żeby nie pisać 2 razy tego samego, odsyłam do poprzednich postówPatryś pisze:@Eresz - mógłbyś wytłumaczyć co rozumiesz poprzez stop hunt reversal? Najlepiej jakbyś dodał jakiś obrazek
http://forex-nawigator.biz/forum/z-kapi ... ml#p823805
żeby nie pisać 2 razy tego samego, odsyłam do poprzednich postówPatryś pisze:@Eresz - mógłbyś wytłumaczyć co rozumiesz poprzez stop hunt reversal? Najlepiej jakbyś dodał jakiś obrazek
mniej więcej o to chodzi, popatrz sobie na eurcad: masz testowanie poziomu i dziś na koniec sesji azjatyckiej wybicie kilka pipsów pod i powrót. A na H4 wszystko się układa w ładne piny.Patryś pisze:OK, czyli można powiedzieć że to fbo + najleiej duża świeca momentum je poprzedzająca?
Domyślam się, że szukasz takich zagrań głównie na H1 i na H4, a za na niższych tf-ach są już mniej wiarygodne?
nie patrzę na trendy D czy W, bo takie manipulacje to dla mnie krótkoterminowe inwestycje. Ten eurcad ładnie skoczył na 100 pipek - w sam raz na dzienny zyskPatryś pisze:OK, teraz jest to dla mnie zrozumiałe![]()
A powiedz mi jeszcze tylko, czy szukasz takich stop huntów, dających okazję do wejścia zgodnie z trendem na D1/W1, czy trend długoterminowy nie ma dla Ciebie znaczenia?
powrót jest, czekamy na MANIPULACJĘ!eresz pisze:A ja obserwuję usdjpy pod kątem SELL. Jeśli wrócą na szczyty i będą manipulować
![]()