DayTrading: Piątek 22.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lip 2016, 00:00

Wzrost
3
21%
Bez zmian
6
43%
Spadek
5
36%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
czyjawiem
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 22.07.2016

Nieprzeczytany post autor: czyjawiem »

Tilosag pisze:W minionym tygodniu, w piątek, popełniłem błąd (post). Było to spowodowane błędnym wyznaczeniem linii, które było nie zgodne z moim systemem gry (niechlujstwo).

W przyszłym tygodniu spodziewam się kolejnego spadku EURUSD bez znaczących korekt lub pullbacków. W poniedziałek zajmę pozycję krótką z TP na 1.0845 (120 pipsów). Pozycja będzie obarczona ryzykiem; SL zostanie ustawiony na 30 pipsów.

Jeżeli podczas ruchu spadkowego wystąpią znaczące korekty lub pullbacki to plan się zmieni.

Bardzo dobra pozycja RR 1:4 ja osobiście eda nie ruszam. Dziwie się że ktoś to tyka w ogole.
A ty nie grasz niczego innego?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

MERLIN pisze:WTF -2w1 nawet nie dało rady ,liczysz na BATA ? -Popatrz na liniowy i oby Craba nie zrobili na EU-to tylko spostrzeżenie a nie rekomendacja :d
A jak się dobrze przyjrzeć, to jest RGR z szyją na 1.11221, co by oznaczało zasięg przynajmniej do C.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
WTF?
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WTF? »

MERLIN pisze:WTF -2w1 nawet nie dało rady ,liczysz na BATA ? -Popatrz na liniowy i oby Craba nie zrobili na EU-to tylko spostrzeżenie a nie rekomendacja :d
No może tak być, muszę zrewidować poglądy :roll: Wczoraj trochę popiłem i mogłem widzieć różne rzeczy :d :564:

Jak wstawiłeś ceny obok zniesień? Ręcznie czy można to automatycznie ustawić?
"...Jeden traci, drugi się bogaci..."

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze:
A jak się dobrze przyjrzeć, to jest RGR z szyją na 1.11221, co by oznaczało zasięg przynajmniej do C.
A to jest kompatybilne z tym pomiarem:
EURUSDDaily.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
Tilosag
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tilosag »

czyjawiem pisze:
Tilosag pisze:W minionym tygodniu, w piątek, popełniłem błąd (post). Było to spowodowane błędnym wyznaczeniem linii, które było nie zgodne z moim systemem gry (niechlujstwo).

W przyszłym tygodniu spodziewam się kolejnego spadku EURUSD bez znaczących korekt lub pullbacków. W poniedziałek zajmę pozycję krótką z TP na 1.0845 (120 pipsów). Pozycja będzie obarczona ryzykiem; SL zostanie ustawiony na 30 pipsów.

Jeżeli podczas ruchu spadkowego wystąpią znaczące korekty lub pullbacki to plan się zmieni.

Bardzo dobra pozycja RR 1:4 ja osobiście eda nie ruszam. Dziwie się że ktoś to tyka w ogole.
A ty nie grasz niczego innego?
Od wielu lat tylko EURUSD.

Jako ciekawostkę mogę dodać, że na EURUSD, moim zdaniem, można maksymalnie, realnie wyciągnąć około 70 pipsów dziennie.

PaDo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PaDo »

Na edku ważny tydzień na wykresie tygodniowym możliwy koniec niedzwiedziej korekty płaskiej
Na miesięcznym też zapalili czerwoną lampę ,zobaczymy jak skończy się miesiąc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Szczyt impulsu nie jest szczytem fali
Nie widzisz z bliska spójrz z daleka
Strach jest zabójcą umysłu

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Bemowo1 pisze:Dla tych co mają sporo pieniędzy i chcą ich mieć dużo więcej. Jeden warunek - duże jaja

A inni mogą zobaczyć jak działa Parabolic SAR

Nie ja jestem autorem (wstawiłem SAR), moje są ustawienia dla kabla na H4 (uważam, że niezłe - zwłaszcza moment obrony zarobionej pozycji)
Testowałem dla dźwigni 1:100, przed brexitem miał niestety kłopoty (przetrwał, dźwignia nie pozwoliła na więcej)
Daj sobie z EA spokój i innych na minę nie wsadzaj, Seba!
Robot tego typu nie może zarabiać, ponieważ nie opisuje rzeczywistości,
tylko to co widzimy na wykresie już dokonanym, zamkniętym.
Z tego samego powodu ludzie tracą tradując manualnie, ponieważ wydaje im się,
że to co widzą w przeszłości można przenieść na teraźniejszość.
A, to nie jest prawda.
Fakt, że widzimy np. pewne sygnały wskaźnika na wykresie dokonanym, i one
super się zgadzają, nie oznacza, że nie było po drodze innych sygnałów, których nie widzimy.
Gdyby wszystkie pojawiające się sygnały zostawały na wykresie, wtedy by się niektórym oczy
szeroko otworzyły, w jakie bzdury wierzyli.

Kiedyś znalazłem w necie pewnego robota i go zapodałem jednemu profesjonalnemu programiście.
Bo na teście historycznym zarabiał.
On popatrzał i powiedział, że w kodzie jest błąd poważny, logiczny.
No i zauważyłem, że były tylko szorty.
Najpierw poprawiłem ten błąd z longami, wyniki testów od razu się pogorszyły.
Gdy ten programista poprawił resztę, to robot stał się "normalny", skuteczność ok. 27%.

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

Wracając do Zaorskiego, czy ktoś ma ściągnięte jego statementy z runów?
Ewentualnie może wiecie, jakimi wielkościami pozycji inwestował na każdym etapie inwestowania?

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

fx-technik pisze:
Bemowo1 pisze:Dla tych co mają sporo pieniędzy i chcą ich mieć dużo więcej. Jeden warunek - duże jaja

Nie ja jestem autorem (wstawiłem SAR), moje są ustawienia dla kabla na H4 (uważam, że niezłe - zwłaszcza moment obrony zarobionej pozycji)
Testowałem dla dźwigni 1:100, przed brexitem miał niestety kłopoty (przetrwał, dźwignia nie pozwoliła na więcej)
(...)
Gdy ten programista poprawił resztę, to robot stał się "normalny", skuteczność ok. 27%.
Morał z tego taki - było nie poprawiać, to by skuteczność nie spadła :lol:
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

xhDog pisze:
fx-technik pisze:

(...)
Morał z tego taki - było nie poprawiać, to by skuteczność nie spadła :lol:
Pod warunkiem trendu spadkowego... :lol:

Zablokowany