Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
eresz
Gaduła
Gaduła

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: eresz »

irmentruda pisze:Poki co to ten fox was nabral na sell na audi.
Póki co, to ten fox nabrał Cię na BUY, w który sam uwierzyłeś widząc dużą świeczkę wzrostową na H4.

Nie ma co przewidywać przyszłości w trakcie tworzenia się świecy (chociaż maccyw sobie jakoś z tym radzi). Celowo czekałem jak się zamknie kolejna świeczka H4, która tylko potwierdziła manipulację. Na NZDUSD manipulacja trwała kilka świeczek, tutaj już 2 dzień, ale kierunek już został obrany: południe. Trzeba się tylko nie dać nabrać na wzrosty. :)

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2016, 16:23 przez eresz, łącznie zmieniany 1 raz.

eresz
Gaduła
Gaduła

maccyw pisze:PS. Eresz, doczekałeś się swojej własnej terminologii "Manipulacja Eresza". Fajnie brzmi xD
brzmi bardzo fajnie, tylko, że ja tego nie wymyśliłem, ja ją tylko dostrzegłem :D

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

OK, rozumiem, przeczytam to sobie i spróbuję przetrawić ;) rozumiem że ta manipulacja to coś takiego jak zaznaczyłem na obrazku - z tym że "manipulacją" sa dwie ostatnie świece, przykrywające całą, kilkudniową konsolidację?

Tylko mała poprawka - o ile mówimy o tym samym patternie, to ICT nazywał go raczej chyba turtle soup :D on się kształtował na NY Open, jeśli dobrze pamiętam ten filmik

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Sorry faktycznie "tourtle soup" xD Nie wiem czemu mi się zapamiętało jako total soup xD I ona nie tyle co tworzy się na NY sesji tylko kończy się wtedy tworzyć, ale tak to o to chodzi.

Co do manipulacji - tak, dokładnie to jest najbezpieczniejszy moment wejścia. To samo znajdziesz przykładowo na USD/CHF w dniu 12 lipca na H4 dwie świeczki jedna o 8 rano druga o 12 w południe (przynajmniej ja mam takie godziny dla tych świec) ale łatwo to dostrzec masz małą konsolidację (1-2 dni) manipulacja w dół i dalszy ruch do góry. Czyli w sumie wtedy kiedy mnie wywaliło bo olałem manipulacje :D

Eresz - tylko albo raczej aż :D To samo można powiedzieć o Elliocie, wszkaże on tylko dostrzegł fale xD

EDIT: Patryś, jeszcze wtedy na USD/CHF co pojawiła się ta manipulacja o której napisałem powyżej masz fajny przykład na M15 właśnie tego tourtle soup (przynajmniej ja to traktuje jako tourtle soup) i dlatego uważam że dałem się zrobić jak dziecko. Bo mimo że wszedłem pod prąd to wykres wrzeszczał jak do debila że to jest BUY zwłaszcza że jako potwierdzenie dla BUY jak masz to wcięcie na M15 to tuż nad nim utworzyły się ładne order blocks zanim wykres eksplodował do góry.

Patryś
Gaduła
Gaduła

Mhm, widzę. Znaczy tak mi się wydaje xD Rzeczywiście powstał tam turtle soup (idealnie o 14:30) - powstały dwie duże, przeciwstawne świece. Czy to było wystarczającym sygnałem do wejścia?

maccyw
Gaduła
Gaduła

Tak, chociaż zawsze może być tak jak teraz zamknąłem USD/CHF z malutką stratą (pomimo pięknego wcięcia) aczkolwiek ryzykowałem wchodząc ok 15:00 to już trochę późno na trejdy. No i nie było manipulacji Eresza. I chociaż jak dla mnie wciąż jest to BUY to zamknąłem bo...bo mam to gdzieś, nie pozwolę im dojść nawet do mojego SL.

Wychodzi na to że się chcą zakumulować przed jutrem. I o ile dane z Chin o 4 rano nie będą pretekstem by wystrzelić do góry jakiś syf (akumulacja) aby na sesji popołudniowej wtedy kontynuować jednak spadki, to widzę to w ten sposób że będą akumulowali tą pozycję przez noc i z rana, zależy co zobaczy się na wykresach rano, ale wszystko wskazuje na to że jutro zobaczymy jak USD/CHF zapierdziela do góry i tworzy nowe HH na H4. Ale nie jestem tego w stanie stwierdzić wcześniej niż jutro o 11-12 rano, zwłaszcza że jeszcze będą te dane z Chin a to też jakiś pretekst do poruszania ceną.

Ciekaw jestem tej analizy, bo jak to tak działa jak to zacząłem rozumieć...to jest to łatwiejsze niż mi się wydawało i mogę wtedy śmiało stwierdzić - I see these little fuckers xD

Patryś
Gaduła
Gaduła

http://www.markettradersedge.com/turtle ... rder-flow/

Czy to jest dobre wytłumaczenie jak wygląda turtle soup? Wiem, że pewnie powinienem się odwołać do filmiku Mike'a z Market Maker, ale tak jak powiedziałem - jakoś bardziej przemawia do mnie słowo pisane :D

maccyw
Gaduła
Gaduła

Tak, to jest to w w dużej skali :D

Natomiast ja nazywam też takim turtle soupem to co poniżej, przy czym jest to w skali mikro w porównaniu do tego Twojego :D

Obrazek

eresz
Gaduła
Gaduła

bfx pisze:Tylko dlatego że moje główne TFy to D1 i W1.
Nzd będę trzymał pewnie kilka miesięcy. Główną pozycje mam na nzdchf. Wspomniałem o tym chyba tydzień temu. A kto pamięta audnzd? TP mam 2 razy dalej niż minimalny. :)
Co daje Ci sygnał, że po kilku miesiącach czas już wyjść z pozycji?

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Obrazek

sprawdzmy czy historia lubi sie powtarzac czy jednak nie :p
fox zlapalem cie za jaja :D
moze napisze do Goldman Sachs aby wyslali mi jakis list gratulacyjny powiesze go sobie nad lozkiem hehe :D
a moze fox wie ze ja wiem i zaczal manipulowac mna :p
czas pokaze 8)

p.s. a moze CJ kiedys tez byl Foxem skoro wie to co wie :shock:
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

ODPOWIEDZ