DayTrading: Piątek 22.07.2016
Re: DayTrading: Piątek 22.07.2016
Próbował ktoś grać na edku na zyski rzędu 2-5 pip i duzo transakcji ?.
Lepiej zes nie mógł trafic...kolbi123 pisze:Próbował ktoś grać na edku na zyski rzędu 2-5 pip i duzo transakcji ?.
Jest tu ekspert od takich transakcji...
(to bez sarkazmu było)

Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
sl odpowiednio mały ? Trzeba byłoby cisnąć na minutowym. Ja nie próbowałem.kolbi123 pisze:Próbował ktoś grać na edku na zyski rzędu 2-5 pip i duzo transakcji ?.
The only way is up
- fx-technik
- Fanatyk
Ja się ustawiam pod kupno w ten sposób, po 10130.7.Świeżak44 pisze:OK. Ale niech najpierw przejdą te wszystkie linie.. Zobaczymy jak sobie z tym dzisiaj poradzą. Chętnie to zobaczę PS.DAX to powinien być znacznie wyżej, ale się cykają..fx-technik pisze:DAX30 jest w konsoli-korekcie po momentum wzrostowym.
Jak znam ten instrument, PP że dziś dojedzie do 10200 jest bardzo duże.
Ale dopiero, gdy mi rynek stworzy warunki.
EA ma zadane parametry - ja czekam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Tz nie wydaje sie to zbyt sensowne, ale patrząc na edka......TsunamiPL pisze:sl odpowiednio mały ? Trzeba byłoby cisnąć na minutowym. Ja nie próbowałem.kolbi123 pisze:Próbował ktoś grać na edku na zyski rzędu 2-5 pip i duzo transakcji ?.
- moneymaker
- Gaduła
Coś Ty się naparł na tego edka? Były dziś ciekawsze instrumenty do grania. Jeżeli na edku masz wysoki spread, i brokera MM, to bądź pewny, że SL-e będziesz miał wycinane. Podawałem Ci link do filmu, wczoraj, czy przedwczoraj, proszę obejrzyj go i zrozum co tam jest mówione.kolbi123 pisze:Tz nie wydaje sie to zbyt sensowne, ale patrząc na edka......TsunamiPL pisze:sl odpowiednio mały ? Trzeba byłoby cisnąć na minutowym. Ja nie próbowałem.kolbi123 pisze:Próbował ktoś grać na edku na zyski rzędu 2-5 pip i duzo transakcji ?.
- fx-technik
- Fanatyk
To mój znajomy, nie ja.TsunamiPL pisze:sl odpowiednio mały ? Trzeba byłoby cisnąć na minutowym. Ja nie próbowałem.kolbi123 pisze:Próbował ktoś grać na edku na zyski rzędu 2-5 pip i duzo transakcji ?.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
8 transakcji, 7 in plus. +908,80
Zostaje zatem tysiak...
Zostaje zatem tysiak...
Przy takim SL stosunek spread/SL jest zbyt duży. Przykład spread =1pip to:kolbi123 pisze:Próbował ktoś grać na edku na zyski rzędu 2-5 pip i duzo transakcji ?.
1/2=50%
1/5=20%
To są wartości które doprowadzą do najszybszego wyczyszczenia konta. Owszem jest szansa na zarabianie ale chyba tylko teoretycznie.
A może faktycznie pójdą w góre, bo patrząc na ropę to po takiej konsolidacji będzie wystrzał jak z armaty.. Ubijaja dno już od długiego czasu.. Ropa na pewno pójdzie razem z SP500.
I to jest argument za wzrostami, bo jak wszystko drożeje, to dlaczego ropa ma tanieć? W kązdym razie ruch będzie z 6 dolarów w którąś stronę..
I to jest argument za wzrostami, bo jak wszystko drożeje, to dlaczego ropa ma tanieć? W kązdym razie ruch będzie z 6 dolarów w którąś stronę..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.