DayTrading: Wtorek 12.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 lip 2016, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
4
36%
Spadek
3
27%

Liczba głosów: 11

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 12.07.2016

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Farciarz pisze:
Świeżak44 pisze:No dobra.. W stanach przebili już wszystko . Zaczyna się jakaś nowa historia.. Trzeba by teraz znów przejrzeć te fantastyczne jeszcze tydzień temu scenariusze i poziomy typu 2500. :|
Długo na FX?

-- Dodano: 12 lip 2016, 18:35 --
kolbi123 pisze:
Farciarz pisze:104.64 można teraz kupić usd/jpy bez jakiejkolwiek cofki
luta do góry

Już zbyt późna godzina praktycznie po faworach dzisiaj.
Edit: ładnie sie trzyma.
Zaraz da znowu na L zarobić usd/chf da
Nie tym razem, jedzie w dół przynajmniej na wielką M15, poodbijało wszystko jedynie edek ledwo zipie.

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

fx-technik pisze:
moneymaker pisze:Wziąłem dziś na edku 20 pipsów, mogłem więcej, ale niestety, człowiek jest chciwy, w dodatku chyba źle strefe s/d wyznaczyłem (uczę się, konto demo). Aby było z wyprzedzeniem, to ustawione zlecenie buy limit na screenie.
Moim zdaniem i doświadczeniem, ustawiając Buy Limit w miejscu negacji impulsu wzrostowego
prosisz się o wycięcie SL, czyli oddajesz swoje pieniądze, niezależnie czy real, czy demo.
Oczywiście, tak jak sądziłem, miałeś racje. Po Twoim poście zwiększyłem SL, bo 5 pipsów faktycznie wydawło się mało. Cena przeleciała przez strefę, jak nóż przez masło, SL 5 pips by wycięło w przeciągu. Rynek pozwolił mi wyjść z transakcji bez straty; ale nauczka jest, że zlecenia oczekujące limit z ciasnym SL są skazane na porażkę.

Załączam screena, zaznaczyłem coś, co uważam za s/d; jakieś merytoryczne uwagi?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Kolbi123 nie wiem jak inne ale USD/CHF kupiłem. Powtarzalność musi być.Da zarobić już wkrótce. :twisted:
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

sp500 - 2500 juz sie zbliza, 2200 pauza będzie ;) przybędzie wam pieniążków, chyba, że eSki gracie ;)

-- Dodano: 12 lip 2016, 17:57 --
karnak pisze:No to wszystko jasne - złoto do dołu, Jankes do góry: :)
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Rekordo ... 37645.html
złoto raczej konsola.... :)

-- Dodano: 12 lip 2016, 17:58 --
Świeżak44 pisze:No dobra.. W stanach przebili już wszystko . Zaczyna się jakaś nowa historia.. Trzeba by teraz znów przejrzeć te fantastyczne jeszcze tydzień temu scenariusze i poziomy typu 2500. :|
Fantastyczne? o sp500 na 2500 wiadomo od roku lub wiecej, tylko mial byc spadek do 1777 i był (do 1820 - niewielka pomylka).... teraz hossssa ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Farciarz pisze:Kolbi123 nie wiem jak inne ale USD/CHF kupiłem. Powtarzalność musi być.Da zarobić już wkrótce. :twisted:

Ok ale masz jakiegoś stopa do tego ?.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

moneymaker pisze:
fx-technik pisze:
moneymaker pisze:Wziąłem dziś na edku 20 pipsów, mogłem więcej, ale niestety, człowiek jest chciwy, w dodatku chyba źle strefe s/d wyznaczyłem (uczę się, konto demo). Aby było z wyprzedzeniem, to ustawione zlecenie buy limit na screenie.
Moim zdaniem i doświadczeniem, ustawiając Buy Limit w miejscu negacji impulsu wzrostowego
prosisz się o wycięcie SL, czyli oddajesz swoje pieniądze, niezależnie czy real, czy demo.
Oczywiście, tak jak sądziłem, miałeś racje. Po Twoim poście zwiększyłem SL, bo 5 pipsów faktycznie wydawło się mało. Cena przeleciała przez strefę, jak nóż przez masło, SL 5 pips by wycięło w przeciągu. Rynek pozwolił mi wyjść z transakcji bez straty; ale nauczka jest, że zlecenia oczekujące limit z ciasnym SL są skazane na porażkę.

Załączam screena, zaznaczyłem coś, co uważam za s/d; jakieś merytoryczne uwagi?
Jak dla mnie, to twoja strefa jest wymyślona-przybliżona-ogólna, ponieważ nie odzwierciedla
dobrze poziomów rzeczywistych. Świece się składają z poziomów OC i HL. Trzeba którąś z tych par
danych przyjąć jako wyznaczniki, inaczej błądzisz.
Ja zawsze rysowałem po HL:
EURUSDM5.png
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

kolbi123 pisze:
Farciarz pisze:Kolbi123 nie wiem jak inne ale USD/CHF kupiłem. Powtarzalność musi być.Da zarobić już wkrótce. :twisted:

0.9838 czyli 30pips od wejścia, tam mi rachunek wyczyści do zera
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Farciarz pisze:
kolbi123 pisze:

Ryzykownie.

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

Hmm, czekałem, aby wyjść z transakcji gdzie jest zielona strzałka (strefa był raczej źle wyrysowana). Na białą strzałkę się spóźniłem. Wszedłem z górnej strefy (chyba dobrze). Powinienem odwrócić transakcje na zielonej strzałce i miałem taki zamiar, ale się nie doczekałem z w/w powodu. Środkowa strefę dorysowałem teraz i tam gdzie jest niebieska strzałka powinno być kolejne sell.

Tak, wiem, fajnie się analizuje na wyrysowanym wykresie, ale błędy wszyscy popełniają, ważne, aby czegoś nauczyły i nauka nie poszła do lasu 8)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Farciarz pisze:
kolbi123 pisze:

No to już wszystko o Farciarzu wiadomo!
Ty weź od razu pisz, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, ilu nowicjuszy potraciło przez ciebie kasę.

-- Dodano: 12 lip 2016, 19:27 --
moneymaker pisze:Hmm, czekałem, aby wyjść z transakcji gdzie jest zielona strzałka (strefa był raczej źle wyrysowana). Na białą strzałkę się spóźniłem. Wszedłem z górnej strefy (chyba dobrze). Powinienem odwrócić transakcje na zielonej strzałce i miałem taki zamiar, ale się nie doczekałem z w/w powodu. Środkowa strefę dorysowałem teraz i tam gdzie jest niebieska strzałka powinno być kolejne sell.

Tak, wiem, fajnie się analizuje na wyrysowanym wykresie, ale błędy wszyscy popełniają, ważne, aby czegoś nauczyły i nauka nie poszła do lasu 8)
Bo, to nie o to chodzi.
Jest wskaźnik, który sam ci strefy narysuje, nawet dwa, trzy takie wskaźniki.
Tu nie o pomyłki chodzi, tylko o system i strategię, i powtarzalność.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Zablokowany