Nie tym razem, jedzie w dół przynajmniej na wielką M15, poodbijało wszystko jedynie edek ledwo zipie.Farciarz pisze:Długo na FX?Świeżak44 pisze:No dobra.. W stanach przebili już wszystko . Zaczyna się jakaś nowa historia.. Trzeba by teraz znów przejrzeć te fantastyczne jeszcze tydzień temu scenariusze i poziomy typu 2500.
-- Dodano: 12 lip 2016, 18:35 --
Zaraz da znowu na L zarobić usd/chf dakolbi123 pisze:Farciarz pisze:104.64 można teraz kupić usd/jpy bez jakiejkolwiek cofki
luta do góry
Już zbyt późna godzina praktycznie po faworach dzisiaj.
Edit: ładnie sie trzyma.
DayTrading: Wtorek 12.07.2016
Re: DayTrading: Wtorek 12.07.2016
- moneymaker
- Gaduła
Oczywiście, tak jak sądziłem, miałeś racje. Po Twoim poście zwiększyłem SL, bo 5 pipsów faktycznie wydawło się mało. Cena przeleciała przez strefę, jak nóż przez masło, SL 5 pips by wycięło w przeciągu. Rynek pozwolił mi wyjść z transakcji bez straty; ale nauczka jest, że zlecenia oczekujące limit z ciasnym SL są skazane na porażkę.fx-technik pisze:Moim zdaniem i doświadczeniem, ustawiając Buy Limit w miejscu negacji impulsu wzrostowegomoneymaker pisze:Wziąłem dziś na edku 20 pipsów, mogłem więcej, ale niestety, człowiek jest chciwy, w dodatku chyba źle strefe s/d wyznaczyłem (uczę się, konto demo). Aby było z wyprzedzeniem, to ustawione zlecenie buy limit na screenie.
prosisz się o wycięcie SL, czyli oddajesz swoje pieniądze, niezależnie czy real, czy demo.
Załączam screena, zaznaczyłem coś, co uważam za s/d; jakieś merytoryczne uwagi?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kolbi123 nie wiem jak inne ale USD/CHF kupiłem. Powtarzalność musi być.Da zarobić już wkrótce. 

Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
sp500 - 2500 juz sie zbliza, 2200 pauza będzie
przybędzie wam pieniążków, chyba, że eSki gracie 
-- Dodano: 12 lip 2016, 17:57 --

-- Dodano: 12 lip 2016, 17:58 --

-- Dodano: 12 lip 2016, 17:57 --
złoto raczej konsola....karnak pisze:No to wszystko jasne - złoto do dołu, Jankes do góry:![]()
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Rekordo ... 37645.html

-- Dodano: 12 lip 2016, 17:58 --
Fantastyczne? o sp500 na 2500 wiadomo od roku lub wiecej, tylko mial byc spadek do 1777 i był (do 1820 - niewielka pomylka).... teraz hossssaŚwieżak44 pisze:No dobra.. W stanach przebili już wszystko . Zaczyna się jakaś nowa historia.. Trzeba by teraz znów przejrzeć te fantastyczne jeszcze tydzień temu scenariusze i poziomy typu 2500.

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Farciarz pisze:Kolbi123 nie wiem jak inne ale USD/CHF kupiłem. Powtarzalność musi być.Da zarobić już wkrótce.
Ok ale masz jakiegoś stopa do tego ?.
- fx-technik
- Fanatyk
Jak dla mnie, to twoja strefa jest wymyślona-przybliżona-ogólna, ponieważ nie odzwierciedlamoneymaker pisze:Oczywiście, tak jak sądziłem, miałeś racje. Po Twoim poście zwiększyłem SL, bo 5 pipsów faktycznie wydawło się mało. Cena przeleciała przez strefę, jak nóż przez masło, SL 5 pips by wycięło w przeciągu. Rynek pozwolił mi wyjść z transakcji bez straty; ale nauczka jest, że zlecenia oczekujące limit z ciasnym SL są skazane na porażkę.fx-technik pisze:Moim zdaniem i doświadczeniem, ustawiając Buy Limit w miejscu negacji impulsu wzrostowegomoneymaker pisze:Wziąłem dziś na edku 20 pipsów, mogłem więcej, ale niestety, człowiek jest chciwy, w dodatku chyba źle strefe s/d wyznaczyłem (uczę się, konto demo). Aby było z wyprzedzeniem, to ustawione zlecenie buy limit na screenie.
prosisz się o wycięcie SL, czyli oddajesz swoje pieniądze, niezależnie czy real, czy demo.
Załączam screena, zaznaczyłem coś, co uważam za s/d; jakieś merytoryczne uwagi?
dobrze poziomów rzeczywistych. Świece się składają z poziomów OC i HL. Trzeba którąś z tych par
danych przyjąć jako wyznaczniki, inaczej błądzisz.
Ja zawsze rysowałem po HL:
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
0.9838 czyli 30pips od wejścia, tam mi rachunek wyczyści do zerakolbi123 pisze:Farciarz pisze:Kolbi123 nie wiem jak inne ale USD/CHF kupiłem. Powtarzalność musi być.Da zarobić już wkrótce.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
Farciarz pisze:0.9838 czyli 30pips od wejścia, tam mi rachunek wyczyści do zerakolbi123 pisze:Farciarz pisze:Kolbi123 nie wiem jak inne ale USD/CHF kupiłem. Powtarzalność musi być.Da zarobić już wkrótce.
Ryzykownie.
- moneymaker
- Gaduła
Hmm, czekałem, aby wyjść z transakcji gdzie jest zielona strzałka (strefa był raczej źle wyrysowana). Na białą strzałkę się spóźniłem. Wszedłem z górnej strefy (chyba dobrze). Powinienem odwrócić transakcje na zielonej strzałce i miałem taki zamiar, ale się nie doczekałem z w/w powodu. Środkowa strefę dorysowałem teraz i tam gdzie jest niebieska strzałka powinno być kolejne sell.
Tak, wiem, fajnie się analizuje na wyrysowanym wykresie, ale błędy wszyscy popełniają, ważne, aby czegoś nauczyły i nauka nie poszła do lasu
Tak, wiem, fajnie się analizuje na wyrysowanym wykresie, ale błędy wszyscy popełniają, ważne, aby czegoś nauczyły i nauka nie poszła do lasu

- fx-technik
- Fanatyk
No to już wszystko o Farciarzu wiadomo!Farciarz pisze:0.9838 czyli 30pips od wejścia, tam mi rachunek wyczyści do zerakolbi123 pisze:Farciarz pisze:Kolbi123 nie wiem jak inne ale USD/CHF kupiłem. Powtarzalność musi być.Da zarobić już wkrótce.
Ty weź od razu pisz, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, ilu nowicjuszy potraciło przez ciebie kasę.
-- Dodano: 12 lip 2016, 19:27 --
Bo, to nie o to chodzi.moneymaker pisze:Hmm, czekałem, aby wyjść z transakcji gdzie jest zielona strzałka (strefa był raczej źle wyrysowana). Na białą strzałkę się spóźniłem. Wszedłem z górnej strefy (chyba dobrze). Powinienem odwrócić transakcje na zielonej strzałce i miałem taki zamiar, ale się nie doczekałem z w/w powodu. Środkowa strefę dorysowałem teraz i tam gdzie jest niebieska strzałka powinno być kolejne sell.
Jest wskaźnik, który sam ci strefy narysuje, nawet dwa, trzy takie wskaźniki.
Tu nie o pomyłki chodzi, tylko o system i strategię, i powtarzalność.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !