DAX zwała, a EDek do góry?

jakarnak pisze:Ciekawe ile osób czeka na takie scenario:
DAX zwała, a EDek do góry?
Cały czas Ci tłumaczę, że przez wielkość Twojej pozycji zbyt wąskiego SL ustawiasz.Świeżak44 pisze:No i wycięło mi z rana znowu SL..Parę pipsów dosłownie. Chyba zaczne wchodzić bez SL, bo patrze że pozbawia mnie poważnych zysków zamiast ratować depo.
też ciekawe.... na 34-35 spadek. W sumie... a ten cudowny wskaźnik pokazujący te poziome linie to jest modyfikacja DSWS ? czy udostępniasz go czy tylko dla Ciebie?fx-technik pisze:
To jest proste, Świeżak - grasz pod prąd, a nigdy nie znasz dokładnie poziomu końca trendu.Świeżak44 pisze:No i wycięło mi z rana znowu SL..Parę pipsów dosłownie. Chyba zaczne wchodzić bez SL, bo patrze że pozbawia mnie poważnych zysków zamiast ratować depo.
Wiesz: "Maybe yes, maybe no, maybe, baby, I don't know!"karnak pisze:Miejsca na godzinnym dla wzrostu EDka jest, jak zechcą to tam dojadą, a jeśli nie to poniżej linii obrony wyjście z L:
Dokładnie niech sobie zysk z L rośnie, a jak zejdą poniżej linii wsparcia to zareaguję wyjściem z L - strategia ustalona i pozwalam zyskom rosnąć, jasne jak budowa cepa, niech rynek sobie robi co chce, a ja go tylko obserwuję i reaguję wg ustalonej reguły działania.fx-technik pisze:Wiesz: "Maybe yes, maybe no, maybe, baby, I don't know!"karnak pisze:Miejsca na godzinnym dla wzrostu EDka jest, jak zechcą to tam dojadą, a jeśli nie to poniżej linii obrony wyjście z L:
Wystarczy to, co ma wysokie PP zdarzenia.
A dalej niech sobie robi, co chce!
Widać, że nie rozumiesz zagadnienia ekspozycji na zmienność rynku.karnak pisze:Dokładnie niech sobie zysk z L rośnie, a jak zejdą poniżej linii wsparcia to zareaguję wyjściem z L - strategia ustalona i pozwalam zyskom rosnąć, jasne jak budowa cepa, niech rynek sobie robi co chce, a ja go tylko obserwuję i reaguję wg ustalonej reguły działania.fx-technik pisze:Wiesz: "Maybe yes, maybe no, maybe, baby, I don't know!"karnak pisze:Miejsca na godzinnym dla wzrostu EDka jest, jak zechcą to tam dojadą, a jeśli nie to poniżej linii obrony wyjście z L:
Wystarczy to, co ma wysokie PP zdarzenia.
A dalej niech sobie robi, co chce!
Każdy ma swój sposób na rynek.