DAX zwała, a EDek do góry?
DayTrading: Piątek 29.07.2016
Re: DayTrading: Piątek 29.07.2016
Ciekawe ile osób czeka na takie scenario:
No i wycięło mi z rana znowu SL..
Parę pipsów dosłownie. Chyba zaczne wchodzić bez SL, bo patrze że pozbawia mnie poważnych zysków zamiast ratować depo.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
jakarnak pisze:Ciekawe ile osób czeka na takie scenario:
a WTI sprawdziłem ponownie wyszło mi 39.60 teraz jako dołek. Pomierzyłem od dołu na monthly i od góry (ostatnich maxów Weekly). Wychodzi 39.60
Sugerowałem SL na 39.50 dla eLek, więc... pasuje. Choć to bardzo ciasny SL
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Cały czas Ci tłumaczę, że przez wielkość Twojej pozycji zbyt wąskiego SL ustawiasz.Świeżak44 pisze:No i wycięło mi z rana znowu SL..Parę pipsów dosłownie. Chyba zaczne wchodzić bez SL, bo patrze że pozbawia mnie poważnych zysków zamiast ratować depo.
Dziś dwie transakcje, 2 in plus. +325,28
Dzięki temu lipiec over +19k na te chwilę.
Otwarty wciąż sell na gbpusd i dax (mam sporo cierpliwości i czasu dla tych pozycji).
Policzyłem wszystkie transakcje z lipca. 121 zrobionych. 14 in minus, 107 in plus.
W tym tygodniu z zamkniętych wyszło : 22/22.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2016, 11:53 przez Ambasador, łącznie zmieniany 1 raz.
też ciekawe.... na 34-35 spadek. W sumie... a ten cudowny wskaźnik pokazujący te poziome linie to jest modyfikacja DSWS ? czy udostępniasz go czy tylko dla Ciebie?fx-technik pisze:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- fx-technik
- Fanatyk

To jest proste, Świeżak - grasz pod prąd, a nigdy nie znasz dokładnie poziomu końca trendu.Świeżak44 pisze:No i wycięło mi z rana znowu SL..Parę pipsów dosłownie. Chyba zaczne wchodzić bez SL, bo patrze że pozbawia mnie poważnych zysków zamiast ratować depo.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Miejsca na godzinnym dla wzrostu EDka jest, jak zechcą to tam dojadą, a jeśli nie to poniżej linii obrony wyjście z L:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk

Wiesz: "Maybe yes, maybe no, maybe, baby, I don't know!"karnak pisze:Miejsca na godzinnym dla wzrostu EDka jest, jak zechcą to tam dojadą, a jeśli nie to poniżej linii obrony wyjście z L:
Wystarczy to, co ma wysokie PP zdarzenia.
A dalej niech sobie robi, co chce!
Dokładnie niech sobie zysk z L rośnie, a jak zejdą poniżej linii wsparcia to zareaguję wyjściem z L - strategia ustalona i pozwalam zyskom rosnąć, jasne jak budowa cepa, niech rynek sobie robi co chce, a ja go tylko obserwuję i reaguję wg ustalonej reguły działania.fx-technik pisze:Wiesz: "Maybe yes, maybe no, maybe, baby, I don't know!"karnak pisze:Miejsca na godzinnym dla wzrostu EDka jest, jak zechcą to tam dojadą, a jeśli nie to poniżej linii obrony wyjście z L:
Każdy ma swój sposób na rynek.
- fx-technik
- Fanatyk

Widać, że nie rozumiesz zagadnienia ekspozycji na zmienność rynku.karnak pisze:Dokładnie niech sobie zysk z L rośnie, a jak zejdą poniżej linii wsparcia to zareaguję wyjściem z L - strategia ustalona i pozwalam zyskom rosnąć, jasne jak budowa cepa, niech rynek sobie robi co chce, a ja go tylko obserwuję i reaguję wg ustalonej reguły działania.fx-technik pisze:Wiesz: "Maybe yes, maybe no, maybe, baby, I don't know!"karnak pisze:Miejsca na godzinnym dla wzrostu EDka jest, jak zechcą to tam dojadą, a jeśli nie to poniżej linii obrony wyjście z L:
Każdy ma swój sposób na rynek.
Co się wiąże z czasem trwania transakcji, oraz z emocjami przeżywanymi przez tradera.