Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

maccyw pisze:DavidFX - miałeś rację, tak odwrócili AUD/NZD na BUY

CBlondyn - jeżeli chodzi o USD/CHF bo pewnie chodzi Ci o moje wejście.
Przyznam się, że nie analizowałem żadnego wejścia z tego dziennika :). Oglądałem pobieżnie wykresy. Bo nie znam szczegółów strategii.

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Ok, bo myślałem że Ci o to chodzi :)

Natomiast ja bynajmniej Cię nie atakuje ani nie zamierzam tu się mądrzyć bo Ty swoje racje masz i to przyznaję ale co do całej tej ideologii i błaznowania to muszę się odnieść do jednej osoby. Sprawdź sobie kto to jest Michael Burry napieprzali się swego czasu z niego banki, gość założył się na grubą forsę z bankami że dojdzie do kryzysu na rynku nieruchomości a pakiety (czy jak to tam się zwie) na kredyty hipoteczne znacznie spadną na wartości. Założył się w 2007 roku, rok później zarobił na czysto 100 milionów USD. Morał z tego taki, że czasem coś co się wydaje bajką okazuje się rzeczywistością. Tymczasem banki nie wierzyły w to że hipoteki kiedykolwiek spadną na wartości tymczasem rok 2008 przyniósł nielada odpowiedź.

EDIT: Ale nie, to jak się okazuje nie był stop run xD

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

Cblondyn pisze: Przyznam się, że nie analizowałem żadnego wejścia z tego dziennika :). Oglądałem pobieżnie wykresy. Bo nie znam szczegółów strategii.

Zapomniałeś dopisać: "jestem tu tylko po to, aby trollować"

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

eresz pisze:
Cblondyn pisze: Przyznam się, że nie analizowałem żadnego wejścia z tego dziennika :). Oglądałem pobieżnie wykresy. Bo nie znam szczegółów strategii.

Wybacz ale sam pomysł o Lisie jest tak absurdalny, że nie widziałem sensu wgłębiać się bardziej :).
I mam rozumieć, że jeśli ktoś ma pisać cokolwiek to tylko dobrze albo wcale. Nieźle.

eresz
Gaduła
Gaduła

Cblondyn pisze:
eresz pisze:

Wybacz ale sam pomysł o Lisie jest tak absurdalny, że nie widziałem sensu wgłębiać się bardziej :).
I mam rozumieć, że jeśli ktoś ma pisać cokolwiek to tylko dobrze albo wcale. Nieźle.
Jeśli twierdzisz, że to naprawdę lis składa zlecenia, to faktycznie jest to absurdalne.
A wystarczy tylko skojarzyć cechy lisa z działaniami banków: przebiegłe, cwane i fałszywe. Cała tajemnica.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

eresz pisze:
Jeśli twierdzisz, że to naprawdę lis składa zlecenia, to faktycznie jest to absurdalne.
A wystarczy tylko skojarzyć cechy lisa z działaniami banków: przebiegłe, cwane i fałszywe. Cała tajemnica.
To ja cokolwiek o Lisie pisałem? To w końcu jest ten Lis czy go nie ma bo już się w tym gubie. Że się dałem wkręcić w te polemike

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

eresz wstaw analize gbpjpy jestem ciekaw co sadzisz o dzisiejszym rajdzie :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

eresz
Gaduła
Gaduła

DavidFx pisze:eresz wstaw analize gbpjpy jestem ciekaw co sadzisz o dzisiejszym rajdzie :D
Tak na szybko z telefonu ,to przyznaję, że na m15 i m30 były manipulacje, ale trzeba mieć na uwadze, że wyższe tfy mają pierszeństwo, a na h4 żadnych manipulacji nie było, tylko wspinanie w górę. Chyba, że sesja azjatycka zakryje dzisiejszy wzrost. No i spójrz na weekly: to dopiero jest manipulacja :)

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Eresz - manipulacja, o ile dobrze ją interpretuje, wskazuje że powinni rosnąć. Dodatkowo powstało ostre wcięcie na Daily.

Z drugiej strony jesteśmy w silnym trendzie spadkowym i dzisiaj (w środę) ze stanowiska ma ustąpić Cameron...obstawiałbym spadki, aczkolwiek niekoniecznie twierdzę że powstanie nowe low. Bardziej widzę to jako korektę obecnego wzrostu i dalsze wzrosty (możliwe że od czwartku-piątku ?).

Oczywiście powyższe dotyczy par z funtem głównie GBP/USD i GBP/JPY - ja tak to przynajmniej widze.

A co do dzisiejszej wtopy na USD/CHF - ponownie manipulacja zbiegła się z order blocks tylko byłem zbyt pewny swego żeby to dostrzec :P Szkoda że zamknąłem pozycje zamiast ją odwrócić bo wybicie było przyzwoite, no ale trudno.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Obrazek
stawiam na ciag dalszy up po tej nocnej akumulacji :p
chociaz z drugiej strony wszystko jest mozliwe 8)
2 dni wzrostu to i 3 dzien tez sie nalezy :D

eresz jak sadzisz po tej akumulacji beda chcieli odwrocic sie czy jednak kontynuacja rajdu? :P

ta manipulacja nocna wyszla poza moja kreche od ktorej szedl impuls to juz jest podejrzane ze ja rozjechali czyzby jednak glebsza zwala na dzis to mi daje do myslenia a moze fox tak chce abym tak pomyslal :p

The Truth Is Out There
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

ODPOWIEDZ