DayTrading: Wtorek 02.08.2016
Re: DayTrading: Wtorek 02.08.2016
h1,
szkoda, że nie mam czasu, bo trochę bym się ponapierd.....
szkoda, że nie mam czasu, bo trochę bym się ponapierd.....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Za ok. 20 000 godzin spędzonych na grze.Świeżak44 pisze:No cóż, świetne wejścia w S, ale za szybkie, bezsensowne wyjścia.. Nie daję szans wykresowi zarobić dla mnie większej kasy. Biorę 1k gdzie powienem 6k, biorę 2k gdzie mógłbym 10k.. itd.
Kiedy ja się w końcu nauczę w to grać???
Zresztą, zadajesz błędne pytanie.
Prawidłowe pytanie brzmi:
"Kiedy ja się w końcu nauczę cieszyć z tego, co dostałem?"
Ostatnio zmieniony 02 sie 2016, 11:32 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Byłbym ostrożny bo siła spadków na razie jest bardzo duża. Zauważ, że nawet nie podbijają po kolejnych dołkach, tylko kolejne wodospadziki leciały.. To świadczy o wielkiej słabości.spacerolog pisze:A może tak ? Odbicie do niebieskiej strefy, uderzenie w czerwone X i dalej spadek ?Świeżak44 pisze:Na DAX-ie scenariusz jednak spadkowy z typowym wycięciem SL o 9.00. Teraz mogą się trochę odbić od tego wsparcia na 10170.
[img][/img]
-- Dodano: 02 sie 2016, 11:46 --
Z czego mam się cieszyć??? Że nie potrafię wykorzystać nawet znanego mi scenariusza?? Wczoraj może mnie trochę zaskoczyli, ale dziś mogłem jechać z wykresem z zamkniętymi oczami i bez żadnych SL-ów bo wiedzaiłem, że maja tylko dwie drogi i gdzie się mniej więcej zdecydują...A co ja robię? Wskakuję idealnie w S i zaraz wyskakuje zupełnie bez powodu.. To jest jakieś nieracjonalne zachowanie, które zdarza mi się nie pierwszy raz. Gapię sie tylko na licznik z kasą, zamisat analizowac wykres..fx-technik pisze:Za ok. 20 000 godzin spędzonych na grze.Świeżak44 pisze:No cóż, świetne wejścia w S, ale za szybkie, bezsensowne wyjścia.. Nie daję szans wykresowi zarobić dla mnie większej kasy. Biorę 1k gdzie powienem 6k, biorę 2k gdzie mógłbym 10k.. itd.
Kiedy ja się w końcu nauczę w to grać???
Zresztą, zadajesz błędne pytanie.
Prawidłowe pytanie brzmi:
"Kiedy ja się w końcu nauczę cieszyć z tego, co dostałem?"

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Dobrze kombinujesz. Klasyczne zagranie pod SR i LT.spacerolog pisze:A może tak ? Odbicie do niebieskiej strefy, uderzenie w czerwone X i dalej spadek ?Świeżak44 pisze:Na DAX-ie scenariusz jednak spadkowy z typowym wycięciem SL o 9.00. Teraz mogą się trochę odbić od tego wsparcia na 10170.
[img][/img]
- fx-technik
- Fanatyk
@Swieżak,
To co napisałeś w odpowiedzi na mój post znaczy jedno.
Odpuść sobie trading prawdziwymi pieniędzmi.
Jedyne co cię czeka to strata!
Masz błędne, iluzoryczne podejście do tematu.
Wydaje ci się, że wiesz i nie rozumiesz, że nie wiesz i nigdy wiedzieć nie będziesz.
Ponieważ prawa strona wykresu jest zawsze pusta.
To co napisałeś w odpowiedzi na mój post znaczy jedno.
Odpuść sobie trading prawdziwymi pieniędzmi.
Jedyne co cię czeka to strata!
Masz błędne, iluzoryczne podejście do tematu.
Wydaje ci się, że wiesz i nie rozumiesz, że nie wiesz i nigdy wiedzieć nie będziesz.
Ponieważ prawa strona wykresu jest zawsze pusta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Nie ma pary poza G/J która co kolwiek chodzi, Być może za duzo graczy bo to nie jest zbyt mozliwe.
handluj i nie myśl za dużo czy spadnie czy urośnieMathon pisze:gj spadki dalej. Przebiło dołek wcześniejszy.

Handluj

@technik
Co się czepiasz Świeżaka. Może on rozumie więcej niż myślisz. Poczekamy jeszcze z pół roku, zrobisz kolejne kilka tysięcy wpisów na forum, a potem straty zaczną być uciążliwe i zabawa się skończy. Znikniesz wtedy i ślad po tobie zaginie.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2016, 12:54 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
No i co z tym EUR/PLN, spadamy na 4,00
po prostu nie wiesz jeszcze co robić w danej sytuacji ... tylko, że kolejną trudnością a nawet paradoksem w tym banalnym buy lub sell biznesie jest to, że każda sytuacja jest inna/wyjątkowa/niepowtarzalna ... prawda, że mogą mieć znamiona podobieństwa, ale nie ma dwóch takich samych momentów w życiu ceny na wykresie ...Świeżak44 pisze: Z czego mam się cieszyć??? Że nie potrafię wykorzystać nawet znanego mi scenariusza?? Wczoraj może mnie trochę zaskoczyli, ale dziś mogłem jechać z wykresem z zamkniętymi oczami i bez żadnych SL-ów bo wiedzaiłem, że maja tylko dwie drogi i gdzie się mniej więcej zdecydują...A co ja robię? Wskakuję idealnie w S i zaraz wyskakuje zupełnie bez powodu.. To jest jakieś nieracjonalne zachowanie, które zdarza mi się nie pierwszy raz. Gapię sie tylko na licznik z kasą, zamisat analizowac wykres..
a poza tym, to szczerze pisząc 1k zysku na trejdzie to piękny pieniądz intraday.
powodzenia.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Raczej chwilowa reakcja na komunikat ws ustawy frankowej.andrut pisze:No i co z tym EUR/PLN, spadamy na 4,00
Banki mogą otrzymać uzasadniony zarobek za operacje FX
02.08. Warszawa (PAP) - Prezydencki projekt tzw. ustawy frankowej zakłada, że przy wyliczaniu spreadu banki mogą otrzymać uzasadniony zarobek za dokonane operacje walutowe - poinformował Przemysław Bryksa, wicedyrektor Biura do Spraw Narodowej Rady Rozwoju w Kancelarii Prezydenta RP.
"Przy wyliczaniu spreadu założyliśmy, że banki mogą otrzymać uzasadniony zarobek za operacje walutowe, które przeprowadzały. Założyliśmy niewielki poziom odchylania od cen kupna i sprzedaży które ustala NBP (...) 0,5 proc. odchylenia od tych kursów" - powiedział Bryksa.
Dodał, że zakładane jest wprowadzenie odsetek, które będą należne konsumentom od kwot spreadowych jako rekompensata za spadek wartości pieniądza w czasie i utracone korzyści. (PAP)