Przyznam się, że nie analizowałem żadnego wejścia z tego dziennikamaccyw pisze:DavidFX - miałeś rację, tak odwrócili AUD/NZD na BUY
CBlondyn - jeżeli chodzi o USD/CHF bo pewnie chodzi Ci o moje wejście.
Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
Ok, bo myślałem że Ci o to chodzi
Natomiast ja bynajmniej Cię nie atakuje ani nie zamierzam tu się mądrzyć bo Ty swoje racje masz i to przyznaję ale co do całej tej ideologii i błaznowania to muszę się odnieść do jednej osoby. Sprawdź sobie kto to jest Michael Burry napieprzali się swego czasu z niego banki, gość założył się na grubą forsę z bankami że dojdzie do kryzysu na rynku nieruchomości a pakiety (czy jak to tam się zwie) na kredyty hipoteczne znacznie spadną na wartości. Założył się w 2007 roku, rok później zarobił na czysto 100 milionów USD. Morał z tego taki, że czasem coś co się wydaje bajką okazuje się rzeczywistością. Tymczasem banki nie wierzyły w to że hipoteki kiedykolwiek spadną na wartości tymczasem rok 2008 przyniósł nielada odpowiedź.
EDIT: Ale nie, to jak się okazuje nie był stop run xD
Natomiast ja bynajmniej Cię nie atakuje ani nie zamierzam tu się mądrzyć bo Ty swoje racje masz i to przyznaję ale co do całej tej ideologii i błaznowania to muszę się odnieść do jednej osoby. Sprawdź sobie kto to jest Michael Burry napieprzali się swego czasu z niego banki, gość założył się na grubą forsę z bankami że dojdzie do kryzysu na rynku nieruchomości a pakiety (czy jak to tam się zwie) na kredyty hipoteczne znacznie spadną na wartości. Założył się w 2007 roku, rok później zarobił na czysto 100 milionów USD. Morał z tego taki, że czasem coś co się wydaje bajką okazuje się rzeczywistością. Tymczasem banki nie wierzyły w to że hipoteki kiedykolwiek spadną na wartości tymczasem rok 2008 przyniósł nielada odpowiedź.
EDIT: Ale nie, to jak się okazuje nie był stop run xD
Cblondyn pisze: Przyznam się, że nie analizowałem żadnego wejścia z tego dziennika. Oglądałem pobieżnie wykresy. Bo nie znam szczegółów strategii.
Zapomniałeś dopisać: "jestem tu tylko po to, aby trollować"
Wybacz ale sam pomysł o Lisie jest tak absurdalny, że nie widziałem sensu wgłębiać się bardziejeresz pisze:Cblondyn pisze: Przyznam się, że nie analizowałem żadnego wejścia z tego dziennika. Oglądałem pobieżnie wykresy. Bo nie znam szczegółów strategii.
Zapomniałeś dopisać: "jestem tu tylko po to, aby trollować"
I mam rozumieć, że jeśli ktoś ma pisać cokolwiek to tylko dobrze albo wcale. Nieźle.
Jeśli twierdzisz, że to naprawdę lis składa zlecenia, to faktycznie jest to absurdalne.Cblondyn pisze:Wybacz ale sam pomysł o Lisie jest tak absurdalny, że nie widziałem sensu wgłębiać się bardziejeresz pisze:Cblondyn pisze: Przyznam się, że nie analizowałem żadnego wejścia z tego dziennika. Oglądałem pobieżnie wykresy. Bo nie znam szczegółów strategii.
Zapomniałeś dopisać: "jestem tu tylko po to, aby trollować".
I mam rozumieć, że jeśli ktoś ma pisać cokolwiek to tylko dobrze albo wcale. Nieźle.
A wystarczy tylko skojarzyć cechy lisa z działaniami banków: przebiegłe, cwane i fałszywe. Cała tajemnica.
To ja cokolwiek o Lisie pisałem? To w końcu jest ten Lis czy go nie ma bo już się w tym gubie. Że się dałem wkręcić w te polemikeeresz pisze:
Jeśli twierdzisz, że to naprawdę lis składa zlecenia, to faktycznie jest to absurdalne.
A wystarczy tylko skojarzyć cechy lisa z działaniami banków: przebiegłe, cwane i fałszywe. Cała tajemnica.
eresz wstaw analize gbpjpy jestem ciekaw co sadzisz o dzisiejszym rajdzie 
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Tak na szybko z telefonu ,to przyznaję, że na m15 i m30 były manipulacje, ale trzeba mieć na uwadze, że wyższe tfy mają pierszeństwo, a na h4 żadnych manipulacji nie było, tylko wspinanie w górę. Chyba, że sesja azjatycka zakryje dzisiejszy wzrost. No i spójrz na weekly: to dopiero jest manipulacjaDavidFx pisze:eresz wstaw analize gbpjpy jestem ciekaw co sadzisz o dzisiejszym rajdzie
Eresz - manipulacja, o ile dobrze ją interpretuje, wskazuje że powinni rosnąć. Dodatkowo powstało ostre wcięcie na Daily.
Z drugiej strony jesteśmy w silnym trendzie spadkowym i dzisiaj (w środę) ze stanowiska ma ustąpić Cameron...obstawiałbym spadki, aczkolwiek niekoniecznie twierdzę że powstanie nowe low. Bardziej widzę to jako korektę obecnego wzrostu i dalsze wzrosty (możliwe że od czwartku-piątku ?).
Oczywiście powyższe dotyczy par z funtem głównie GBP/USD i GBP/JPY - ja tak to przynajmniej widze.
A co do dzisiejszej wtopy na USD/CHF - ponownie manipulacja zbiegła się z order blocks tylko byłem zbyt pewny swego żeby to dostrzec
Szkoda że zamknąłem pozycje zamiast ją odwrócić bo wybicie było przyzwoite, no ale trudno.
Z drugiej strony jesteśmy w silnym trendzie spadkowym i dzisiaj (w środę) ze stanowiska ma ustąpić Cameron...obstawiałbym spadki, aczkolwiek niekoniecznie twierdzę że powstanie nowe low. Bardziej widzę to jako korektę obecnego wzrostu i dalsze wzrosty (możliwe że od czwartku-piątku ?).
Oczywiście powyższe dotyczy par z funtem głównie GBP/USD i GBP/JPY - ja tak to przynajmniej widze.
A co do dzisiejszej wtopy na USD/CHF - ponownie manipulacja zbiegła się z order blocks tylko byłem zbyt pewny swego żeby to dostrzec
stawiam na ciag dalszy up po tej nocnej akumulacji
chociaz z drugiej strony wszystko jest mozliwe
2 dni wzrostu to i 3 dzien tez sie nalezy
eresz jak sadzisz po tej akumulacji beda chcieli odwrocic sie czy jednak kontynuacja rajdu?
ta manipulacja nocna wyszla poza moja kreche od ktorej szedl impuls to juz jest podejrzane ze ja rozjechali czyzby jednak glebsza zwala na dzis to mi daje do myslenia a moze fox tak chce abym tak pomyslal
The Truth Is Out There
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!