DayTrading: Piątek 22.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lip 2016, 00:00

Wzrost
3
21%
Bez zmian
6
43%
Spadek
5
36%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 22.07.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

WTF? pisze:
Mam trochę podpowiedzi z BOSSA USD. Patrząc na dolara wspieram się ich indeksem ,doszli do 61,8% zniesienia wzrostów dolara i się odbili. Porównując oba wykresy to widzę że dolar jest o krok nad przepaścią. Widze z niego że przy 1.082 jest kop w górę. A na razie nietoperz w grze.
Piszę to co widzę. Nie oceniam nikogo. Wydaje mi się że po to właśnie to forum jest. Może ktoś widzi co innego niech się podzieli :mrgreen:
No to widzisz tylko to, czego nie ma w rzeczywistości.
Czyli, masz jakąś wizję i nic poza tym.

I nie chodzi tu o ocenę twojej osoby.
Tylko o realia, które już są na wykresie.
Jeżeli ma się odbić, to będą sygnały popytu nad podażą.
I dopiero, gdy się ta przewaga popytu ustali, to cena poleci do góry.
Ale nie dlatego, że ktoś widzi jakieś wsparcie "nie do pokonania", albo nietoperza.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
WTF?
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WTF? »

Może tak a może nie. Każdy ma swój styl i każdy ma swoją strategię. Lepiej teraz brać elkę ze sl po 1.0930 niż po 1.1230 z takim stopem . Poza tym popatrz na konsole z 1.9.2000 do 2002 roku też były dwa dołki i ostatni najwyżej potem pompa. Może wróże z fusów ale to moje wróżby , moje pieniądze.

Pozdrawiam

:564:
"...Jeden traci, drugi się bogaci..."

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

WTF? pisze:Może tak a może nie. Każdy ma swój styl i każdy ma swoją strategię. Lepiej teraz brać elkę ze sl po 1.0930 niż po 1.1230 z takim stopem . Poza tym popatrz na konsole z 1.9.2000 do 2002 roku też były dwa dołki i ostatni najwyżej potem pompa. Może wróże z fusów ale to moje wróżby , moje pieniądze.

Pozdrawiam

No to, skoro lubisz oddawać swoje pieniądze bogatym, to... :564:

-- Dodano: 23 lip 2016, 15:34 --
EURUSDWeekly.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

Co wam mówi wykres na EURPLN, bo mi teraz trochę namieszał, niby wsparcie w okolicy, ale...

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

andrut pisze:Co wam mówi wykres na EURPLN, bo mi teraz trochę namieszał, niby wsparcie w okolicy, ale...
Andrut czemu nie wrzucisz wyzszego interwału

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

andrut pisze:Co wam mówi wykres na EURPLN, bo mi teraz trochę namieszał, niby wsparcie w okolicy, ale...
Akurat H1 nic nie mówi.
Z D1 jesteśmy w korekcie silnego popytu blisko ceny Open tego ruchu do góry.
Natomiast, jeżeli chodzi o oznaki popytu, to na H4 jeszcze nie ma nic konkretnego..

Awatar użytkownika
Tilosag
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tilosag »

W minionym tygodniu, w piątek, popełniłem błąd (post). Było to spowodowane błędnym wyznaczeniem linii, które było nie zgodne z moim systemem gry (niechlujstwo).

W przyszłym tygodniu spodziewam się kolejnego spadku EURUSD bez znaczących korekt lub pullbacków. W poniedziałek zajmę pozycję krótką z TP na 1.0845 (120 pipsów). Pozycja będzie obarczona ryzykiem; SL zostanie ustawiony na 30 pipsów.

Jeżeli podczas ruchu spadkowego wystąpią znaczące korekty lub pullbacki to plan się zmieni.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Tilosag pisze:W minionym tygodniu, w piątek, popełniłem błąd (post). Było to spowodowane błędnym wyznaczeniem linii, które było nie zgodne z moim systemem gry (niechlujstwo).

W przyszłym tygodniu spodziewam się kolejnego spadku EURUSD bez znaczących korekt lub pullbacków. W poniedziałek zajmę pozycję krótką z TP na 1.0845 (120 pipsów). Pozycja będzie obarczona ryzykiem; SL zostanie ustawiony na 30 pipsów.

Jeżeli podczas ruchu spadkowego wystąpią znaczące korekty lub pullbacki to plan się zmieni.
Myślimy identycznie

-- Dodano: 23 lip 2016, 16:58 --

tygodniowa świeca według mnie jest świecą, która wyłamała wsparcie (tydzień się nie skończył - potencjalna luka hossy może zmienić układ sił)

Pod tę świecę będę wchodził (na ten moment - nie mogę tym wskaźnikiem ustawić tam mierzenia)
Stop loss 10 pips nad świecą

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

WTF? pisze:Może tak a może nie. Każdy ma swój styl i każdy ma swoją strategię. Lepiej teraz brać elkę ze sl po 1.0930 niż po 1.1230 z takim stopem . Poza tym popatrz na konsole z 1.9.2000 do 2002 roku też były dwa dołki i ostatni najwyżej potem pompa. Może wróże z fusów ale to moje wróżby , moje pieniądze.

Pozdrawiam

Otóż to - jestem za :564: :564:

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

WTF-gdzie ty widzisz Bata na EU to ja nie mam pojęcia ,nie pytam nawet o Motyla

Zablokowany