DayTrading: Wtorek 02.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 sie 2016, 00:00

Wzrost
5
36%
Bez zmian
4
29%
Spadek
5
36%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 02.08.2016

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

h1,

szkoda, że nie mam czasu, bo trochę bym się ponapierd.....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:No cóż, świetne wejścia w S, ale za szybkie, bezsensowne wyjścia.. Nie daję szans wykresowi zarobić dla mnie większej kasy. Biorę 1k gdzie powienem 6k, biorę 2k gdzie mógłbym 10k.. itd. :/
Kiedy ja się w końcu nauczę w to grać???
Za ok. 20 000 godzin spędzonych na grze.

Zresztą, zadajesz błędne pytanie.
Prawidłowe pytanie brzmi:
"Kiedy ja się w końcu nauczę cieszyć z tego, co dostałem?"
Ostatnio zmieniony 02 sie 2016, 11:32 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

spacerolog pisze:
Świeżak44 pisze:Na DAX-ie scenariusz jednak spadkowy z typowym wycięciem SL o 9.00. Teraz mogą się trochę odbić od tego wsparcia na 10170.
A może tak ? Odbicie do niebieskiej strefy, uderzenie w czerwone X i dalej spadek ?
[imgObrazek][/img]
Byłbym ostrożny bo siła spadków na razie jest bardzo duża. Zauważ, że nawet nie podbijają po kolejnych dołkach, tylko kolejne wodospadziki leciały.. To świadczy o wielkiej słabości.

-- Dodano: 02 sie 2016, 11:46 --
fx-technik pisze:
Świeżak44 pisze:No cóż, świetne wejścia w S, ale za szybkie, bezsensowne wyjścia.. Nie daję szans wykresowi zarobić dla mnie większej kasy. Biorę 1k gdzie powienem 6k, biorę 2k gdzie mógłbym 10k.. itd. :/
Kiedy ja się w końcu nauczę w to grać???
Za ok. 20 000 godzin spędzonych na grze.

Zresztą, zadajesz błędne pytanie.
Prawidłowe pytanie brzmi:
"Kiedy ja się w końcu nauczę cieszyć z tego, co dostałem?"
Z czego mam się cieszyć??? Że nie potrafię wykorzystać nawet znanego mi scenariusza?? Wczoraj może mnie trochę zaskoczyli, ale dziś mogłem jechać z wykresem z zamkniętymi oczami i bez żadnych SL-ów bo wiedzaiłem, że maja tylko dwie drogi i gdzie się mniej więcej zdecydują...A co ja robię? Wskakuję idealnie w S i zaraz wyskakuje zupełnie bez powodu.. To jest jakieś nieracjonalne zachowanie, które zdarza mi się nie pierwszy raz. Gapię sie tylko na licznik z kasą, zamisat analizowac wykres.. :/
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

spacerolog pisze:
Świeżak44 pisze:Na DAX-ie scenariusz jednak spadkowy z typowym wycięciem SL o 9.00. Teraz mogą się trochę odbić od tego wsparcia na 10170.
A może tak ? Odbicie do niebieskiej strefy, uderzenie w czerwone X i dalej spadek ?
[imgObrazek][/img]
Dobrze kombinujesz. Klasyczne zagranie pod SR i LT.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

@Swieżak,
To co napisałeś w odpowiedzi na mój post znaczy jedno.
Odpuść sobie trading prawdziwymi pieniędzmi.
Jedyne co cię czeka to strata!
Masz błędne, iluzoryczne podejście do tematu.
Wydaje ci się, że wiesz i nie rozumiesz, że nie wiesz i nigdy wiedzieć nie będziesz.
Ponieważ prawa strona wykresu jest zawsze pusta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Nie ma pary poza G/J która co kolwiek chodzi, Być może za duzo graczy bo to nie jest zbyt mozliwe.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Mathon pisze:gj spadki dalej. Przebiło dołek wcześniejszy.
handluj i nie myśl za dużo czy spadnie czy urośnie :P

Handluj

Obrazek

@technik
Co się czepiasz Świeżaka. Może on rozumie więcej niż myślisz. Poczekamy jeszcze z pół roku, zrobisz kolejne kilka tysięcy wpisów na forum, a potem straty zaczną być uciążliwe i zabawa się skończy. Znikniesz wtedy i ślad po tobie zaginie.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2016, 12:54 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

No i co z tym EUR/PLN, spadamy na 4,00

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Świeżak44 pisze: Z czego mam się cieszyć??? Że nie potrafię wykorzystać nawet znanego mi scenariusza?? Wczoraj może mnie trochę zaskoczyli, ale dziś mogłem jechać z wykresem z zamkniętymi oczami i bez żadnych SL-ów bo wiedzaiłem, że maja tylko dwie drogi i gdzie się mniej więcej zdecydują...A co ja robię? Wskakuję idealnie w S i zaraz wyskakuje zupełnie bez powodu.. To jest jakieś nieracjonalne zachowanie, które zdarza mi się nie pierwszy raz. Gapię sie tylko na licznik z kasą, zamisat analizowac wykres.. :/
po prostu nie wiesz jeszcze co robić w danej sytuacji ... tylko, że kolejną trudnością a nawet paradoksem w tym banalnym buy lub sell biznesie jest to, że każda sytuacja jest inna/wyjątkowa/niepowtarzalna ... prawda, że mogą mieć znamiona podobieństwa, ale nie ma dwóch takich samych momentów w życiu ceny na wykresie ...

a poza tym, to szczerze pisząc 1k zysku na trejdzie to piękny pieniądz intraday.
powodzenia.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Woolf
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Woolf »

andrut pisze:No i co z tym EUR/PLN, spadamy na 4,00
Raczej chwilowa reakcja na komunikat ws ustawy frankowej.

Banki mogą otrzymać uzasadniony zarobek za operacje FX

02.08. Warszawa (PAP) - Prezydencki projekt tzw. ustawy frankowej zakłada, że przy wyliczaniu spreadu banki mogą otrzymać uzasadniony zarobek za dokonane operacje walutowe - poinformował Przemysław Bryksa, wicedyrektor Biura do Spraw Narodowej Rady Rozwoju w Kancelarii Prezydenta RP.

"Przy wyliczaniu spreadu założyliśmy, że banki mogą otrzymać uzasadniony zarobek za operacje walutowe, które przeprowadzały. Założyliśmy niewielki poziom odchylania od cen kupna i sprzedaży które ustala NBP (...) 0,5 proc. odchylenia od tych kursów" - powiedział Bryksa.

Dodał, że zakładane jest wprowadzenie odsetek, które będą należne konsumentom od kwot spreadowych jako rekompensata za spadek wartości pieniądza w czasie i utracone korzyści. (PAP)

Zablokowany