęm na lukę, ale co się odwlecze...).
+ 1282,57 total dziś.

Ogólnie otwarty zatem zostaje sell gbpusd, który na tę chwilę -1,6k.

Total total: +5k, co daje mi łudzenie się, iż wyszedłem faktycznie na plus, gdybym nawet zamknął tego sella gbpusd.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

DT na GBP/JPY

Ostatni atak na wsparcie m15 w najbliższych 2 godzinach do wejścia USA

Obrazek

Update h6 GBP/JPY, kanał wzrostowy nadal w obronie, kolejna świeca do 20.00, wybronienie kanału nie neguje scenariusza próby ataku m5 i m15 na lokalne wsparcia w najbliższym czasie, tam wszystko się rozstrzygnie w okolicy 1,33

Obrazek
Ostatnio zmieniony 02 sie 2016, 14:12 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

andrut pisze:No i co z tym EUR/PLN, spadamy na 4,00
Przydałoby się, bo niedługo planuję wakacje w strefie Euro :wink:
The only way is up

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

pedro pisze:
Świeżak44 pisze: Z czego mam się cieszyć??? Że nie potrafię wykorzystać nawet znanego mi scenariusza?? Wczoraj może mnie trochę zaskoczyli, ale dziś mogłem jechać z wykresem z zamkniętymi oczami i bez żadnych SL-ów bo wiedzaiłem, że maja tylko dwie drogi i gdzie się mniej więcej zdecydują...A co ja robię? Wskakuję idealnie w S i zaraz wyskakuje zupełnie bez powodu.. To jest jakieś nieracjonalne zachowanie, które zdarza mi się nie pierwszy raz. Gapię sie tylko na licznik z kasą, zamisat analizowac wykres.. :/
po prostu nie wiesz jeszcze co robić w danej sytuacji ... tylko, że kolejną trudnością a nawet paradoksem w tym banalnym buy lub sell biznesie jest to, że każda sytuacja jest inna/wyjątkowa/niepowtarzalna ... prawda, że mogą mieć znamiona podobieństwa, ale nie ma dwóch takich samych momentów w życiu ceny na wykresie ...

a poza tym, to szczerze pisząc 1k zysku na trejdzie to piękny pieniądz intraday.
powodzenia.
Są sytuacje, które siepowtarzają i dzis taka miała miejsce. Wczoraj ją przewidzaiłem.. I co?? Zamiast wygarnąć 10k mam 1k.. Kiedyś taka sama sytuacja na WIG20, wskoczyłem tez rano idealnie w S, zaledwie 5 punktów od szczytu , a było coś 1856. Wszystko się zgadzało, wykres zaczął lecieć.. i co zrobiłem?? Wyskoczyłem po pół godzinie. A potem patrzyłem jak WIG20 dosłownie nurkuje.. TRAGEDIA.. Może przez to że jest za rano mój mózg jeszcze nie pracuje prawidłowo? Przy tym WIG-u wtedy tez zrobiłem analizę poprzedniego dnia i wszytko się zgadzało, a i tak ześwirowałem. Teraz sie to powtórzyło. Dlaczego??

fx-technik pisze:@Swieżak,

Wydaje ci się, że wiesz i nie rozumiesz, że nie wiesz i nigdy wiedzieć nie będziesz.
Ponieważ prawa strona wykresu jest zawsze pusta.
Nieprawda, wiedziałem i liczyłem się z takim przebiegiem. To naprawdę są powtarzalne zagrywki. W pierwszym poście opisałem to jako scenariusz nr1. Zobacz , pierwszy zaznaczony blok "spadek,korekta". To jest idealnie to samo, tylko w 2 razy większej skali.. Ale faktycznie nie jestem gotowy do prawdziwej gry.. :/ Ambasador przetrzymał taką jazdę, a ja miałem S na 10441 i nie przetrzymałem.. Dziś miałem S o 9:08 na 10303, tuż przed przepaścią i tez nie przetrzymałem.. Co z tego jak nawet dobrze wejdę, jak wyjść nie umiem. Emocje mnie zżerają, gonitw myśli w głowie i trace orientację, panikuję i zamykam pozycje.
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/131003
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:
fx-technik pisze:@Swieżak,
Wydaje ci się, że wiesz i nie rozumiesz, że nie wiesz i nigdy wiedzieć nie będziesz.
Ponieważ prawa strona wykresu jest zawsze pusta.
Nieprawda, wiedziałem i liczyłem się z takim przebiegiem. To naprawdę są powtarzalne zagrywki. W pierwszym poście opisałem to jako scenariusz nr1. Zobacz , pierwszy zaznaczony blok "spadek,korekta". To jest idealnie to samo, tylko w 2 razy większej skali.. Ale faktycznie nie jestem gotowy do prawdziwej gry.. :/ Ambasador przetrzymał taką jazdę, a ja miałem S na 10441 i nie przetrzymałem.. Dziś miałem S o 9:08 na 10303, tuż przed przepaścią i tez nie przetrzymałem.. Co z tego jak nawet dobrze wejdę, jak wyjść nie umiem. Emocje mnie zżerają, gonitw myśli w głowie i trace orientację, panikuję i zamykam pozycje.
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/131003
Typowe!
Będziesz zaprzeczał prawdzie i twierdził, że to nieprawda!
Prawda to jest to, co rzeczywiście robisz!
A nie to, co chciałbyś teoretycznie robić!
Prawda jest taka, że umysł logiczny jest ostatnią rzeczą, która rządzi naszymi uczynkami.
I choćbyś nie wiem jak "wiedział", to zrobisz co innego, ponieważ:
Prawa strona wykresu jest zawsze pusta!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Świeżak44 pisze:
pedro pisze:
Świeżak44 pisze: Z czego mam się cieszyć??? Że nie potrafię wykorzystać nawet znanego mi scenariusza?? Wczoraj może mnie trochę zaskoczyli, ale dziś mogłem jechać z wykresem z zamkniętymi oczami i bez żadnych SL-ów bo wiedzaiłem, że maja tylko dwie drogi i gdzie się mniej więcej zdecydują...A co ja robię? Wskakuję idealnie w S i zaraz wyskakuje zupełnie bez powodu.. To jest jakieś nieracjonalne zachowanie, które zdarza mi się nie pierwszy raz. Gapię sie tylko na licznik z kasą, zamisat analizowac wykres.. :/
po prostu nie wiesz jeszcze co robić w danej sytuacji ... tylko, że kolejną trudnością a nawet paradoksem w tym banalnym buy lub sell biznesie jest to, że każda sytuacja jest inna/wyjątkowa/niepowtarzalna ... prawda, że mogą mieć znamiona podobieństwa, ale nie ma dwóch takich samych momentów w życiu ceny na wykresie ...

a poza tym, to szczerze pisząc 1k zysku na trejdzie to piękny pieniądz intraday.
powodzenia.
Są sytuacje, które siepowtarzają i dzis taka miała miejsce. Wczoraj ją przewidzaiłem.. I co?? Zamiast wygarnąć 10k mam 1k.. Kiedyś taka sama sytuacja na WIG20, wskoczyłem tez rano idealnie w S, zaledwie 5 punktów od szczytu , a było coś 1856. Wszystko się zgadzało, wykres zaczął lecieć.. i co zrobiłem?? Wyskoczyłem po pół godzinie. A potem patrzyłem jak WIG20 dosłownie nurkuje.. TRAGEDIA.. Może przez to że jest za rano mój mózg jeszcze nie pracuje prawidłowo? Przy tym WIG-u wtedy tez zrobiłem analizę poprzedniego dnia i wszytko się zgadzało, a i tak ześwirowałem. Teraz sie to powtórzyło. Dlaczego??

bo nie wiesz co robić
... jak nie wiesz co robić to Ci mózg panikuje, kontrolki świrują emocje rozsadzają trzewia....
i zamykasz, aby pozbyć się paniki i strachu i uwolnić od tych emocji mózg i spięte ciało...
pozbywasz się, emocje znikają i przychodzi refleksja ...

każdy moment trejda musi być zaplanowany, otwarcie, prowadzenie, zamknięcie ... i za każdy moment ponosi się odpowiedzialność ... każdy moment może być dokonany bez paniki i strachu ... i wtedy się trejduje... i dojdziesz do momentu, że totalnie obojętnie i bez emocji, będziesz otwierał transakcje, prowadził i zamykał... zarówno te na plusie jak i na minusie ...

i z pasjonującego, pełnego emocji zajęcia jakim jest forex dojdziesz do monotonnego, nudnego, powtarzalnego klikania ... magia zniknie i zdasz sobie sprawę, że jednak nie o to Ci chodziło ; )
powodzenia.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

Ciekawe obligacje USA na + i Eur/Usd na +

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Farciarz pisze:
Update h6 GBP/JPY, kanał wzrostowy nadal w obronie, kolejna świeca do 20.00, wybronienie kanału nie neguje scenariusza próby ataku m5 i m15 na lokalne wsparcia w najbliższym czasie, tam wszystko się rozstrzygnie w okolicy 1,33
no tak.. h6 to kluczowy interwał ... :lol: :lol: :lol:

kiedyś tu jeden kolega h8 i h12 stosował a trejdował na h3 ... niesamowite wiara ma pomysly
Jutro też jest dzień.

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Farciarz pisze:
pedro pisze:
Farciarz pisze:
no tak.. h6 to kluczowy interwał ... :lol: :lol: :lol:

kiedyś tu jeden kolega h8 i h12 stosował a trejdował na h3 ... niesamowite wiara ma pomysly
rady to udziela ktoś, kto się choć trochę zna na temacie, w poście niżej Świeżakowi też przedstawiłeś się jako zimny, bez-emocjonalny, wszystkowiedzący Treder, umierający z nudów podczas zarabiania, zacznij kontrolować co wypisujesz najpierw :wink: bo przyprawiasz innych o chichotanie
jakiej rady ja Tobie udzieliłem? : ) ...

ja się w temacie interwałów h6 nie znam, ale na pewno można opracować i pod to systemy : )

!!! i broń mnie wszystkie bóstwa na świecie... ja naprawdę nie jestem wszystko wiedzący... jeżeli za takiego mnie uważasz lub odbierasz, to chciałbym Ciebie wyprowadzić z błędu... te pieprzone rynki nauczyły mnie pokory... albo to syndrom wchodzenia w wiek średni? ... nevermind.

kontroluje każde jedno słowo które tu piszę... jak Ent ... od Entów nauczyłem się, że słowa trzeba ważyć ; )

Świeżakowi napisałem jak to niestety wygląda... mi zajęło 5 lat dojście do tego, chociaż pierwszego dnia kiedy zainteresowałem się forexem dokładnie to usłyszałem/przeczytałem ... tak, długi proces przyjmowania do świadomości i akceptacji ... ale inni mają jeszcze dłuższy, a u mnie to już nawet nic nie kosztowało : ) ...

a o chichotanie to mnie Twoje wpisy przyprawiają jak je czytam ... szczerze piszę, nie obrażam : )
powodzenia!
Ostatnio zmieniony 02 sie 2016, 14:54 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro też jest dzień.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ropa WTI.... ostatnio pisałem o próbowaniu L z SL 39.50
jak ktoś łapał dołek (a może warto ? ;)) to jest na plusie ;) TP chwilowo nieznane.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany