DayTrading: Wtorek 02.08.2016
Re: DayTrading: Wtorek 02.08.2016
Edek czy tą parę ktoś na prawde gra ?, no nie jest realne żeby od 6 godzin nie potrafili się zdecydować na kilka pipsów w jednym kieruku
jest realne skoro się dzieje : )kolbi123 pisze:Edek czy tą parę ktoś na prawde gra ?, no nie jest realne żeby od 6 godzin nie potrafili się zdecydować na kilka pipsów w jednym kieruku
poprostu wszystkim taka cena za te jabłka pasuje i tyle...
taka sytuacja:
- targowisko i kilku sprzedawców IDENTYCZNYCH pod każdym względem jabłek,
- klienci idą do tego co ma najniższą cenę,
- inni sprzedawcy obniżają cenę,
- dochodzi do punktu, gdzie żaden sprzedawca nie może/nie chce obniżać już ceny,
- klienci kupują od byle jakiego, bo wszędzie cena taka sama
- cena się stabilizuje, dopóki nie pojawi się nowy sprzedawca oferujący lepsze jabłka po wyższej cenie lub gorsze jabłka po niższej cenie lub te same jabłka po niższej cenie,
i tak w koło macieju, 5 dni w tygodniu 24 godziny na dobę w każdej strefie czasowej.
get it? ...
Ostatnio zmieniony 02 sie 2016, 15:00 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
pedro pisze:jest realne skoro się dzieje : )kolbi123 pisze:Edek czy tą parę ktoś na prawde gra ?, no nie jest realne żeby od 6 godzin nie potrafili się zdecydować na kilka pipsów w jednym kieruku
taka sytuacja:
- dochodzi do punktu, gdzie żaden sprzedawca nie może/nie chce obniżać już ceny,
get it? ...
Tyle ze kupcy te jabłka chcą odsprzedać.
chcą odsprzedać po wyższej cenie żeby zarobić, ale nie ma klientów bo jest jeszcze stary zapas po tej cenie jest na rynku co oni kupilikolbi123 pisze:pedro pisze:jest realne skoro się dzieje : )kolbi123 pisze:Edek czy tą parę ktoś na prawde gra ?, no nie jest realne żeby od 6 godzin nie potrafili się zdecydować na kilka pipsów w jednym kieruku
taka sytuacja:
get it? ...
Jutro też jest dzień.
nie koniecznie . Mogą produkować sok jabłkowy ( kupować / sprzedawać akcje , obligacje itd. . )kolbi123 pisze:pedro pisze:jest realne skoro się dzieje : )kolbi123 pisze:Edek czy tą parę ktoś na prawde gra ?, no nie jest realne żeby od 6 godzin nie potrafili się zdecydować na kilka pipsów w jednym kieruku
taka sytuacja:
get it? ...

Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono
- moneymaker
- Gaduła
Świeżak44 pisze:No cóż, świetne wejścia w S, ale za szybkie, bezsensowne wyjścia.. Nie daję szans wykresowi zarobić dla mnie większej kasy. Biorę 1k gdzie powienem 6k, biorę 2k gdzie mógłbym 10k.. itd.Kiedy ja się w końcu nauczę w to grać???
Sugeruję przesuwać SL pod/nad ostatnią zamkniętą świeczkę na wykresie m5 lub m15, dopóki nie opanujesz innej metody wychodzenia z transakcji.
as przestworzy świetlny Yogi znów przemierza gwiezdne drogi ...Farciarz pisze:Pedro najbardziej ciekawy jest moment jak piszesz, że ci kontrolki świrują, a emocje rozsadzają trzewia...![]()
Prawdziwy z ciebie as
a Ty znów obrażasz bo nie masz argumentów ...
a poza tym właśnie pokazałeś, że nie umiesz czytać ...
i jak z Tobą dyskutować rzeczowo?
ile dzisiaj zarobiłeś? ...
ja trochę na edku i 19,5 pips na dax... na Longu, wyobraź sobie... pomimo, że spada ...
a Ty ile pips wycharatałeś? : )
. . . niezmiennie, powodzenia życzę
Jutro też jest dzień.
ale my nie dyskutowaliśmy o konkretnych trejdach mój drogi, tylko o podejściu do handlu . . .Farciarz pisze:Pedro rzeczowa dyskusja polega na wklejeniu jakiegoś scenariusza trejdu, ile ty masz lat, żeby się chwalić ile pipów zarobiłeś, chyba nie po to tutaj jesteś?
http://www.image-share.com/ijpg-3293-153.html
a po co tu jestem? ... nie wiem, ostatnio z przyzwyczajenia bardziej i z nudów chyba : )
w ciągu mojej tu historii na forum wkleiłem kilkadziesiąt trejdów... i co z tego?
chcesz kopiować moje wejścia? ...
wyrosłem z projektowania scenariuszy bo mi to pieniedzy nie dawalo... zrozumialem, że liczy się ruch (obojętnie w którą stronę) i podłączenie się do niego, wyjęcie czegoś dla siebie i tyle ... co mnie obchodzi projekcja h6? h4? nawet h1? ... nic, bo to projekcja... mam swój system, który doskonale i szlifuje... swoją przewagę, której szukałem i znalazłem... swoją,
średnia ema13, proste formacje świecowe, PA z wyższych interwałów ... tyle
a lat mam tyle na ile się czuję ; P
Jutro też jest dzień.
No fakt, prowadzenie pozycji miałem na żywioł. Jeszcze próbowałem skalpowac na tym wodospadzie, żeby zwiększać zyski, ale szło ciężko, bo był tylko jeden duży podskok. Trzeba było po prostu zająć pozycję S o 09:00 tak jak zrobiłem i zostawić w spokoju do miejsca, które ubiją kilka razy i by pasowało dla L...tak jak mówi teoria. Kompletny brak kontroli nad prowadzeniem transakcji i improwizacja pozbawiła mnie dobrych zysków. Zachciało mi się skalpować jeszcze.. To jest racja, żę dobry trejd to nie tylko udane wejście, ale jeszcze prowadzenie i wyjście i trzeba miec plan na to wszystko.
Ps. Co ciekawe, nawet tą szpilę rano o 9.00 można było przewidzieć, bo przed wzrostem na drugi szczyt według scenariusza nr.2 powinni sprawdzić jeszcze raz dolne wsparcie, a tego nie zrobili, tylko od razu pieli się do góry.. Cała ta dzisiejsza akcja była bardzo typowa dla DAX-a i w sumie przewidywalna.
Ps. Co ciekawe, nawet tą szpilę rano o 9.00 można było przewidzieć, bo przed wzrostem na drugi szczyt według scenariusza nr.2 powinni sprawdzić jeszcze raz dolne wsparcie, a tego nie zrobili, tylko od razu pieli się do góry.. Cała ta dzisiejsza akcja była bardzo typowa dla DAX-a i w sumie przewidywalna.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Zdążyli podebrac eSki na UsdTry?:)
A Edward zdaje się w końcu obrał kierunek na 1.20.
Na miesięcznym coś na kształt Orgr... Nawet jeśli lewe ramię dłuższe od głowy. Dlatego "coś na kształt"
A Edward zdaje się w końcu obrał kierunek na 1.20.
Na miesięcznym coś na kształt Orgr... Nawet jeśli lewe ramię dłuższe od głowy. Dlatego "coś na kształt"
Ostatnio zmieniony 02 sie 2016, 15:56 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami