DayTrading: Piątek 22.07.2016
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 22.07.2016
To musi działać w każdej skali, tylko spread musi być mały.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
- moneymaker
- Gaduła
Mam jedno konto u broka MM, spread na edku ok. 2 pips; pomimo, że konto demo, wielokrotnie zaobserwowałem, że spread się czasami "magicznie" rozszerzał i ciął Sl-e; więc do skalpingu wybór broka jest bardzo ważny. Mam małe doświadczenie, jeżeli chodzi o ECN, ale wydaje się, że jest ono sensowniejsze.
ale tam nic nie widać po tych kreskach!Świeżak44 pisze:Na DAX-ie na H4 RSI wskazuje że to juz raczej koniec.. Zaczynam się powoli rozglądać za S od dzisaj. I to na realu.. Ten wykres RSI na H4 naprawdę nie kłamie..
Oczywiście. Im mniejszy spread tym lepiej a szczególnie dla kogoś kto skalpuje. Kiedyś Comparic pokazywał tabele zysków klientów u poszczególnych broków. Najwięcej zarabiających klientów było u broka co miał najmniejszy spread. A taki niby szczegół ten spread wydawałoby sięmoneymaker pisze:Mam jedno konto u broka MM, spread na edku ok. 2 pips; pomimo, że konto demo, wielokrotnie zaobserwowałem, że spread się czasami "magicznie" rozszerzał i ciął Sl-e; więc do skalpingu wybór broka jest bardzo ważny. Mam małe doświadczenie, jeżeli chodzi o ECN, ale wydaje ,i się ze jest ono sensowniejsze.

- warewolf300
- Stały bywalec
Trzeba uwzględniać koszty transakcyjne w R:R i można jechać. W godz. dobrej płynności najlepsi brokerzy ECN dają spread na edku 0-0.1 pips (na ujku 0.2-0.3) oraz prowizję za lot 5.5 USD co przekłada się na koszt ok. 0.6-0.9 pips na transakcję. Jeśli grasz z b. ciasnym SL 1 pips (to jest wykonalne ale najlepiej używać EA do wspomagania tradingu) + koszty = 1.6-1.9 pips . Więc jak bierzesz 2 pipsy (to jest mało) to masz już lepiej niż 1:1 a dalej liczy się już skuteczność. Zupełnie spokojnie można grać np. SL 2 pips targetując zysk 5 i masz lepiej niż 2:2. Albo ignorujesz koszty transakcyjne w SL/TP i pokrywasz je dodatkową zyskowną transakcją, która pokryje ci koszty x tradów.Cblondyn pisze:Przy takim SL stosunek spread/SL jest zbyt duży. Przykład spread =1pip to:kolbi123 pisze:Próbował ktoś grać na edku na zyski rzędu 2-5 pip i duzo transakcji ?.
1/2=50%
1/5=20%
To są wartości które doprowadzą do najszybszego wyczyszczenia konta. Owszem jest szansa na zarabianie ale chyba tylko teoretycznie.
--------------
FXWare.pl - oprogramowanie dla MT4 i MT5 - sprawdź!
"Limits, like fears, are often just an illusion."
Im gorszy stosunek spread/SL tym wieksza skuteczność systemu musi być. Uważam, że przy spread=1pips min SL to 5 pips. To i tak daje 20% przewagi rynku na graczem. Przy założeniu SL=TP.warewolf300 pisze:
Trzeba uwzględniać koszty transakcyjne w R:R i można jechać. W godz. dobrej płynności najlepsi brokerzy ECN dają spread na edku 0-0.1 pips (na ujku 0.2-0.3) oraz prowizję za lot 5.5 USD co przekłada się na koszt ok. 0.6-0.9 pips na transakcję. Jeśli grasz z b. ciasnym SL 1 pips (to jest wykonalne ale najlepiej używać EA do wspomagania tradingu) + koszty = 1.6-1.9 pips . Więc jak bierzesz 2 pipsy (to jest mało) to masz już lepiej niż 1:1 a dalej liczy się już skuteczność. Zupełnie spokojnie można grać np. SL 2 pips targetując zysk 5 i masz lepiej niż 2:2. Albo ignorujesz koszty transakcyjne w SL/TP i pokrywasz je dodatkową zyskowną transakcją, która pokryje ci koszty x tradów.
Każdy mniejszy SL wymaga zwiekszonej skuteczności aby w ogóle coś zarobić. I każdy system ma górną granice skuteczności której się nie da zwiększyć.
Trzeba pamietać, że ze wzrostem TP/zmniejszeniem SL skutecznośc maleje.
Moje zdanie
- fx-technik
- Fanatyk
Edek zawisł.
Co może sugerować taki scenariusz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
- warewolf300
- Stały bywalec
SL powinien być uzależniony od miejsca na wykresie oraz bieżącego ATR, spread jest tutaj ważny ale nie najważniejszy. Zyskowność to połączona funkcja RR, SK i MM.Cblondyn pisze:
Im gorszy stosunek spread/SL tym wieksza skuteczność systemu musi być. Uważam, że przy spread=1pips min SL to 5 pips. To i tak daje 20% przewagi rynku na graczem. Przy założeniu SL=TP.
Każdy mniejszy SL wymaga zwiekszonej skuteczności aby w ogóle coś zarobić. I każdy system ma górną granice skuteczności której się nie da zwiększyć.
Trzeba pamietać, że ze wzrostem TP/zmniejszeniem SL skutecznośc maleje.
http://www.equitycurvesimulator.com/
--------------
Jak nic nie widać? RSI widać.. Widzisz dywergencję.. NA H4 ten wskaźnik nie kłamie.. A kreski też widać jak się powiększyeliroPL pisze:ale tam nic nie widać po tych kreskach!Świeżak44 pisze:Na DAX-ie na H4 RSI wskazuje że to juz raczej koniec.. Zaczynam się powoli rozglądać za S od dzisaj. I to na realu.. Ten wykres RSI na H4 naprawdę nie kłamie..

http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/130408
-- Dodano: 22 lip 2016, 16:36 --
Widzieliście ropę przed chwilą??? Czyli jednak w dół??

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.